Αγχώθηκε στο τέλος... αλλά είχε Ασίς (φώτος)

Ήταν καλύτερη σε όλο το παιχνίδι, έδειχνε να κρατά στα χέρια μια εύκολη νίκη την οποία τελικά κατέκτησε, αλλά με άγχος στα τελευταία λεπτά. Η Ομόνοια με δυο γκολ του Ασίς (28', 44') κέρδισε τον Άρη με 2-1, με τον Ράνο στο 75' να μειώνει και να δίνει ενδιαφέρον στα τελικά στάδια. Δοκάρι με τον Σέρινταν είχαν οι γηπεδούχοι...

Πιο δυνατά μπήκε το "τριφύλλι" έχοντας την εδαφική υπεροχή και την επιθετική πρωτοβουλία, με τον Όρσουλιτς στο 8' σε μια κεφαλιά να στέλνει τη μπάλα έξω και τον Ασίς στο 14' να κάνει το πλασέ και το σουτ να κοντράρει και να πάει κόρνερ. Σταδιακά οι γηπεδούχοι αύξησαν την πίεσή τους και στο 27' είχαν τεράστια ευκαιρία, με τον Σέρινταν να περνάει και το Νουρεντινόσκι αλλά να σουτάρει στο δοκάρι. Αντίθετα, στο επόμενο λεπτό ο Ασίς ήταν εύστοχος με κεφαλιά-ψαράκι και έδωσε ουσία στο πολύ καλό ξεκίνημα της ομάδας του.

Μετά το γκολ η Ομόνοια συνέχισε να ελέγχει απέναντι σε έναν Άρη που δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και να απειλήσει. Έτσι οι γηπεδούχοι έφτιαξαν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για το τρίποντο, με τον Ασίς στο 44' να κάνει ακόμα ένα βήμα - με προσωπική σφραγίδα - προς αυτό τον στόχο αφού με ωραία κίνηση και σουτ έκανε το 2-0.

Πολύ διαφορετικό το δεύτερο ημίχρονο αφού με το παιχνίδι σχεδόν να είχε κριθεί, η Ομόνοια δεν πίεζε πλέον και περισσότερο έκανε διαχείριση. Από την άλλη ο Καϊάφας προσπάθησε με αλλαγές να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική, ωστόσο η "Ελαφρά Ταξιαρχία" παρέμεινε εντελώς ακίνδυνη, έτσι μέχρι το 65' δεν υπήρξε ευκαιρία, λεπτό στο οποίο ένα σουτ του Οικονομίδη πήγε λίγο έξω.

Εκεί που φαινόταν πως η ομάδα του Μιλόγεβιτς απλά περίμενε το τέλος του αγώνα, στο 75' άλλαξαν τα δεδομένα αφού μετά από λάθος στην περιοχή της Ομόνοιας, ο Ράνος μείωσε σε 2-1 με κοντινό σουτ και έδωσε ενδιαφέρον στα τελικά στάδια. Στην συνέχεια ο Άρης φυσιολογικά έβαλε πίεση για την ισοφάριση, ωστόσο ήταν οι γηπεδούχοι που στο 85' είχαν καλή στιγμή, με τον Νουρεντινόσκι να βγάζει την απόκρουση σε ένα ωραίο σουτ του Φλορέσκου, στην τελευταία καλή φάση του αγώνα.

Ομόνοια: Παναγή, Καρλίτος, Ράμος, Ρομαρίκ, Όρσουλιτς, Φυλακτού (62' Οικονομίδης), Ασίς, Φλορέσκου, Εζέ (72' Κιρμ), Μπατιμπάγκα (83' Ρούνιε), Σέρινταν

Άρης: Νουρεντινόσκι, Ευσταθίου, Χριστοφόρου, Μποργκ, Οζίας, Αουρέλιο (52' Πρεντέσκου), Κυριάκου, Ράντι (67' Παστελλής), Μαραγκουδάκης, Κύπρου, Πούλπο (52' Ράνος)

Κίτρινες: Ράμος / Αουρέλιο, Μαραγκουδάκης (8η), Ευσταθίου

* Στα 8 γκολ ανέβηκε ο Νούνο Ασίς.

* Δεν παίζει με την Ανόρθωση ο Μαραγκουδάκης που έφτασε τις 8 κίτρινες.

* 4450 εισιτήρια.

* Διαιτητής ήταν ο Γιώργος Νικολάου, με βοηθούς τους Κυριάκο Κυριάκου - Ανδρέα Μιχαηλίδη, τέταρτο το Νικόλα Αθανασίου και παρατηρητή το Μιχάλη Λοΐζου.