Μπόλικο θέαμα, όγδοο τρίποντο (φώτος)

Η ΑΕΚ δεν είχε κανένα πρόβλημα να κερδίσει την ΑΕΖ το βράδυ της Κυριακής, με 2-5, στο "Παφιακό". Από δυο γκολ Άλβες και Τρισκόφσκι και ένα ο Ακοράν για τους νικητές. Πάγκαλος και Σάσι τα γκολ για την ομάδα του Ζακακίου.

Απόλυτος έλεγχος και δυο γρήγορα γκολ

Από το πρώτο σφύριγμα οι φιλοξενούμενοι έλεγξαν το παιχνίδι. Είχαν κατοχή και στο πρώτο δεκάλεπτο μπήκαν 2-3 φορές στην περιοχή με αξιώσεις, κέρδισαν δυο κόρνερ και στο 9' έχασαν και την πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία με προβολή του Τομάς που πήγε λίγο έξω.

Η επόμενη καλή στιγμή δεν άργησε και έφερε και το γκολ, όταν στο 13' ο Τέτε "βρήκε" τον Άλβες που έπιασε το κεφάλι, ο Χρυσοστόμου απέκρουσε αλλά... του έφυγε απ' τα χέρια και έτσι έγινε το 0-1. Πριν καλα-καλά οι φίλοι της ΑΕΚ ολοκληρώσουν το χειροκρότημά τους για το γκολ, ήρθε και το 0-2 στο 14', με τον Τρισκόφσκι από κοντά ανενόχλητος να κάνει την προβολή και να κερδίζει τον Χρυσοστόμου.

Tα γκολ δεν άλλαξαν απολύτως τίποτα αφού η ομάδα του Ιντιάκεθ συνέχισε να πιέζει και η ΑΕΖ να προσπαθεί να αμυνθεί. Στο 24' ο Μιντίκκης έκανε ωραία προσπάθεια και κοντινό σουτ όμως ο Χρυσοστόμου έβγαλε την απόκρουση. Στο 31' ήταν η σειρά του Χαραλάμπους από κοντά να κάνει το σουτ στην κίνηση μετά από φάουλ-γέμισμα του Μπόλιεβιτς όμως η προσπάθειά του ήταν άστοχη.

Απ' εκεί και πέρα έπεσε ο ρυθμός, όμως η ΑΕΚ συνέχισε να ελέγχει απόλυτα. Η ΑΕΖ πλησιάσε σε 2-3 περιπτώσεις την περιοχή του Μίνιο όμως δεν είχε τους τρόπους να απειλήσει έτσι το ημίχρονο έκλεισε στο 0-2.

Το ένα γκολ μετά το άλλο

Με το 0-2 και την εικόνα των δυο ομάδων, ουσιαστικά όλα είχαν κριθεί. Η ΑΕΚ απλώς φρόντισε με την επανέναρξη να πετύχει ακόμα ένα γκολ αφού στο 49' ο Άλβες πέρασε ωραία τον Μαμμίδη και "εκτέλεσε" από κοντά τον Χρυσοστόμου που έκανε κακή έξοδο. Το τέταρτο γκολ ήρθε και αυτό νωρίς, με τους Μπόλιεβιτς - Μιντίκκη - Τρισκόφσκι να κάνουν ωραίο "τριγωνάκι" και τον τελευταίο με συρτό σουτ στο 55' να γράφει το 0-4. Στο 62' ήταν η σειρά της ΑΕΖ να σκοράρει, με τον Πάγκαλο από κοντά να μειώνει σε 1-4.

Στην συνέχεια ο ρυθμός έπεσε εντελώς. Οι δυο προπονητές μέχρι το 74' ολοκλήρωσαν τις αλλαγές τους και οι δυο ομάδες απλώς περίμεναν την ολοκλήρωση του αγώνα. Αυτά μέχρι το 84' αφού ακολούθησαν δυο απανωτά γκολ! Στο 84' λοιπόν ο Σάσι βγήκε "φάτσα" με τον Μίνιο και τον κέρδισε για το 2-4. Δυο λεπτά αργότερα μια καλή κεφαλιά του Ακοράν πήγε μόλις δίπλα απ' το δοκάρι. Ο Ισπανός πάντως τα κατάφερε στο 87' όταν μετά από τραγικό λάθος του Σκόπγιακ, κέρδισε την μπάλα και εύκολα απέναντι στον Χρυσοστόμου πλάσαρε για το 2-5.

ΑΕΖ: Χρυσοστόμου, Κυριάκου, Σακελλαρίου, Οζίας (46' Σκόπγιακ), Μαμμίδης, Τσιμoντζί (74' Ντι Φράνκο), Φελισιέν, Ντος Σάντος, Σάσι, Ανδρέου (64' Βιγιαφάνες), Πάγκαλος

ΑΕΚ: Μίνιο, Μιντίκκης, Μόισοφ, Καταλά, Χαραλάμπους, Μπόλιεβιτς, Λαμπάν, Τομάς (56' Εγγλέζου), Τέτε, Τρισκόφσκι (74' Ακοράν), Άλβες (59' Χαραλαμπίδης)

Κίτρινες: Τσιμoντζί, Φελισιέν, Βιγιαφάνες / -

Ενδιαφέρουν

- Δεύτερο γκολ για τον Ακοράν Ρέγιες.

- Πρώτο γκολ για τον Ισμαΐλ Σάσι.

- Έβδομο γκολ για τον Κωνσταντίνο Πάγκαλο.

- Στα τέσσερα γκολ ο Αντρέ Άλβες.

- Στα τέσσερα γκολ και ο Ιβάν Τρισκόφσκι.

- Διαιτητής ήταν ο Νικόλας Νεοκλέους. Βοηθοί οι Χαράλαμπος Χαραλάμπους - Χαράλαμπος Γεωργίου, 4ος ο Τιμόθεος Χριστοφή και παρατηρητής ο Γιώργος Πεκρής.