Ο Πάγκαλος μας συστήθηκε με... σόου (pics)

Τον Κώστα Πάγκαλο λίγοι φίλαθλοι στην Κύπρο τον ήξεραν μέχρι σήμερα. Πλέον τον μάθαμε όλοι αφού ο Ελλαδίτης μεσοεπιθετικός ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στο παιχνίδι της ΑΕΖ με τον Εθνικό και με χατ-τρικ χάρισε στην ομάδα του την ιστορική παρθενική νίκη στην πρώτη κατηγορία, με 3-1...

Τα πρώτα λεπτά στο "Αμμόχωστος" ήταν αναγνωριστικά, κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες. Η ΑΕΖ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο δεκάλεπτο... Στο 13ο λεπτό ο Πάγκαλος πέτυχε το πρώτο γκολ στην ιστορία της ΑΕΖ στην πρώτη κατηγορία. Ο μέσος της ομάδας του Ζακακίου νίκησε τον Μπογκαντίνοφ με ωραίο σουτ εκτός περιοχής και έκανε το 1-0. Από την άλλη ο Εθνικός υστέρησε και δεν μπόρεσε να κρατήσει μπάλα... Ο Πιντσέλι απείλησε τον Ταουντούλ στο 37' με απευθείας εκτέλεση φάουλ όμως ο Πολωνός κίπερ έδιωξε σε κόρνερ. Γενικά προς το τέλος του ημιχρόνου η ομάδα της Άχνας ανέβηκε κάπως αλλά δεν μπόρεσε να φτιάξει τις κλασικές ευκαιρίες.

Στο ξεκίνημα της "επανάληψης" η ΑΕΖ έδωσε χώρο για να προστατέψει το σκορ και ο Εθνικός είχε την κατοχή ψάχνοντας τους διαδρόμους αλλά μέχρι το 60' δεν μπόρεσε να απειλήσει. Στο 61' ο Τζέφερσον έπιασε ένα ωραίο σουτ όμως ο Ταουντούλ έβγαλε την απόκρουση. Aντίθετα, στο 71' η ομάδα της Άχνας κατάφερε να νικήσει τον Πολωνό τερματοφύλακα, με τον Φιλίποφ να κάνει κοντινό σουτ για το 1-1. Από την άλλη οι τυπικά γηπεδούχοι στο 82' είχαν καλή στιγμή με κεφαλιά του Σάσι που πήγε λίγο έξω. Κάπου εκεί ανέλαβε ξανά ο Πάγκαλος. Στο 85' ο Ελλαδίτης με το δεύτερο προσωπικό του γκολ έβαλε ξανά μπροστά την ομάδα του ενώ στο 88' ολοκλήρωσε το προσωπικό του σόου αφού με πλασέ "σκότωσε" το παιχνίδι και χάρισε ιστορική νίκη στην ομάδα του.

ΑΕΖ: Ταουντούλ, Σακελλαρίου, Μαμμίδης, Σκόπλιακ (51' Κατσής), Κυριάκου, Αουρέλιο, Σιμονζί, Πάγκαλος, Βιγιαφάνε (62' Ντος Σάντος), Παχίπης, Ανδρέου (80' Σάσι)

Εθνικός: Μπογκαντίνοφ, Σιτόρσκι, Στόιτσεφ, Κρατσιούνοφ, Φιλίποφ, Ενέσκου, Αράμπαλ (55' Ιλουρίτζε), Τζέφερσον, Πιντσέλι, Κυπριανού, Χατζηβασίλης

ΚίτρινεςΒιγιαφάνε, Ανδρέου, Μαμμίδης / Αράμπαλ, Χατζηβασίλης