Ανατροπή και εδραίωση στην 6άδα… (φώτος)

Αν και με αγχωτικό τρόπο ο Ερμής κατάφερε να επικρατήσει με ανατροπή 2-1 της σκληροτράχηλης ΑΕΖ και ανέβηκε στους 18 βαθμούς.  Έκτη νίκη (δεύτερη συνεχόμενη) με το πέρας 11 αγωνιστικών για τους «φτεροπόδαρους». Πρώτη εκτός έδρας ήττα για την ομάδα του Ζακακιού που παρέμεινε στους 7. 

Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό μέρος, πριν την συμπλήρωση του πρώτου λεπτού οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Σακελαρίου (βαθιά μπαλιά και τραγικό λάθος του Στυλιανού στην έξοδο), ενώ οι γηπεδούχοι απάντησαν στο 35’ με φοβερή ενέργεια και γκολ Ντε Μέλο. Στο 49’ ήρθε η ανατροπή με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Άλπα. 

Πολύ καλή εμφάνιση από πλευράς ΑΕΖ ωστόσο ο Ερμής κατάφερε δίχως να είναι καλύτερος το υπέρ του προβάδισμα μέχρι τέλους. 

Τραγικό λάθος Στυλιανού και… 0-1 με το καλημέρα 
Πριν καλά – καλά συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης η ΑΕΖ άνοιξε το σκορ. Ο Σακελαρίου έκανε την σέντρα, τραγική έξοδος από τον Στυλιανού και η μπάλα κατέληξε στα δίκτυα του Ερμή. 

Ψυχολογία μετά το γκολ, σάστισε ο Ερμής
Το γρήγορο γκολ επέδρασε θετικά στην ψυχολογία των φιλοξενούμενων, ενώ αντίθετα σάστισε τους γηπεδούχους. Έτσι, η ΑΕΖ πήρε τον έλεγχο της αναμέτρησης δημιουργώντας ακόμη τρεις καλές ευκαιρίες για να πετύχει δεύτερο γκολ. Συγκεκριμένα, στο 7’ μετά από καλό σουτ του Ντο Σάντος η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω, ενώ ακολούθως στο 9’  με σουτ του Ανδρέου έδιωξε δύσκολα ο Στυλιανού. Τρίτη και πιο κλασική ήταν στο 12’ με σουτ του Πάγκαλου από πλεονεκτική θέση. 

Πρώτες ευκαιρίες αντίδρασης…
Όσο κυλούσε ο χρόνος ο Ερμής εύρισκε τα πατήματά του δημιουργώντας προϋποθέσεις αντίδρασης. Πρώτες καλές στιγμές ήταν ένα καλό σουτ του Αρτάμπε και μια καλή κεφαλιά του Άλμπα. Στο 22’ έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση με τον Αλεξίου να μπαίνει στην περιοχή ωστόσο από πλεονεκτική θέση αστόχησε. 

1-1  στο 35’ με Ντε Μέλο!
Στο 35’ με ατομική ενέργεια ο Ντε Μέλο πέτυχε το 1-1. Ο Βραζιλιάνος πήρε την μπάλα από αριστερά, άδειασε τον προσωπικό του αντίπαλο, μπήκε στην περιοχή και με δυνατό στου έστειλε την μπάλα ν’ αναπαυτεί στο βάθος της εστίας του ανήμπορου ν’ αντιδράσει Ταουντούλ. 

Το πάνω  χέρι ο Ερμής  μέχρι το τέλος του α’ μέρους… 
Όπως αναμενόταν η ισοφάριση έφερε νέα δεδομένα στο ματς. Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές επιβάλλοντας πλήρως το ρυθμό τους. Στην αντίπερα η ΑΕΖ κλείστηκε πίσω και θέλησε να κτυπήσει βγαίνοντας στις κόντρα αντεπιθέσεις. Οι φάσεις διαδέχονταν η μία την άλλη εντούτοις τίποτα δεν άλλαξε και έτσι οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το ισόπαλο 1-1. 

Ανατροπή στο 48’ από την άσπρη βούλα… 
Με το που άρχισε το β’ μέρος ο Ερμής κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Ντε Μέλο. Ο διαιτητής της αναμέτρησης που ήταν κοντά στη φάση έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα. Την ευθύνη εκτέλεσης ανέλαβε ο Άλπα πετυχαίνοντας την ανατροπή 2-1 για τον Ερμή. Ο Ταουντούλ έπεσε σωστά στη δεξιά του γωνιά ωστόσο δεν κατάφερε να αποσοβήσει το μοιραίο. 

Έντονες διαμαρτυρίες για πέναλτι… 
Στο 65’ η ΑΕΖ διαμαρτυρήθηκε έντονα για πέναλτι σε ανατροπή του Ντο Σάντος από τον Μασίνουα. Αν και αρχικά ο διαιτητής έβαλε το σφυρί στο στόμα  εν τέλει δεν έδωσε την παράβαση.

Όπως έδειξε ο τηλεοπτικός φακός διακαίως διαμαρτύρεται η ομάδα του Ζακακίου αφού έστω και άθελά του ο επιθετικός του Ερμή έπεσε άτσαλα αντρέποντας από πίσω τον ποδοσφαιριστή.

Πίεση από ΑΕΖ…
Το 10λεπτο 60’ – 70’ ανήκε απόλυτα στην ΑΕΖ που πίεσε για την ισοφάριση. Με πρωταγωνιστές τους Πάγκαλο, Σάσι και Ντο Σάντος δημιούργησε αρκετά προβλήματα στην άμυνα του Ερμή. Γυρόφερνε την περιοχή  αλλά μάταια όλα οι προσπάθειες δεν είχαν ευτυχή κατάληξη. 

Προσπάθεια διαχείρισης…
Με τον χρόνο να δουλεύει υπέρ του ο Ερμής θέλησε να διαχειριστεί το ρυθμό του αγώνα. Έκλεισε τις αγωνιστικές του γραμμές κρατώντας μακριά τους επιθετικούς της ΑΕΖ.

Με αυτά και με εκείνα, το 2-1 παρέμεινε και έτσι κατάφερε να πάρει τη δεύτερη σερί του νίκη (6η στο πρωτάθλημα).

ΕΡΜΗΣ: Στυλιανού, Χριστόφ, Ντε Βρίισε, Πενγκά, Χριστοφή, Αρτάμπε, Μπάουμαν, Άλμπα (70' Σίργκι). Ντε Μέλο, Ντα Σίλβα (79' Μίλερ), Αλεξίου (62' Μασίνουα).

ΑΕΖ: Ταουντούλ, Σακελαρίου (46' Aουρέλιο), Τσιμποντζί, Σάσι, Κυριάκου, Πάγκαλος (85' Πιτταράς), Φελισιέν, Ντο Σάντος, Οζίας, Ανδρέου, Σκόπλια (78' Μαμμίδης)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπάουμαν, Σίργκι / Φελισιέν, Αντρέου, Σκόπλιακ, Σάσι

**Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Χρίστος Ν. Χρίστου,  με βοηθούς τους Μάριο Καλογήρου και Ευαγόρα Ευαγόρου. 

*Χρέη υπηρεσιακού προπονητή στην ΑΕΖ είχε ο Αλέξης Γαρμπόζης.  

**Αναγκαστική ήταν η αλλαγή του Σκόπλιακ λόγω τραυματισμού.