Το ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα, ολοκληρώθηκε με ένα κάπως… σπάνιο απόηχο.
Είναι από τις λίγες φορές που δεν υπήρχε νικητής αλλά και οι δύο ομάδες έχουν λόγους να είναι ικανοποιημένοι, έχουν λόγους να ελπίζουν ενόψει της συνέχειας, αρχής γενομένης από το εκ νέου μεταξύ τους παιχνίδι την Τετάρτη, για τα ημιτελικά του Κυπέλλου.
Το ΑΠΟΕΛ δεδομένα ήθελε μόνο την νίκη, αφού έπαιζε στην έδρα του και προερχόταν από 12 σερί νίκες. Όμως, το ότι βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ και κατάφερε να απαντήσει, σε συνδυασμό με το τελευταίο γκολ στην τελευταία φάση του αγώνα, διατήρησαν τα χαμόγελα. Ακόμα και όταν δεν έπιασε υψηλά επίπεδα απόδοσης, δεν παραδόθηκε και οι παίκτες είχαν διάθεση για ανατροπή μέχρι το φινάλε.
από την άλλη ο Απόλλωνας, ναι μεν ισοφαρίστηκε στο φινάλε ωστόσο πήρε βαθμό εκτός έδρας με το πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ, κάτι που του δίνει ψυχολογικό προβάδισμα στην μάχη για εξασφάλιση Ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Παράλληλα, πραγματοποίησε ίσως την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, καταφέρνοντας να σκοράρει δύο φορές απέναντι στο ΑΠΟΕΛ να δείξει ότι μπορεί να κερδίσει ξανά τους «γαλαζοκίτρινους».
Με βάση τα πιο πάνω, ο αγώνας της Τετάρτης για τα ημιτελικά του Κυπέλλου αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον, ανάμεσα σε δύο ομάδες που θα μεταβούν στο παιχνίδι με την καλύτερη ψυχολογία.