Τρίποντο και.. μένει και με ισοπαλία! (φώτος/δηλώσεις)

Πλέον παίζει για δυο αποτελέσματα… Ο Εθνικός Άχνας επικράτησε του Άρη 2-1 και πάει στην Πάφο στην αυλαία του πρωταθλήματος έχοντας πλεονέκτημα  με νίκη ή ισοπαλία να παραμείνει στην κατηγορία. Γλυκιά ήττα για την «ελαφρά ταξιαρχία» αφού ανεξάρτητα του τι θα γίνει στην αυλαία, ευνοείται της τριπλής ισοβαθμίας.  

Με την επιτυχία τους αυτή οι γηπεδούχοι ανεβαίνουν στους 38 βαθμούς, όσους έχουν και οι φιλοξενούμενοι. 

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του αγώνα, ο Άρης στην πρώτη του ευκαιρία άνοιξε το σκορ στο 12’ με τον Κύπρου, ενώ ο Εθνικός Άχνας ισοφάρισε στο 19’ με κεφαλιά του Ατάντα. Στην επανάληψη και δη στο 62΄ο Σότα Γκριγκαλασβίλι πέτυχε την ολική ανατροπή. 

Αρχή δίχως φάσεις...
Με επιθετική διάθεση μπήκε ο Εθνικός Άχνας θέλοντας να επιβάλει το ρυθμό του και φυσικά να πετύχει ένα γκολ για να θέσει τις βάσεις νίκης. Από την άλλη ο Άρης προτίμησε παιχνίδι διαχείρισης με σίγουρες μεταβιβάσεις. Έτσι, με αυτά και με εκείνα το πρώτο 10λεπτο κύλησε δίχως καμία αξιόλογη φάση. 

Πρώτη ευκαιρία στο 12’ και 0-1 με Κύπρου…
Στην πρώτη του ευκαιρία ο Άρης κατάφερε ν’ ανοίξει το σκορ με τον Κύπρου. Μετά από οργανωμένη προσπάθεια ο Ράντι έδωσε τη μπάλα στον κενό χώρο προς τον Κύπρου, αυτός ξέφυγε του Μπογκαντίνοφ που επιχείρησε έξοδο και με ωραίο πλασέ από πλάγια  σημείωσε το 0-1.  Να σημειωθεί ότι η επαναληπτική προβολή έδειξε ότι επιθετικός των φιλοξενουμένων ήταν οριακά σε θέση οφσάιντ. 

Ισοφάριση στο 19’ με έξοχη κεφαλιά του Ατάντα…
Παρά την ψυχρολουσία ο Εθνικός Άχνας αντέδρασε φέρνοντας εφτά λεπτά αργότερα το ματς στα ίσα. Από θέση έξω δεξιά ο Πιντσέλι εκτέλεσε φάουλ και ο Ατάντα πηδώντας πιο ψηλά απ’ όλους με κεφαλιά νίκησε τον Λοΐζου.  Η μπάλα κτύπησε πρώτα στο έδαφος και με δύναμη κατέληξε στα δίκτυα. 

Πάθος, δύναμη και μεγάλη ευκαιρία για Εθνικό … 
Με την ισοφάριση των γηπεδούχων το παιχνίδι έγινε πολύ δυνατό με αρκετές μονομαχίες.  Αυτό είχε σαν συνεπακόλουθο να χαλάσει ο ρυθμός αν και η υπεροχή εναλλασσόταν ανά διαστήματα. Όλα αυτά μέχρι το 32’ οπότε σε μια πανομοιότυπη φάση με το γκολ που σημείωσε, ο  Εθνικός Άχνας απώλεσε τεράστια ευκαιρία για την ολική ανατροπή. Ο Πιντσέλι εκτέλεσε το φάουλ και ο Ατάντα εντελώς μόνος από το ύψος της περιοχής με κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα έξω. 

Ολική ανατροπή 2-1 με Ελγκούγια Γκριγκαλασβίλι…
Έστω και με περιπετειώδη τρόπο ο Εθνικός Άχνας κατάφερε στο 62’ να πετύχει το 2-1 και να πάρει κεφάλι στο σκορ.  Με τσαμπουκά ο Ελγκούγια Γκριγκαλασβίλι διένυσε αρκετά μέτρα, έκανε το σουτ και ο Λοΐζου δεν μπόρεσε να μπλοκάρει την μπάλα με αποτέλεσμα αυτή να του ξεφύγει και να καταλήξει στα δίκτυα. 

