Πρώτη νίκη και… συνέχεια στη παράδοση (φώτος)

Την αήττητη 15ετή παράδοση εντός έδρας κόντρα ΑΕΚ συνέχισε η Νέα Σαλαμίνα. Στην αυλαία του α’ ομίλου επικράτησε 3-2 πανηγυρίζοντας την πρώτη της νίκη μετά από 17 αγωνιστικές και πρώτη στην β’ φάση.  Τρίτη σερί ήττα για την ομάδα της Λάρνακας. 

Η Νέα Σαλαμίνα ολοκληρώνει τις αγωνιστικές υποχρεώσεις στην σεζόν στην 6η θέση με 37 βαθμούς, ενώ η ΑΕΚ στην 2η με 75. 

Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 35’ με τον Μακρίερ, ενώ ο Παύλου με δυο γκολ στο 45’-66’ σημείωσε το 3-0. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 70’ με πέναλτι του Άλβες και στο 77’ ο νεαρός Καισερλίδης που πραγματοποίησε ντεμπούτο διαμόρφωσε το τελικό 3-2 . Δοκάρι είχε στο 74’ ο Ρόσα. 

Δεν ανέδειξε νικητή η άτυπη κόντρα τον Ντίμιταρ Μακρίεφ και Αντρέ Άλβες καθώς αμφότεροι πέτυχαν από ένα γκολ. Έτσι, με 19 συγκατοικούν με τον Φερνάντο Καβενάγκι.  

Όλες οι μεταβιβάσεις προς τον Μακρίεφ…
Καλύτερο ξεκίνημα είχαν οι γηπεδούχοι και με πρωταγωνιστή τον Μακρίεφ δημιούργησαν μόλις στο 3’ την πρώτη ευκαιρία του αγώνα. Μετά από κάθετη μεταβίβαση στον κενό χώρο του Κολίνα, ο Βούλγαρος επιθετικός βγήκε σε πλεονεκτική θέση όμως το πλασέ που επιχείρησε δεν ήταν δυνατό και ο Ταουντούλ απόκρουσε με τα πόδια. 

Η υπεροχή της Νέας Σαλαμίνας συνεχίστηκε και με την έλευση του πρώτου 15λέπτου. Κύριο χαρακτηριστικό των προσπαθειών της ήταν πως όλες μπαλιές είχαν σαν αποδέκτη τον Μακρίεφ ώστε να καταφέρει να πετύχει γρήγορο γκολ και να πιάσει την κορυφή του πίνακα των σκόρερ.  Από την άλλη η ΑΕΚ έδειξε αποσυντονισμένη από τις πολλές αλλαγές που είχε με νεαρούς στην σύνθεσή της.  

Δοκάρι στο 25’ με Κολίνα…
Σε κόντρα αντεπίθεση ο Γκόμες έψαξε τον Μακρίεφ στην περιοχή, αυτός έπιασε την κεφαλιά όμως η μπάλα κτύπησε σε αμυντικό της ΑΕΚ. Στην επαναφορά ο Κολίνα έκανε το σουτ όμως  σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Ένα λεπτό νωρίτερα, νέα μεγάλη ευκαιρία είχαν οι «ερυθρόλευκοι»  όταν ο Άντιτς επιχείρησε από μακριά με απευθείας εκτέλεση φάουλ να σκοράρει όμως ο Ταουντούλ έδιωξε δύσκολα με γροθιές.

1-0 στο 35’ με Μακρίεφ! 
Με την μία ευκαιρία να διαδέχεται την άλλη τελικά η Νέα Σαλαμίνα μετουσίωσε την υπεροχή της γκολ. Σκόρερ ποιος άλλος; Μα, ο Μακρίεφ φυσικα! Μετά από λάθος στην μεσαία γραμμή ο Άντιτς έδωσε στον κενό χώρο στον Βούλγαρο επιθετικό από θέση τετ-α-τετ νίκησε τον Ταουντούλ γράφοντας το 1-0. Με το γκολ αυτό ο επιθετικός των ερυθρολεύκων αυτόματα έφτασε τα 19 γκολ στο πρωτάθλημα ισοφαρίζοντας τον Φερνάντο Καβενάγκι. 

2-0 στο 45’ με Παύλου…
Τις βάσεις για νίκη έβαλαν στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων γηπεδούχοι. Ο Παύλου με τσαμπουκά μπήκε στην περιοχή και με δυνατό σουτ με το αριστερό νίκησε τον Ταουντούλ γράφοντας το 2-0. 

