Σπουδαίο διπλό και... "πετάει" για εξάδα! (Φώτος)

Σε ένα αγώνα που δημιούργησε πολλές και κλασικές ευκαιρίες ο Ερμής έφθασε σε ένα πολύ σημαντικό διπλό, επικρατώντας του Άρη με 2-0 στο Τσίρειο. Το σκορ για τους “φτεροπόδαρους”, άνοιξε στο 62’ o Ντομινίκ, ενώ το 2-0 σημείωσε στο 76’ ο Άλμπα.

Κατοχή ο Άρης, Ευκαιρίες ο Ερμής...

Στο πρώτο μέρος ο Άρης είχε την μερίδα του λέοντος όσο αφορά την κατοχή, όμως οι ευκαιρίες ανήκαν στον Ερμή.

Η πρώτη καλή ευκαιρία στο ματς ήρθε για τους φτεροπόδαρους στο 4’ όταν μετά από ωραίο τακουνάκι του Ντομινίκ, ο Μαρτίνιουκ έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή με την μπάλα να καταλήγει λίγο έξω.

Στο 17’ ο Ερμής έφτασε ακόμα πιο κοντά στο γκολ. Μετά από εξαιρετική σέντρα του Χριστόφ , ο Ντομινίκ έπιασε την κεφαλιά όμως στάθηκε άτυχος αφού η μπάλα τράνταξε το δεξί κάθετο δοκάρι.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Ερμής απείλησε ξανά, αυτή τη φορά μετά από πολύ όμορφο συνδυασμό του Ντε Μέλο και του Ντομινίκ, με τον τελευταίο να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Γκοτς που εξουδετέρωσε σωτήρια το σουτ.

Ο Άρης από την πλευρά του στα επόμενα λεπτά περιόρισε την ανάπτυξη των φιλοξενούμενων και άρχισε να κερδίζει μέτρα κυκλοφορώντας την μπάλα, χωρίς ωστόσο να δημιουργεί κάποια αξιόλογη ευκαιρία.

Παρά την βελτίωση του Άρη, ο Ερμής έχασε νέα ευκαιρία και μάλιστα κλασική. Στο 44΄ ο Ντε Μέλο ελίχθηκε ωραία από τα αριστερά γύρισε στην περιοχή για τον Ντομινίκ, όμως το σουτ του κατέληξε ψηλά άουτ, και το ημίχρονο έληξε στο 0-0.

Αυτή τη φορά εκτός από ευκαιρίες είχε και... γκολ!

Αν και ο Άρης ξεκίνησε καλύτερα το δεύτερο μέρος, πιο επικίνδυνος ήταν και πάλι ο Ερμής. Συγκεκριμένα στο 57' ο Αρτάμπε επιχείρησε μακρινό σουτ το οποίο απέκρουσε εντυπωσιακά ο Γκοτ κρατώντας το 0-0.

Τελικά η υπεροχή του Ερμή καρποφόρησε στο 62' όταν μετά από ωραία μπαλιά του Άλμπα, ο Μαρτίνιουκ έκανε κεφαλιά ψαράκι ο Γκοτ απέκρουσε ασταθώς, ο Ντομινίκ πήρε το ριμπάουντ και άνοιξε το σκορ.

Μάλιστα οι "φτεροπόδαροι" θα μπορούσαν να είχαν διπλασιάσει τα γκολ τους με τον Μασίνουα να χάνει δύο ευκαιρίες και τον Γκοτς να λέει ισάριθμα όχι. Η πρώτη στο 67' προήλθε από μακρινό σουτ και η δεύτερη στο 70' από κεφαλιά. Στην αμέσως επόμενη φάση στο 71' ο Μπεγκά έκανε την προβολή όμως ο Γκοτ είχε και πάλι την απάντηση.

Στο 72' ήταν σειρά του Άρη να χάσει ευκαιρία όταν μετά από αιφνιδιασμό ο Γιούσεφ βρέθηκε σε θέση βολής έξω από την περιοχή, επιχείρησε το σουτ με τον Στυλιανού να πραγματοποιεί εντυπωσιακή επέμβαση.

Στο 76' ο Ερμής έφτασε τελικά στο δεύτερο γκολ και καθάρισε την υπόθεση νίκη. Ο Γκοτ είχε λάθος συνεννόηση με τον Παναγή, ο Άλμπα εκμεταλλεύτηκε το λάθος τους και σκόραρε με δυνατό σουτ.

Στο 84ο λεπτό οι φτεροπόδαροι έφτασαν κοντά και σε τρίτο γκολ όμως στο σουτ του Ντε Μέλο είπε όχι με ακόμα μία απόκρουση ο Γκοτ. Ένα λεπτό αργότερα ευκαιρία είχε και ο Άρης με τον Ονίλο να επιχειρεί ένα δύσκολο διαγώνιο σουτ και τον Στυλιανού να μπλοκάρει σταθερά και να κρατά το 2-0 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

Οι ενδεκάδες:

Άρης: Γκότ, Ευσταθίου, Παντίδος, Σκούρτης (60΄ Ονίλο), Μάρτινς (77΄ Γκονζάλες), Ράντου (46΄ Αντωνίου), Θεοφίλου, Παναγή, Κυριάκου, Χάρμονι, Γιούσεφ

Ερμής: Στυλιανού, Χριστόφ, Μπεγκά, Χριστοφή, Ντε Βρίσε, Μαρτίνιουκ, Μπάουμαν, Αρτάμπε, Ντε Μέλο, Άλμπα (78΄ Γιαγκουδάκης), Ντομινίκ (66΄ Μασίνουα)

Κίτρινες: Αντωνίου, Ευσταθίου, Γιουσέφ / Μαρτίνιουκ 

Κόκκινες:

Διαιτητής: Μασιάς Δημήτρης
Α' Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Χαράλαμπος
Β' Βοηθός Διαιτητής: Καλησπέρας Νίκος
4ος Διαιτητής: Σωτηρίου Λούκας
Παρατηρητής Διαιτησίας: Παπαβαρνάβα Μιχάλης