Σκοπιμότητα, αποβολή Καϊάφα και διαχείριση…
Πολύ κακό παιχνίδι επιφύλαξε η συνέχεια με την σκοπιμότητα να είναι το μέλημα των δυο ομάδων. Αυτά μέχρι το 67’ της αναμέτρησης οπότε ο τεχνικός του Άρη, Κώστας Καϊάφας αποβλήθηκε για έντονες διαμαρτυρίες προς το διαιτητή. Οι ποδοσφαιριστές έδειξαν να αποσυντονίζονται από αυτή την εξέλιξη έχοντας νευρικότητα στις κινήσεις τους. Όλα αυτά έγιναν προς τέρψιν του Εθνικού Άχνας ο οποίος ήθελε να περάσει ο χρόνος για να κρατήσει το αποτέλεσμα που θα του χάριζε τη νίκη. 

Απανωτές κλασικές ευκαιρίες με Σότα Γκριγκαλασβίλι…
Στο 84’ και 85’ με πρωταγωνιστή τον Σότα Γκριγκαλασβίλι ο Εθνικός Άχνας απώλεσε δυο κλασικές ευκαιρίες να κλειδώσει τη νίκη. Αρχικά μετά από βαθιά μπαλιά εντελώς μόνος δεν κατάφερε νικήσει τον Λοϊζου, ενώ ένα λεπτό αργότερα, μετά από λάθος του Παχίπη από το ύψος της μικρής περιοχής δεν μπόρεσε να βρει στόχο. 

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ: Μπογκαντίνοφ, Χάτζιαρος Έβερτον, Ιάκομπ, Ατάντα, Αράμπαλ, Ε.Γκριγκαλασβίλι (81' Πράκερ), Πιντσέλι, Σ. Γκριγκαλασβίλι (93' Μπαραμπάτζε), Πάγιες, Χατζηβασίλης. 

ΑΡΗΣ: Λοΐζου, Χριστοφόρου, Ευσταθίου, Θεοφίλου, Μποργκ, Χαραλάμπους (58' Ράνος), Αουρέλιο (70' Παχίπης), Μπρεντέσκου, Ράντι (76' Πούλπο), Κύπρου, Μαραγκουδάκης. 

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ατάντα (2η), Έβερτον (2η), Αράμπαλ / Θεοφίλου, Aoυρέλιο (2η), Χαραλάμπους, Kύπρου

*Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Λουκάς Σωτηρίου,  με βοηθούς τους Χαράλαμπο Γεωργίου και Αθηνόδωρο Ιωάννου. Επιπρόσθετοι ήταν οι Χαράλαμπος Σκαπούλλη και Ανδρέα Ορθοδόξου.

*Στο 67’ ο προπονητής του Άρη, Κώστας Καϊάφας, αποβλήθηκε λόγω έντονων διαμαρτυριών. 

*Δεύτερο γκολ για τον Κύπρου με τη φανέλα του Άρη

*Τα πέντε γκολ στο πρωτάθλημα έφτασε ο Ατάντα για λογαριασμό του Εθνικού Άχνας. Δεύτερο για τον Ελγκούγια Γκριγκαλασβίλι. 

*Ισόπαλες 2-2 αναδείχθηκαν οι δυο ομάδες στην 4η στροφή του β’ ομίλου. Δυο νίκες 1-2 (10η αγωνιστική) και 2-0 (23η αγωνιστική) μετρά ο Άρης στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.  

Πιο κάτω σας παραθέτουμε τις δηλώσεις των δυο τεχνικών στην συνέντευξη τύπου: 

ΝΤΟΤΣΙΤΣ: «Καταφέραμε να κερδίσουμε ένα παιχνίδι που μας δίνει αυτοπεποίθηση για το ταξίδι στην Πάφο. Στην άμυνα τα πήγαμε αρκετά καλά επιτρέποντας στον αντίπαλο μόλις μια ευκαιρία στην οποίαν σκόραρε. Δυστυχώς όμως επιθετικά χάσαμε αρκετές ευκαιρίες που μας στέρησαν τη δυνατότητα να τελειώσουμε τον αγώνα νωρίτερα. Δεν είναι εύκολο όταν χάνεις 0-1 να γυρίσεις τον αγώνα γι’ αυτό αξίζουν συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου. Στον επόμενο αγώνα οφείλουμε να συνεχίσουμε όπως το τελευταίο διάστημα ώστε να μείνουμε στην κατηγορία».

ΣΕΡΓΙΟΥ: «Στόχος μας είναι να σωθούμε κάτι το οποίο πετύχαμε. Όσον αφορά το παιχνίδι θέλαμε τη νίκη. Ήταν ένα παιχνίδι με πολλές μονομαχίες, δεχόμενοι το δεύτερο γκολ σε μια άτυχη στιγμή».