Σιγά μην έχανε την ευκαιρία... (φώτος)

Πετυχαίνοντας ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο η ΑΕΚ επικράτησε ίσως πολύ πιο εύκολα  απ' όσο και η ίδια ανέμενε της Νέας Σαλαμίνας με 2-0.  Στο 24' ο Άλβες και 58' ο Τομάς με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι οι σκόρερ των «κιτρινοπράσινων».  Με την 22η της φετινή νίκη η ομάδα της Λάρνακας έφτασε με το πέρας 30 αγώνων πρωταθλήματος στους 68 βαθμούς. Στους 33 παρέμεινε η ομάδα της Αμμοχώστου που ανέβασε το αρνητικό της σερί στα 13 ματς χωρίς νίκη!

Το αγωνιστικό μέρος δεν τρέφει ιδιαίτερες δάφνες ποιότητας καθώς τα γκολ των γηπεδούχων σε καίρια χρονικά σημεία έφεραν εύκολη διαχείριση μέχρι τέλους. 

Πλέον, με την ολοκλήρωση της 5ης στροφής του α' ομίλου, με τις νέες απώλειες του ΑΠΟΕΛ, η ΑΕΚ μείωσε τη μεταξύ τους διαφορά στους δυο βαθμούς. 

Δυνατό μπάσιμο από τους γηπεδούχους...
Θέλοντας δείξει από την αρχή πιο είναι  το αφεντικό της αναμέτρησης η ΑΕΚ πίεσε τη Νέα Σαλαμίνα με επιθέσεις διαρκείας. Κέρδος γι' αυτήν ήταν δυο κόρνερ και μια καλή τελική προσπάθεια στο 6'  με τον Τρισκόφσκι. Αυτό το σκηνικό συνεχίστηκε και με την συμπλήρωση δέκα λεπτών όμως χωρίς να δημιουργήθεί κανένας κίνδυνος παραβίασης της εστίας του Μιχαήλ. 

Επιθετικός μονόλογος αλλά μέχρι εκεί...
Ο επιθετικός μονόλογος της ΑΕΚ μπορεί να ήταν αδιάκοπος ωστόσο η Νέα Σαλαμίνα αμυνόμενη σωστά έκλεινε τους διαδρόμους ώστε να μη δημιουργηθούν επικίνδυνες καταστάσεις. Σταδιακά μάλιστα οι «ερυθρόλευκοι» ισορρόπησαν το παιχνίδι με συνεπακόλουθο οι δυο ομάδες αναλωθούν σε ανούσιο παιχνίδι κέντρου.  

Μεγάλη ευκαιρία με Τρισκόφσκι, στην εξέλιξη της φάσης ο Άλβες 1-0! 
Στο 24'  βγαίνοντας έξυπνα στην πλάτη της άμυνας ο Τρισκόφσκι βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση όμως νικήθηκε από τον Μιχαήλ. Στην εξέλιξη  της φάσης ο Tσίνα, ενώ έδειχνε να ελέγχει, γύρισε πίσω τη μπάλα στο νεαρό τερματοφύλακα και ο Άλβες μυρίστηκε το λάθος, έκλεψε, και με ψυχραιμία άνοιξε το σκορ. 

Γενικά καλύτερη η ΑΕΚ, προσπάθεια για αντίδραση η Νέα Σαλαμίνα...
Μετά την επίτευξη του 1-0 οι γηπεδούχοι επιχείρησαν να διαχειριστούν το υπέρ τους προβάδισμα, ενώ οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν ν' αντιδράσουν.  Παρότι η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο η Νέα Σαλαμίνα ήταν αυτή που έκανε τις πρώτες τις ευκαιρίες στον αγώνα με ένα καλό αλλά άστοχο σουτ του Κολίνα στο 37'  και μια καλή κεφαλιά του Τσιγκουινί που πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Τίποτα ωστόσο δεν άλλαξε και έτσι το ημίχρονο βρήκε το συγκρότημα του Τόμας Κρίστιανσεν να πηγαίνει στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ.

Καλή αρχή με δυο ευκαιρίες...
Όπως ακριβώς άρχισε το παιχνίδι ξεκίνησε και στο β' μέρος η ΑΕΚ.  Έχοντας όπλο την συντριπτικό ποσοστό κατοχής στο 48'  δημιούργησε την πρώτη καλή ευκαιρία σε σουτ Ρόσα που πέρασε μόλις έξω και δυο λεπτά αργότερα μια καλή τελική με τον Εγγλέζου. 

