Με... ζωγραφιά "Τζίμη" και απογείωση Χριστοδούλου! (φώτος)

Με ένα γκολ - ζωγραφιά από τον Δημήτρη Χριστοφή, η Ομόνοια επικράτησε έστω και δύσκολα της ΑΕΖ στο "Παφιακό" με 1-0, συνεχίζοντας την βαθμολογική της άνοδο. Οι "πράσινοι" πήραν προβάδισμα σττο πρώτο μέρος, ωστόσο στην επανάληψη... καρδιοχτύπησαν, αφού είδαν την ΑΕΖ να έχει δύο δοκάρια και άλλες 2-3 φάσεις για ισοφάριση. Αποκορύφωμα η... πτήση του νεαρού Ανδρέα Χριστοδούλου στο 90', ο οποίος στο 69' μπήκε στο παιχνίδι σαν αλλαγή (ντεμπούτο) αντί του Κλέιτον, μιας και τρία λεπτά νωρίτερα ο Παναγή αντίκρισε κόκκινη κάρτα και το "τριφύλλι" συνέχισε με δέκα ποδοσφαιριστές. ​

Ξεκίνημα με φάσεις

Η πρώτη ευκαιρία του αγώνα ήρθε στο 4' όταν ο Ντέρμπισαϊαρ σκόραρε μέσα απ' την περιοχή αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ (ο Άγγλος ήταν ελαφρώς μπροστά). Στο 6' με κοντινό σουτ του Πάγκαλου η ΑΕΖ έχασε πολύ καλή ευκαιρία. Στο 11' ήταν και πάλι η σειρά της Ομόνοιας να απειλήσει, με τον Κλέιτον να εκτελεί έξυπνα το κόρνερ και την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι.

Γκολάρα!

Σταδιακά η Ομόνοια πήρε τον έλεγχο και στο 25' έφτασε και στην ουσία. Ο Χριστοφή από πλάγια δεξιά έκανε ωραία προσπάθεια και με φοβερή λόμπα "κρέμασε" τον Χρυσοστόμου για το 0-1.

Εύκολη διαχείριση

Στα επόμενα λεπτά, η Ομόνοια επέβαλε τον ρυθμό της. Χωρίς να γίνει υπερβολικά πιεστική, διαχειρίστηκε σχετικά εύκολα το υπέρ της σκορ, χωρίς να επιτρέψει στους γηπεδούχους να γίνουν απειλητικοί μέχρι το 44’, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ από δεξιά ο προωθημένος Σκόπλιακ με κοντινό πλασέ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Παναγή.

Πρώτο λεπτό και δοκάρι

Δυνατό ξεκίνημα για την ΑΕΖ στο δεύτερο ημίχρονο, αφού μόλις στο πρώτο λεπτό... άγγιξε το γκολ. Ντος Σάντος και Τζιμόνσι συνεργάστηκαν ωραία, ο τελευταίος έκανε το δυνατό σουτ και είδε την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Παναγή ενώ η φάση είχε και συνέχεια, με το σουτ του Ανδρέου να αποκρούει εύκολα ο διεθνής γκολκίπερ.

Κόκκινη ο Παναγή

Στο 66' είχαμε μια φάση που διαμόρφωσε διαφορετικά τα αγωνιστικά δεδομένα. Ο Πάγκαλος έφυγε στην πλάτη της άμυνας και ανατράπηκε από τον Παναγή, ένα μέτρο έξω από την μεγάλη περιοχή. Ο διαιτητής της αναμέτρησης Αβραάμ Τσούκκας υπέδειξε την παράβαση και τιμώρησε με κόκκινη κάρτα τον γκολκίπερ της Ομόνοιας, η οποία για τα υπόλοιπα λεπτά συνέχισε με παίκτη λιγότερο. Την εκτέλεση ανέλαβε ο... σπεσιαλίστας Μάρκο Αουρέλιο όμως ήταν άτυχος αφού η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, δεύτερο για την ΑΕΖ.

Άρχισε η πίεση...

Στο τελευταίο τέταρτο η ΑΕΖ παίζοντας με παίκτη περισσότερο ξεκίνησε να... φορτώνει την επίθεσή της, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης. Πλησίασε 1-2 φορές, με Ντος Σάντος και Πάγκαλο, ωστόσο χωρίς αποτέλεσμα μέχρι και το 85'.

"Σωτήρας" ο Χριστοδούλου!

Στο 90' είχαμε την φάση του αγώνα. Η ΑΕΖ συνέχισε να πιέζει, αναπτύχθηκε ωραία από αριστερά και η μπάλα στρώθηκε στον Σακελαρίου. Ο αριστερός μπακ των γηπεδούχων εξαπέλυσε ένα δυνατό φαλτσαρσιστό σουτ, η μπάλα πήρε ύψος και είχε τροχιά προς τα δίκτυα ωστόσο ο Χριστοδούλου... απογειώθηκε και με τα ακροδάχτυλα έδιωξε εντυπωσιακά και σωτήρια σε κόρνερ και κράτησε το πολύτιμο 1-0 μέχρι τέλους.

ΑΕΖ: Χρυσοστόμου, Μαμμίδης, Κυριάκου, Σκόπλιακ, Φελισιέν, Πάγκαλος, Σακελαρίου, Αουρέλιο (79'Ντε Φράγκο), Αντρέου (83'Πιτταράς), Τσιμότζι (79'Κρασάς), Ντος Σάντος

Ομόνοια: Παναγή, Κωνσταντινίδης, Βύντρα, Όρσουλιτς, Παντελιάδης (59'Καρλίτος), Κατελάρης, Φυλακτού (76'Φλορέσκου), Τουρέ, Κλέιτον (69'Χριστοδούλου), Χριστοφή, Νταρμπισάιαρ

Κίτρινες: Πάγκαλος, Φελισιέν, Ντος Σάντος, Μαμμίδης / Κωνσταντινίδης, Κατελάρης.

Κόκκινη: Παναγή.

**Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Αβραάμ Τσούκκας με βοηθούς τους Αθηνόδωρο Ιωάννου και Δώρο Τούρο.

*Πρώτο φετινό γκολ για τον Δημήτρη Χριστοφή.

*Συνεχιζει να είναι χωρις νίκη στην έδρα της η ΑΕΖ.

*Ντεμπούτο με την Ομόνοια πραγματοποίησε ο νεαρός Ανδρέας Χριστοδούλου.