Πάτησε μπανανόφλουδα στις καθυστερήσεις! (φώτος)

Με γκολ του Σάσι στην τελευταία φάση του αγώνα η ΑΕΖ ισοφάρισε σε 1-1 την ΑΕΛ και πήρε ένα παλικαρίσιο στο «Τσίρειο» αγωνιζόμενη με δέκα ποδοσφαιριστές από το 62’. Το συγκρότημα του Πάμπου Χριστοδούλου που προηγήθηκε στο 68’ με αυτογκόλ του Τσιμοντζί έμεινε αρκετά πίσω από τον καλό του εαυτό και μοιραία απώλεσε εντός έδρας δύο πολύτιμους βαθμούς.    

Με το πέρας και της 9ης αγωνιστικής η ΑΕΛ έφτασε τους 21 βαθμούς, ενώ η ΑΕΖ τους 7. 

Πρώτα λεπτά δίχως κάτι το αξιόλογο…
Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης κύλησαν δίχως κάτι το αξιόλογο. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να επιβάλουν το ρυθμό τους έχοντας τη κατοχή, ωστόσο δεν κατάφεραν να διασπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα τον γηπεδούχων. Όλα αυτά με το πέρας του πρώτου 10λέπτου. 

Πρώτη ευκαιρία για ΑΕΖ…
Οι φιλοξενούμενοι σε μια κόντρα αντεπίθεση με τον Σάσι δημιούργησαν την πρώτη κλασική ευκαιρία του αγώνα. Στο 19’ ο επιθετικός της ΑΕΖ βρήκε χώρο, δοκίμασε να νικήσει το Ρόμο ωστόσο δεν κατάφερε να τελειώσει ιδανικά την προσπάθειά του. Έτσι, η ευκαιρία έκανε ‘’φτερά’’.

Απάντηση στο 24’ με Σόουζα
Στην επόμενη φάση η ΑΕΛ απάντησε στις ευκαιρίες με τον Σόουζα. Ο μέσος των γηπεδούχων μετά από μια φάση διαρκείας και σέντρα του Σαβανέ, βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, έκανε το ανάποδο αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Χρυσοστόμου. 

-Να σημειωθεί ότι πριν γίνει αποδέχτης της μπάλας υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες για πέναλτι σε χέρι του Τσιμοντζί.  

Τεράστια ευκαιρία στο 35’ με Σάσι
Νέα μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΖ. Ο Πάγκαλος έφυγε με ταχύτητα από αριστερά, έδωσε έτοιμο γκολ στον Σάβι όμως εντελώς μόνος ωστόσο πάλι κατάφερε να νικήσει τον Ρόμο που έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ. 

Κακή η ΑΕΛ, πολύ επικίνδυνη στην κόντρα η ΑΕΖ…
Με την ΑΕΛ να δείχνει σε κακή μέρα έχοντας αργές επιστροφές και ανασταλτική λειτουργία, η ΑΕΖ ήταν φόβος και τρόμος στις αντεπιθέσεις. Έτσι, στο 43’ δημιούργησε και τρίτη μεγάλη ευκαιρία για ν’ ανοίξει το σκορ τον Οζίας. 

Διπλή αλλαγή για βελτίωση…
Βλέποντας την ομάδα του να παρουσιάζει επιθετικά προβλήματα ο Πάμπος Χριστοδούλου μετέτρεψε τον σχηματισμό της ομάδας σε 4-4-2. Παράλληλα, προχώρησε σε διπλή αλλαγή βάζοντας στο παιχνίδι τους Σοάρες και Γουέλινγκτον αντί των Νικολάου και Μπαμπάνγκο.  

Οι αλλαγές έπιασαν τόπο και η ΑΕΛ βελτιώθηκε αφού στο 50’ δημιούργησε την πρώτη φάση σε σουτ του Μέσκα.  

Κόκκινη και… νέα δεδομένα
Στο 59’ η ΑΕΖ έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές. Μετά από πολλά σπρωξίματα στην περιοχή των φιλοξενουμένων, ο Λουκάς Σωτηρίου απέβαλε το Οζίας υποδεικνύοντάς του δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στη φάση ο τηλεοπτικός φακός δεν ξεκαθάρισε το λόγο που αποβλήθηκε ο αμυντικός της ομάδας του Ζακακιού. 

1-0  στο 68’ από κόντρα!
Στο 68’ , έστω και με αρκετή δόση τύχης, η ΑΕΛ κατάφερε ν’ ανοίξει το σκορ. Ο Σόουζα έκανε το δυνατό γύρισμα στην περιοχή και ο Τσιμοντζί στην προσπάθειά του να διώξει άλλαξε τροχιά στην μπάλα  στέλνοντάς την στα δίκτυα της ομάδας του.  Έτσι, κόντρα στη ροή του αγώνα πήρε κεφάλι στο σκορ. 

Εντελώς διαφορετικό παιχνίδι μετά το γκολ…
Με το σκορ υπέρ της αλλά και το αριθμητικό πλεονέκτημα η ΑΕΛ διαχειρίστηκε πλήρως στην συνέχεια στο ματς. Με πολλές κοντινές πάσες πάγωσε το ρυθμό, ενώ με επιθέσεις διαρκείας προσπάθησε να πετύχει ένα δεύτερο γκολ για ‘’κλειδώσει’’ τη νίκη.  Από την άλλη, η ΑΕΖ έδειξε να μην έχει δυνάμεις και επιλογές σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο για να φτάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία.

1-1  στις καθυστερήσεις και… ψυχρολουσία!
Εκεί που έδειχνε ότι η ΑΕΛ παρότι με δυσκολία θα έπαιρνε τη νίκη ήρθε ο Σάσι στις καθυστερήσεις να ‘’παγώσει’’ το ‘’Τσίρειο’’ ισοφαρίζοντας σε 1-1. Μετά από μια βαθιά μπαλιά στην περιοχή με δυνατό βολέ κάρφωσε την μπάλα στα δίκτυα του ανήμπορου ν’ αντιδράσει Ρόμο.

Αυτή ήταν η τελευταία φάση του αγώνα και έτσι το συγκρότημα του Πάμπου Χριστοδούλου απώλεσε δυο απρόσμενους βαθμούς. Στην αντίπερα, σπουδαία εμφάνιση και δίκαιος βαθμός για την ομάδα του Ζακακιού αφού με δέκα ποδοσφαιριστές για μεγάλο διάστημα πάλεψε το παιχνίδι μέχρι τέλους.  

ΑΕΛ: Ρομό, Αιρόσα, Σιέλης, Μπαμπάνγκο (46' Γουέλινγκτον), Σόουζα, Σαβανέ (76’ Γεωργιάδης), Αρουαμπαρένα, Νικολάου (46' Σοάρες), Λαφράνς, Μέσκα, Φορτούνα

ΑΕΖ: Χρυσοστόμου, Φελισιέν, Σάσσι, Σκόπλιακ, Πάγκαλος, Σακελλαρίου, Τσιμοντζ (81’ Αουρέλιο), Ανδρέου (66' Μαμμίδης), Κυριάκου, Οζίας, Ντος Σάντος (81’ Σεμέδο)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αρουαμπαρένα, Σαβανέ / Τζιμόνζι 
ΚΟΚΚΙΝΗ: Οζίας (δεύτερη κίτρινη)

*Κόπηκαν 2230 εισιτήρια. 

**Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Λουκάς Σωτηρίου, με βοηθούς τους Αριστείδη Χρίστου και Νικόλα Καλησπέρα.  

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (10η):  ΑΕΚ-ΑΕΛ / ΑΕΖ-Ομόνοια