Πρεμιέρα σήμερα για το διεθνές τουρνουά για τις αναπτυξιακές ηλικίες (UEFA Development Tournament) που διοργανώνει η ΚΟΠ με την στήριξη της UEFA. Στο τουρνουά εκτός από την Εθνική Παίδων U-17 της Κύπρου θα λάβουν μέρος η Αρμενία, η Ουαλία και το Γιβραλτάρ.
Το πρόγραμμα του διεθνές τουρνουά:
Πέμπτη 14 Απριλίου
12:00 Κύπρος – Γιβραλτάρ
14:00 Αρμενία – Ουαλία
Σάββατο 16 Απριλίου
12:00 Κύπρος – Αρμενία
14:00 Γιβραλτάρ – Ουαλία
Δευτέρα 18 Απριλίου
10:00 Ουαλία – Κύπρος
12:00 Γιβραλτάρ – Αρμενία
Η ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΥΚΗ ΚΑΡΤΑ
Στους αγώνες του τουρνουά θα εφαρμοστεί ο κανονισμός της λευκής κάρτας (Sin bin system). Η UEFA θέλοντας να διασφαλίσει τη σωστή συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών εισάγει τον κανονισμό The sin bin. Σύμφωνα με τον κανονισμό ποδοσφαιριστής που συμπεριφέρεται με αντιαθλητικό τρόπο ο διαιτητής θα του δίνει λευκή κάρτα και θα αποχωρεί 8 λεπτά από τον αγωνιστικό χώρο. Το ίδιο ισχύει και για τους τερματοφύλακα.
Οι παίκτες που εκτίουν την ποινή δεν μπορούν να αντικατασταθούν σε αυτό το χρονικό διάστημα. Ο τέταρτος διαιτητής θα έχει την ευθύνη της χρονομέτρησης των 8 λεπτών για την επάνοδο του ποδοσφαιριστή.
Οι αγώνες θα έχουν διάρκεια 80 λεπτών σε 2 ημίχρονα των 40 λεπτών. Ανάπαυλα 15 λεπτών μεταξύ των 2 ημιχρόνων. Σε περίπτωση που ένας αγώνας λήξει ισόπαλος στην κανονική του διάρκεια τότε ο νικητής θα αναδεικνύεται μέσα από τη διαδικασία των πέναλτι. Ο νικητής στην κανονική διάρκεια του αγώνα θα εξασφαλίζει 3 βαθμούς και ο ηττημένος κανένα βαθμό. Όταν ο νικητής θα αναδεικνύεται μέσα από τη διαδικασία των πέναλτι θα κερδίζει 2 βαθμούς και ο ηττημένος 1 βαθμό. Κάθε ομάδα θα έχει δικαίωμα να πραγματοποιεί μέχρι και 9 αλλαγές. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου ο αγώνας θα διακόπτεται όχι περισσότερες από 3 φορές για την πραγματοποίηση των αλλαγών. Ποδοσφαιριστής που αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη κάρτα χάνει το επόμενο παιχνίδι, όπως επίσης και ποδοσφαιριστής που αποβάλλεται με δύο κίτρινες κάρτες.
Από ιστοσελίδα ΚΟΠ