ΛΥΤΡΩΣΗ με ΓΚΟΛΑΡΑ του Ίσμα! (φώτος)

Πρώτη νίκη για τον Ρόνι Λέβι στην επιστροφή του στον πάγκο της Ανόρθωσης.

Η "Κυρία" επιβλήθηκε της Αναγέννησης με 2-1 στο "Τάσος Μάρκου" στον αγώνα που έριξε την αυλαία της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος πετυχαίνοντας την δεύτερη της νίκη στην σεζόν.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Γουέσλεβ στο 7ο λεπτό με τον Πελέ να διαμορφώνει το 1-1 (αποτέλεσμα ημιχρόνου) στο 39ο λεπτό. Η λύτρωση για την Ανόρθωση ήρθε στο 81ο λεπτό χάρη στην γκολάρα του Ίσμα Γκονσάλβες. 

Η εξέλιξη του αγώνα:  

Πρώτο σουτ με Πελέ

Η πρώτη τελική για την Ανόρθωση στο "Τάσος Μάρκου" σημειώθηκε στο 6ο λεπτό. Ο Πελέ έπιασε το σουτ εκτός της περιοχής του Μάστρου ωστόσο ο κίπερ των γηπεδούχων μπλόκαρε εύκολα την μπάλα.

1-0 οι γηπεδούχοι στο 7΄!

Η Αναγέννηση αιφνιδίασε την Ανόρθωση βρίσκοντας τον δρόμο προς τα δίκτυα με τον Γουέσλεμ. Ο μεσοεπιθετικός των γηπεδούχων βρέθηκε εντός της περιοχής και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στον ουρανό των δικτύων του Κόπριβετς γράφοντας το 1-0.

Η αντίδραση της Ανόρθωσης στο γκολ που δέχτηκε ήρθε λίγα λεπτά αργότερα με τον Ερέρο. 

Ο Ισπανός στο 10΄ βρέθηκε εντός της περιοχής του Μάστρου, έκανε το πλασέ όμως η μπάλα χτύπησε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων. 

Εξαιρετικός συνδυασμός, σώζει ο Μάστρου!

Στο 34ο λεπτό η Ανόρθωση έχασε μεγάλη ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Ο Καμπρέρα συνδυάστηκε με τον Ράγιος με τον δεύτερο να βγαίνει τετ α τετ με τον Μάστρου κάνοντας το πλασέ ωστόσο ο τερματοφύλακας της Αναγέννησης έσωσε διώχνοντας σε κόρνερ. 

Αντίδραση και γκολ με Πελέ!

Στο 39ο λεπτό η Ανόρθωση κατάφερε με τον Πελέ να κάνει το 1-1. Ο Γκονσάλβες από αριστερά γύρισε την μπάλα στην καρδιά της περιοχής του Μάστρου, ο Καμπρέρα έξυπνα άφησε την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του, αυτή κατέληξε στον Πελέ ο οποίος με σουτ έκανε το 1-1. 

Δεύτερο μέρος

Καλός ρυθμός...

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με πολύ γρήγορο ρυθμό. Οι δύο ομάδες μπήκαν με όρεξη στον αγωνιστικό χώρο του "Τάσος Μάρκου" με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει στις δύο εστίες χωρίς ωστόσο να γίνει η σοβαρή ευκαιρία. 

Συνεχιζόμενη πίεση...

Η Ανόρθωση με το πέρας των πρώτων λεπτών του δευτέρου μέρους ανέβασε ρυθμούς πιέζοντας όλο και περισσότερο την Αναγέννηση.

Ο Ρόνι Λέβι έβαλε τον Φύτο Κυριάκου στην θέση του Οικονομίδη κάνοντας την ομάδα πιο επιθετική. Η Κυρία είτε από τον άξονα με τον Πελέ, είτε από τα πλάγια με τον Γκονσάλβες έγινε πιεστική μέχρι το 70΄ ωστόσο δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίκτυα. 

Τελευταίο δεκάλεπτο

ΑΠΙΘΑΝΟ ΓΚΟΛ ο Ίσμα!

Στο 81΄ η Ανόρθωση γύρισε το ματς με γκολάρα του Ίσμα Γκονσάλβες! Ο επιθετικός της "Κυρίας" εκτός της περιοχής του Μάστρου, έπειτα από το γύρισμα του Καμπρέρα έκανε αρχικά στήθος και στον αέρα γυριστό έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 1-2.

Από την άλλη η ομάδα του Σάββα Πουρσαϊτίδη καθηλωμένη στην άμυνα είχε ως πρώτο μέλημα την διατήρηση του σκορ, προσπαθούσε κυρίως με αντεπιθέσεις να απειλήσει, 

Αναγέννηση: Μάστρου, Μπαρπούδης, Ευθυμίου, Ντιαλό, Αναστασίου, Γιουσμπανιάν, Νατσιόπουλος, Θεράποντος (75΄ Χριστοδούλου) Γουέσλεμ, Φουρτάδο, Μπριζίτο

Ανόρθωση: Κόπριβετς, Σάντος, Σιβού, Ερέρο, Γκάμπριελ, Βίκτορ, Πελέ (89΄ Καλντερόν) Οικονομίδης (60΄ Κυριάκου), Γκονσάλβες (91΄ Νικολάου), Ράγιος, Καμπρέρα

Διαιτητής: Σκαπούλλης Χαράλαμπος
Α' Βοηθός Διαιτητής : Νικήτα Στέλιος
Β' Βοηθός Διαιτητής: Χρίστου Ε. Χρίστος
4ος Διαιτητής: Αργυρού Μ. Ανδρέας
Παρατηρητής Διαιτησίας: Λοϊζου Λοϊζος