Οι βραβεύσεις του Συνδέσμου Κύπριων Προπονητών (Φώτος)

ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΑ ΦΕΤΟΣ ΕΝΩ Ο ΠΕΔΡΟ ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΑΝΑΚΥΡΗΧΘΗΚΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ – ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΜΕ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Η γιορτή των προπονητών
Στην παρουσία του Υπουργού Γεωργίας κ. Νίκου Κουγιάληκαι του Προέδρου του Συμβολίου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας κ. Νίκου Καρτακούλη, έγιναν το βράδυ της Πέμπτης (19/5) στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας οι Ετήσιες Βραβεύσεις του Συνδέσμου Προπονητών. Σε μια ημέρα αφιερωμένη στον Κύπριο προπονητή, ενώπιον μεγάλου ακροατηρίου που γέμισε την αίθουσα της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Άντρος Κουλουμπρής έκανε τον απολογισμό της χρονιάς όσον αφορά στη δράση του Συνδέσμου, ανέδειξε τις προτεραιότητες αλλά και τους στόχους για τον επόμενο χρόνο. Ο κ. Κουγιάλης επισήμανε πως «η παρουσία μου εδώ υποδηλώνει τη στήριξη της πολιτείας στο έργο σας» ενώ ο κ. Καρτακούλλης, ανέπτυξε τις παραμέτρους της συνεργασίας με τον Σύνδεσμο Προπονητών. Των βραβεύσεων προηγήθηκε τεχνική ανάλυση από τον Μάριο Κωνσταντίνου της Σχολής Προπονητών της ΚΟΠ, μέσα από την οποία δόθηκαν κατευθύνσεις στους προπονητές.
Για τις επιτυχίες τους εντός συνόρων τιμήθηκαν οι Τάσος Κυριάκου (Απόλλων Ladies), Τόμις Χρυσοστόμου (ΑΠΟΕΛ Φούτσαλ), Αδάμος Αδάμου (ΑΕΝ Βρυσούλλων/ Αχερίτου), Πανίκος Σωτηρίου (Λεβαδειακός/ Σαλαμίνα), Σάσα Γιοβάνοβιτς (Πέγεια FC), Σάββας Δαμιανού (Αλκή Ορόκλινης), Δημήτρης Ιωάννου (Ακρίτας Χλώρακας), Άγης Καμένος (Εθνικός Άσσιας), Αδάμος Αδάμου (Αναγέννηση Δερύνειας), Νικόλας Μαρτίδης (ΑΕ Ζακακίου) και Λιάσος Λουκά (Καρμιώτισσα). Βραβεύτηκαν επίσης οι Κύπριοι προπονητές που συμπλήρωσαν τουλάχιστον δέκα αγώνες στην Α’ Κατηγορία κατά την περίοδο 2015/16 και οι οποίοι ήταν οι Σοφόκλης Σοφοκλέους, Γιώργος Κοσμά, Νίκος Παναγιώτου, Απόστολος Μακρίδης, Κώστας Καϊάφας, Πάμπος Χριστοδούλου και Λούκας Χατζηλούκας αλλά και ο προπονητής της Εθνικής Γυναικών Άντρος Βασιλείου.
Προπονητής της Χρονιάς αναδείχθηκε ο Πέδρο Εμάνουελ του Απόλλωνα, καθώς κατέκτησε το έπαθλο Προπονητής του Μήνα πιο πολλές φορές από κάθε άλλο συνάδελφό του. Ο Αγκολέζος κέρδισε το έπαθλο Προπονητής του Μήνα και τον Μάιο, για τρίτο συνεχόμενο μήνα.
Ειδικά βραβεία απονεμήθηκαν στους Νίκκι Παπαβασιλείου (Σλόβαν Μπρατισλάβας) και Στιβ Κωνσταντινίδη (Εθνική Ινδίας), για τις διακρίσεις τους εκτός συνόρων, ενώ για τη μακροχρόνια προσφορά τους στον Σύνδεσμο και στην προπονητική στον τόπο μας, τιμήθηκαν οι Πέπης Ιακώβου, Φύτος Νεοφύτου, Θεόδωρος Κολοκούδιας, Ανδρέας Μουσκάλης και Σταύρος Στυλιανού. Τέλος, μεταθανάτια διάκριση δόθηκε στην οικογένεια του Σάββα Παρτάκκη που απεβίωσε πρόσφατα. Στη μνήμη του τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή. Ο Σάββας Παρτάκκης υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου.
Ο Σύνδεσμος επενδύει στην επιμόρφωση των μελών του, έτσι μεταξύ των παρόντων έγινε κλήρωση για μια θέση παρακολούθησης στο σεμινάριο YouthDiploma 1 που διοργανώνει η CoerverCoaching στην Κύπρο αλλά και την παρουσίαση των επαναστατικών  μεθόδων  προπόνησης CogiTraining και SenseBall. Και οι δύο δραστηριότητες στηρίζονται από τον Σύνδεσμο Προπονητών.
Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και η διαδικτυακή τηλεόραση Alfasports.