Ανατροπή, πέναλτι και 2-0 με Τομάς στο 57' 
Γερές βάσεις για μια εύκολη επικράτησε έβαλε στο 57' η ΑΕΚ ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ σε 2-0.  Ο Τομάς μπήκε με τσαμπουκά στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Τσιγκουινί. Ο παθών  ανέλαβε και την ευθύνη της εκτέλεσης και σημαδεύοντας σωστά νίκησε τον Μιχαήλ. 

Άνοιξε το παιχνίδι και από μία ευκαιρία...
Τα δυο γκολ διαφορά έφεραν τις δυο ομάδες να χαλαρώνουν αισθητά τα μαρκαρίσματά τους παίζοντας πιο ελεύθερα και επιθετικά. Μη έχοντας κάτι να χάσει η Νέα Σαλαμίνα σε σχέση με πριν έβγαινε με περισσότερους ποδοσφαιριστές στην επίθεση. Στο 61' μάλιστα απώλεσε καλή ευκαιρία για την μείωση σε μια καλή απαθείας εκτέλεση φάουλ του Τζούρτζουριτς που έδιωξε δύσκολα ο Τόνιο. Από κει και πέρα, η ΑΕΚ απάντησε στο 68' με τον ίδιο τρόπο με τον Εγγλέζου να εκτελεί από πλεονεκτική θέση και να στέλνει την μπάλα λίγο έξω. 

Πανηγύρια στην κεντρική στο άκουσμα του γκολ της Ανόρθωσης... 
Στο άκουσμα ότι η Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» προηγείται του ΑΠΟΕΛ ξέσπασαν τρελά πανηγύρια στην κεντρική εξέδρα από τους φίλους της ΑΕΚ.  Γνωρίζοντας ότι βάσει της εξέλιξης των αγώνων η διαφορά από την κορυφή θα μειωνόταν το πανηγύρισαν με πολύ πιο εκδηλωτικό τρόπο από ότι τα δυο γκολ της ομάδας τους. 

Εύκολη διαχείριση και διαδικαστικού χαρακτήρα συνέχεια...
Παρόλο που είχαν απομείνει 10 λεπτά χωρίς τις καθυστερήσεις φαινόταν ότι το παιχνίδι είχε πάρει το δρόμο του.  Με πολύ εύκολη διαχείριση η ΑΕΚ κρατούσε, ενώ ο τεχνικός της Νέας Σαλαμίνας έριξε στο ματς ρεζέρβες για να πάρουν λεπτά συμμετοχής. Έτσι, το τελικό σφύριγμα βρήκε την ΑΕΚ να μαζεύει άλλους τρεις βαθμούς στην προσπάθεια που καταβάλει για κατάκτηση του πρωταθλήματος. 

ΑΕΚ: Τόνιο, Μουρίγιο, Μαρτσίνιακ, Καταλά, Ορτίθ, Λαμπάν, Ρόσα (65' Μπόλιεβιτς), Τομάς, Τετέ (28' Εγγλέζου), Τρισκόφσκι, Άλβες (81' Μυτίδης).

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Μιχαήλ, Άντιτς, Τσινγκουίνι, Ζάρκοβιτς, Τσίνα, Κολίνα (61' Λεμέσιος), Σκοπελίτης (66' Μπεμπά), Τζούρτζουριτς, Παύλου, Πεδρίτο (71' Αδόρνο), Μακρίεφ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ:  Λαμπάν / Σκοπελίτης, Τσινγκουινί, Λεμέσιος

*Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Κώστας Ψευδιώτη με βοηθούς τους Νίκο Εγγλέζου και Χριστάκη Σπανό. 

*Τα 17 γκολ στο πρωτάθλημα έφτασε ο Αντρέ Άλβες. Στα οκτώ ο Τομάς. 

*Aναγκαστική λόγω ενοχλήσεων ήταν η αλλαγή του Τέτε στο 28'. Σημειώνεται επίσης πως με δέκα ποδοσφαιριστές ολοκλήρωσε τον αγώνα η ομάδα της Λάρνακας αφού πρόβλημα αποκόμισε και ο Μουρίγιο. Ένα 2λεπτο πριν το τέλος, με τις τρεις αλλαγές να έχουν συμπληρωθεί, αποχώρησε. 

*Κανονική διάρκεια πρωταθλήματος:  Στον α' γύρο (7η αγωνιστική) η Νέα Σαλαμίνα επικράτησε 1-2, ενώ στο β' γύρο (20η αγωνιστική) οι δυο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0.