Τεσσάρα για... ηρεμία (βίντεος/φώτος)

Ο Απόλλωνας χρειαζόταν οπωσδήποτε τη νίκη επί της Αναγέννησης και την πήρε άνετα, με καλή εμφάνιση. Κέρδισε με 4-0 με γκολ από Γκίε, Μάγκλιτσα, Παπουλή και Βινίσιους και έκανε το πρώτο βήμα για να επαναφέρει την ηρεμία στις τάξεις του και να μπει και πάλι σε πορεία διεκδίκησης τον στόχων του.

Φουλ αποτελεσματικότητα

Αν και το παιχνίδι δεν είχε κάποιο... φοβερό ρυθμό στο ξεκίνημα, το γκολ ήρθε νωρίς, έτσι τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους. Ο Απόλλωνας ξεκίνησε καλύτερα και ουσιαστικά στην πρώτη του ευκαιρία έφτασε στο 1-0, στο 13' με κοντινό πλασέ του Γκιέ μετά από κάθετο γέμισμα του Παπουλή.

Λίγα πράγματα μετά το γκολ... Η Αναγέννηση αδυνατούσε να αντιδράσει ενώ οι γηπεδούχοι με παιχνίδι υπομονής προσπάθησαν να ανοίξουν τους χώρους για το δεύτερο γκολ που θα "σκότωνε" το ματς. Η επόμενη αξιοσημείωτη στιγμή ήρθε στο 25' όταν ο Βάλε ενήργησε παρακινδυνευμένα αφού παρακράτησε την μπάλα και παρολίγο να έρθει η ισοφάριση μετά από κόντρα, στην πίεση του Μπριτζίτο.

Από την άλλη ο... αποτελεσματικός Απόλλωνας στο 36' είχε τελική προσπάθεια με πλασέ του Μάγκλιτσα που πήγε έξω ενω στο 40' έφτασε στο δεύτερο γκολ, με πλασέ του Μάγκλιτσα σε κενή εστία μετά από φάουλ του Ντα Σίλβα και ασταθή απόκρουση του Μάστρου. Δυο λεπτά αργότερα ο Κροάτης πλησίασε σε άλλο ένα γκολ μετά από σέντρα του Λόπες που πήγε στο δοκάρι, όμως ο τερματοφύλακας της Αναγέννησης είχε την απάντηση.

Το "τέλειωσε" νωρίς

Αρκετά καλό το ξεκίνημα στην "επανάληψη" με τον Αναστασίου στο 56' να κάνει την κεφαλιά και τον Βάλε να αποκρούει. Στο επόμενο λεπτό ήταν η σειρά των γηπεδούχων να απειλήσουν όταν ένα σουτ του Γκιέ κόντραρε και πήγε στο δοκάρι ενώ δυο λεπτά αργότερα ο Παπουλής πήρε το "ριμπάουντ" μετά από νέο δοκάρι του Μάγκλιτσα και έκανε το 3-0.

Όλα φυσικά είχαν κριθεί προ πολλού και ο Απόλλωνας απελευθερωμένος έφτασε στο 66' σε ακόμα ένα γκολ, με κεφαλιά του Βινίσιους μετά από κόρνερ. Στο 73', μάλιστα, η Αναγέννηση έμεινε με δέκα παίκτες αφού τραυματίστηκε ο Σωτηρίου και ενώ οι τρεις αλλαγές είχαν ολοκληρωθεί.

Τα τελευταία λεπτά έφεραν ακόμα μερικές καλές στιγμές για την ομάδα του Εμανουέλ, με Γκιέ στο 81' και στο 86' αλλά και τον Μάγκλιτσα στο 90', όμως το γκολ του Βινίσιους έμελλε να ήταν το τελευταίο του αγώνα.

Απόλλωνας: Bάλε, Λόπες, Βινίσιους, Ρομπέρζ (46' Ρέινολντς), Βασιλείου, Σακέτι, Ντα Σίλβα, Σαρδινέρο (65' Μπεντόγια), Παπουλής (69' Μπάρμπαρο), Μάγκλιτσα, Γκίε

Αναγέννηση: Μάστρου, Μπαρμπούδης, Σωτηρίου, Ντιαλό, Αναστασίου, Βλασόπουλος, Γιουσπασιάν (46' Κολάνης), Μπριτζίτο, Θεράποντος (69' Φουρτάδο), Νατσιόπουλος (61' Κάλεζιτς), Γουέσλεμ

Κίτρινες: - / Βλασόπουλος (4η)

- Κόπηκαν 772 εισιτήρια.

- Παρθενικό γκολ για τον Βινίσιους.

- Στα πέντε γκολ ο Φώτης Παπουλής.

- Πρώτο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Άντον Μάγκλιτσα.

- Στα πέντε γκολ ανέβηκε ο Άμπραχαμ Γκιέ.

- Διαιτητής ήταν ο Χρυσοβαλάντης Θεουλή, με βοηθούς του Πέτρο Πέτρου - Δώρο Τούρο, τέταρτος ο Δημήτρης Μασίας και παρατηρητής ο Κώστας Καπιτανής.