Ο Βινίσιους "μίλησε" στο 90' (φώτος)

Ο Απόλλωνας ήταν καλύτερος κόντρα στην Δόξα, έχασε ευκαιρίες και εκεί που "φλέρταρε" με την απώλεια, ήρθε ο Βινίσιους στο 90' με κοντινή κεφαλιά να του χαρίσει τη νίκη με 0-1.

Με ρυθμό αλλά χωρίς κλασικές ευκαιρίες

Αρκετά καλά ξεκίνησε το παιχνίδι και στο πρώτο δεκάλεπτο είχε τρεις φάσεις με Μάγκλιτσα στο 5', Ντα Σίλβα στο 6' και Ρούντι στο 8', που όμως βρήκαν έτοιμους τους δυο τερματοφύλακες. Στο 16' ήταν και πάλι η Δόξα που απείλησε με κεφαλιά του Γουίλσον, όμως ο Βάλε δεν ανησύχησε.

Απ' εκεί και πέρα ο Απόλλωνας ανέλαβε την επιθετική πρωτοβουλία και κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, ωστόσο χωρίς να μπορέσει να φτιάξει την κλασική ευκαιρία. Στο 24' ο Δημητρίου την υστάτη έδιωξε σε κόρνερ πριν ο Μαγκλίτσα σουτάρει στο τετ-α-τετ με τον Νέγκρι, στο 36' μια κεφαλιά του Γκιέ πήγε έξω ενώ στο 39' ο Μπεντόγια απείλησε με σουτ εντός περιοχής.

Ευκαιρίες και λύτρωση

Η ίδια εικόνα διατηρήθηκε και με την επανέναρξη. Ο Απόλλωνας είχε ελαφρώς την κατοχή και έψαχνε τους χώρους για το γκολ, όμως η ομάδα του Χατζηλούκα κρατούσε καλά και δεν επέτρεψε στην Λεμεσιανή ομάδα να κάνει το παιχνίδι της. Χαρακτηριστικό πως η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 68' όταν ο Παπουλής σούταρε μέσα στην περιοχή και ο Νέγκρι δύσκολα απέκρουσε σε κόρνερ. 

Όσο περνούσε η ώρα, η Δόξα μαζευόταν ακόμα περισσότερο με αποτέλεσμα ο Απόλλωνας να δυσκολεύεται πολύ να μπει στην περιοχή. Η επόμενη ευκαιρία ήρθε στο 85' και ήταν ίσως η καλύτερη του αγώνα μέχρι στιγμής με τον Σαρδινέρο να κάνει ωραίο κοντρόλ και σουτ από κοντά, αλλά να αστοχεί. Τρία λεπτά αργότερα ήρθε και ο Μαγκλίτσα να χάσει τεράστια ευκαιρία όταν εντελώς αμαρκάριστος και από εξαιρετική θέση, σούταρε ψηλά. Στο 90' ήταν η σειρά του Πιέχ να απειλήσει με μακρινό σουτ το οποίο ο Νέγκρι έδιωξε σε κόρνερ, από την εκτέλεση του οποίου ο Βινίσιους με κοντινή κεφαλιά έκανε το 0-1 και λύτρωσε την ομάδα του.

Δόξα: Νέγκρι, Δημητρίου, Ρούντι, Γκόμες (59' Φοφανά), Περάλτα (59' Κάστρο), Γουίλσον (72' Παουλίνιο), Εντμάρ, Λεονάρντο, Ενινφούλ, Πουτζιουρής, Μπεμπέτο

Απόλλων: Bάλε, Ρομπέρζ, Βινίσιους, Βασιλείου, Σακέτι, Ντα Σίλβα, Μπεντόγια (85' Μπάρμπαρο), Παπουλής (72' Σαρδινέρο), Μάγκλιτσα, Γκιέ (87' Πιέχ)

Κίτρινες: Περάλτα (4η), Γκόμες, Ενινφούλ, Νέγκρι / Σακέτι, Βινίσιους (4η)