Δυο γκολάρες έφεραν το "Χ" (φώτος)

Δυο γκολάρες από Λαΐφη και Γιαννιώτα στο δεύτερο μέρος, διαμόρφωσαν το 1-1 στο οποίο συμβιβάστηκαν Ανόρθωση και ΑΠΟΕΛ το βράδυ του Σαββάτου στο "Αντώνης Παπαδόπουλος".

Λίγες ευκαιρίες, κανένα γκολ...

Ο ρυθμός ήταν πολύ καλός στα πρώτα δέκα λεπτά, αν και πέραν από μια κεφαλιά για κάθε ομάδα (με Εντλοβού και Αρτυματά) που δεν έφεραν αποτέλεσμα, δεν είδαμε τη μεγάλη ευκαιρία, η οποία ήρθε στο 18' όταν η εντυπωσιακή κεφαλιά-ψαράκι του Σωτηρίου βρήκε απάντηση στην εξίσου εντυπωσιακή αντίδραση του Κόπριβετς.

Το ΑΠΟΕΛ ανέβασε ουσιαστικά απόδοση μετά το 15' και μέχρι το 30' είχε τον έλεγχο στο επιθετικό παιχνίδι αλλά δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί, έτσι το πρώτο μισάωρο "έκλεισε" στο 0-0. Aπ' εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι περιόρισαν πλήρως τους φιλοξενούμενους και έφτιαξαν 2-3 καλές στιγμές για το γκολ. Στο 31΄ η Ανόρθωση πήγε να απειλήσει με τον Σβεχλέν όμως ο Γάλλος δεν μπόρεσε να κάνει την κεφαλιά και με την πτώση του διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι (δεν ξεκαθαρίζουν τα ριπλέι που προβλήθηκαν), στο επόμενο λεπτό ένα σουτ του Γκάμπριελ πήγε έξω, όπως και εκείνο του Εντλοβού στο 42'.

Η ουσία στο δεύτερο μέρος με γκολάρες

Η "επανάληψη" ξεκίνησε πολύ καλά, με τον Ορλάντι στο 46' από κοντά να μην μπορεί να κάνει την προβολή και τον Σωτηρίου στο 51' εξ επαφής να μην μπορεί να πιάσει την κεφαλιά. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη αφού επικράτησαν οι άμυνες και τα... λάθη, με αποτέλεσμα Λάρκου και Κετσπάγια να αρχίσουν τις κίνησεις απ' τον πάγκο ώστε να αλλάξουν την εικόνα της ομάδας του ο καθένας. Χαρακτηριστικό του κακού θεάματος είναι πως η επόμενη καλή στιγμή ήταν ένα μακρινό χτύπημα φάουλ του Βάντερ στο 65', που απέκρουσε σε κόρνερ ο Κόπριβετς.

Όλα όμως άλλαξαν στο 70' όταν μετά από μαγική ενέργεια του Μαρτίνεζ και φοβερό σουτ του Λαΐφη από πολύ μακριά, η Ανόρθωση έκανε το 1-0 και έβαλε "φωτιά" στο ντέρμπι.

Απ' εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι έκαναν καλή διαχείριση και δεν επέτρεψαν στο ΑΠΟΕΛ να απειλήσει, όμως δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι στο 88ο λεπτό όταν ο Γιαννιώτας με ένα εξαιρετικό χτύπημα φάουλ, έφερε το ματς στα ίσα. Μοναδική αξιόλογη στιγμή στην συνέχεια ένα πέναλτι που ζήτησε ο Ίσμα στο 90' σε μαρκάρισμα του Καρλάο (τα ριπλέι δείχνουν επαφή αλλά δεν είναι ξεκάθαρο αν ήταν αρκετή για την ανατροπή ενώ σημειώνουμε πως υπήρχε δυνατή βροχή στα τελευταία λεπτά που επηρέασε τον αγωνιστικό χώρο).

Ανόρθωση: Κόπριβετς, Γκάμπριελ, Χόλγκερσον, Σβέχλεν, Νούχου, Βίκτορ, Λαΐφης, Μαρτίνεζ (88' Πελέ), Ορλάντι, Αβραάμ (60' Μανζορό), Εντλοβού (60' Ίσμα)

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Μιλάνοφ, Αστίθ, Καρλάο, Αλεξάνδρου, Μοράις (66' Αντωνιάδης), Βινίσιους (60' Βάντερ), Αρτυματάς, Γιαννιώτας, Εφραίμ (82' Πιατκόφσκι), Σωτηρίου

Κίτρινες: Ορλάντι (2η), Νούχου (2η), Γκάμπριελ / Μιλάνοφ, Αρτυματάς (2η)

Ενδιαφέρουν

- Δεύτερο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Γιάννη Γιαννιώτα.

- Τρίτο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Κωνσταντίνο Λαΐφη.

- Δεν παίζει με τη Νέα Σαλαμίνα ο Αρτυματάς που έφτασε τις 2 κίτρινες στα playoffs.

- Δεν παίζει με τον Ομόνοια ο Αντρέα Ορλάντι, που έφτασε τις 2 κίτρινες στα playoffs.

- Διαιτητής ήταν ο Γιάννης Αναστασίου, με βοηθούς τους Μιχάλη Μαρίνου - Χρίστο Ε. Χρίστου, τέταρτο το Νικόλα Αθανασίου και παρατηρητή τον Γιώργο Πεκρή.