ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνας συμβιβάστηκαν στο 1-1 στο πρώτο ματς κυπέλλου έτσι η πρόκριση στον τελικό θα κριθεί στον επαναληπτικό του Τσιρείου. Γκιέ και Σωτηρίου τα γκολ ενώ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Μερκής στο 90'...
Καλό το πρώτο, με δυο γκολ
Πολύ καλό ήταν το πρώτο ημίχρονο, με δυο γκολ, αρκετές φάσεις και μπόλικο πάθος απ' τους παίκτες. Από το ξεκίνημα φάνηκαν οι προθέσεις των δυο ομάδων, με το ΑΠΟΕΛ να έχει πιο ψηλά τις γραμμές του και τον Απόλλωνα να έχει πρόθεση να δώσει χώρο στους γηπεδούχους. Η πρώτη ευκαιρία ήρθε στο 12' όταν Αλεξάνδου και Πάρντο δεν συνεννοήθηκαν, με τον Πέδρο να εκμεταλλεύεται το λάθος και να κάνει το πλασέ αλλά τον Αλεξάνδρου να κόβει με τα πόδια σε ρόλο τερματοφύλακα. Δυο λεπτά μετά ήταν η σειρά των γαλαζοκιτρίνων να απειλήσουν, με ένα φάουλ του Εφραίμ που πήγε λίγο έξω. Ο ίδιος παίκτης στο 19' "σημάδεψε" το δοκάρι με ψαλιδάκι ενώ η τέταρτη ευκαιρία του αγώνα έφερε και το γκολ: Στο 21' ο Μερκής έκανε λάθος όταν πήγε να γυρίσει στον Πάρντο αλλά δεν βρήκε καλά τη μπάλα, ο Γκιέ κέρδισε, πέρασε και τον τερματοφύλακα του ΑΠΟΕΛ και πλάσαρε σε κενή εστία για το 0-1 (φώτο κάτω).

Ωστόσο το προβάδισμα του Απόλλωνα κράτησε πολύ λίγο αφού στο 28' και μετά από ασταθή απόκρουση του Βάλε, ο Σωτηρίου ήταν στη σωστή θέση και με κοντινό πλασέ έκανε το 1-1 (φώτο κάτω). Στο 32' το ΑΠΟΕΛ ζήτησε πέναλτι με τον Γιαννιώτα, με τον Βασίλη Δημητρίου να είναι πολύ κοντά και να κρίνει πως η επαφή δεν ήταν αρκετή για να ανατρέψει τον Ελλαδίτη. Ακολούθησε ένα διάστημα χωρίς φάσεις, με την ομάδα του Κετσπάγια να έχει δυο καλές στιγμές στις καθυστερήσεις, πρώτα με ένα σουτ του Αντωνιάδη που απέκρουσε ο Βάλε και έπειτα με ένα κοντινό σουτ του Μοράις που πήγε έξω.

Ο Απόλλωνας τις ευκαιρίες
Διαφορετική η εικόνα στην "επανάληψη", με τον Απόλλωνα να έχει τις ευκαιρίες αλλά να μην τις εκμεταλλεύεται. Στο 46' ο Γκιέ έκανε ωραία κίνηση και σουτ από κοντά, όμως ο Πάρντο ήταν έτοιμος ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο τερματοφύλακας του ΑΠΟΕΛ είχε την "απάντηση" και στο σουτ του Ντα Σίλβα. Οι καλές στιγμές για τον Απόλλωνα τρίτωσαν στο 61' όταν ο Γκιέ από εξαιρετική θέση έκανε το πλασέ και ήταν μόλις άστοχος.
Λίγα πράγματα στην συνέχεια, με το ΑΠΟΕΛ πλέον να ισορροπεί. Στο 70' ο Αρτυματάς από πλάγια θέση έκανε το σουτ που κόντραρε και απομακρύνθηκε, στο 81΄ μετά από γύρισμα του Στίλιτς η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Λόπες, ωστόσο ήταν κολλημένο στο σώμα και σωστά δεν υποδείχθηκε πέναλτι, ενώ στο 88' μια κεφαλιά του Μερκή πήγε έξω. Στο 90' ο διεθνής κεντρικός αμυντικός των γηπεδούχων αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη. Μετά από σπρώξιμο του Στογιάνοβιτς, ο Μερκής αντέδρασε και τον χτύπησε στο σβέρκο, με αποτέλεσμα ο διαιτητής να τον αποβάλει.
ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Μιλάνοφ, Αλεξάνδρου, Καρλάο, Μερκής, Μοράις, Αντωνιάδης (60' Βινίσιους), Αρτυματάς (74' Στίλιτς), Εφραίμ, Γιαννιώτας, Σωτηρίου (80' Πιατκόφσκι)
Απόλλωνας: Βάλε, Λόπες, Ελίζιο, Φρέιρε, Μοντέιρο, Μακρίδης, Ντα Σίλβα (79' Σακέτι), Πέδρο, Παπουλής (68' Βασιλείου), Γκιέ (86' Στογιάνοβιτς), Μάγκλιτσα
Κίτρινες: Καρλάο, Βινίσιους / Ντα Σίλβα, Βάλε, Γκιέ
Κόκκινες: Μερκής / -
Ενδιαφέρουν
- Διατέθηκαν 6533 εισιτήρια (5565 ΑΠΟΕΛ, 968 Απόλλων).
- Πρώτο γκολ στο κύπελλο για τον Πιέρο Σωτηρίου.
- Δεύτερο γκολ στον θεσμό για τον Άμπραχαμ Γκιέ.
- Ο Πέδρο Εμάνουελ λόγω τιμωρίας δεν ήταν στον πάγκο του Απόλλωνα. Ο Βιρτζίλιο Φερνάντες είχε την ευθύνη.
- Διαιτητής ήταν ο Βασίλης Δημητρίου, με βοηθούς τους Μάριο Δημητριάδη - Χαράλαμπο Γεωργίου, τέταρτο τον Γιάννη Αναστασίου και παρατηρητή τον Μιχάλη Παπαβαρνάβα.