Ίδιο σκηνικό…
Με τον αέρα των δυο γκολ η Νέα Σαλαμίνα συνέχισε όπως και στο πρώτο να έχει την υπεροχή. Την ίδια στιγμή, η ΑΕΚ ήταν εντελώς ακίνδυνη επιθετικά. Μολονότι ο ρυθμό έπεσε αισθητά, οι γηπεδούχοι είχαν δυο καλές επιθετικές προσπάθειες με τους Μακρίεφ 56’ και Τσιγκουινί 59’. 

3-0 στο 66’ με Παύλου λόγω λάθους του «κρύου» Σαιθάρ…
Με τον Σαιθάρ να μπαίνει εντελώς «κρύος» στο παιχνίδι στη θέση του τραυματία Ταουντούλ έγινε το λάθος. Ο Παύλου πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και δοκίμασε το πόδι του και ο Ισπανός αποκρούοντας ασταθώς είδε την μπάλα να καταλήγει προς δυσαρέστησή του στα δίκτυα. 

Μείωση σε 3-1 στο 70’ με πέναλτι του Άλβες 
Ο Κούσουλος ανέτρεψε τον Άλβες στην περιοχή και ο διαιτητής της αναμέτρησης υπέδειξε αμέσως την άσπρη βούλα. Ο παθών Άλβες ευστόχησε μειώνοντας σε 3-1 και παράλληλα ανέβασε την ατομική του επίδοση στα 19 γκολ στο πρωτάθλημα. 

Δοκάρι στο 74’ και 3-2 στο 77’ με το Καισερλίδη…
Μέσα σ’ ένα εξαιρετικό 10λεπτο η ΑΕΚ πίεσε για την μείωση του σκορ και τα κατάφερε. Αρχικά στο 74’ είχε τεράστια ευκαιρία με τον Ρόσα να σημαδεύει με δυνατό σουτ το οριζόντιο δοκάρι του Μιχαήλ. Τρία λεπτά αργότερα, ο νεοσελθόντας πιτσιρικάς Καισερλίδης με κοντινό πλασέ πέτυχε το 3-2 δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς. 

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Μιχαήλ, Τσιγκουινί, Τσίνα, Άντιτς, Κούσουλος, Χριστοφή, Γκόμες, Κολίνα (67' Λεμέσιος), Παύλου (84' Μάτζιαλος), Πεδρίτο (92' Κωστή), Μακρίεφ

ΑΕΚ: Ταουντούλ (63' Σαιθάρ), Μαρσίνιακ, Νίνου, Μούσιτς (76' Καισερλίδης), Κούρτης, Κακουλή, Κυπριανού, Ανθίμου (67' Κωνσταντίνου), Χατζηγιαννακού, Ρόσα, Άλβες

KITΡΙΝΕΣ: Τσίνα / Νίνου, Ρόσα

*Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Ανδρέας Ορθοδόξου, με βοηθούς τους Νίκο Καλησπέρα και Αντρέα Μιχαηλίδη.

*Αναγκαστική ήταν η αλλαγή του τερματοφύλακα της ΑΕΚ Ταουντούλ λόγω κτυπήματος στο πόδι. 

*Στα 19 γκολ έφτασε ο Άλβες για λογαριασμό της ΑΕΚ, ντεμπούτο με γκολ για το νεραρό Καισερλίδη. 

*Τα 19 γκολ στο πρωτάθλημα με τη φανέλα της Νέας Σαλαμίνας έφτασε το Μακρίεφ. Στα 9 ο Παύλου.   

*Πριν από την έναρξη του αγώνα οι γηπεδούχοι τίμησαν την Νέα Σαλαμίνα Λονδίνου για την κατάκτηση του νταμπλ, αλλά και τους U21 που ανέβηκαν αήττητοι στην α’ κατηγορία (24 νίκες, έξι ισοπαλίες). 

*Ανθίμου, Κακουλή, Ταουντούλ και Καισερλίδης πραγματοποίησαν ντεμπούτο με τη φανέλα της ΑΕΚ.  

*1-2 και 0-0 εξήλθαν οι αγώνες στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. 2-0 επικράτησε η ΑΕΚ στον πρώτο αγώνα του α’ ομίλου.