ΨΥΧΩΜΕΝΗ νίκη για τον Εθνικό! (φώτος)

Δραματικό παιχνίδι με νικητή τον Εθνικό Άχνας στο Δασάκι. Οι γηπεδούχοι στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία της 11ης αγωνιστικής επικράτησαν την Ανόρθωσης με 2-1.

Προσωρινή διακοπή στο 80΄ του αγώνα αφού έπεσαν αντικείμενα από την εξέδρα των φιλοξενούμενων. Ζελάγια, Πιντσέλι οι σκόρερ για τον Εθνικό, μείωσε ο Καλό για την "Κυρία" δέκα λεπτά πριν το τέλος του αγώνα.   

Το Kerkida.net ήταν στο Δασάκι:

10λεπτο με κατοχή για την Ανόρθωση

Η Ανόρθωση είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα χωρίς ωστόσο να καταφέρει να απειλήσει την εστία του Εθνικού Άχνας. 

Πρώτη τελική με Ράγιος...

Η Ανόρθωση κατάφερε να φτάσει στην πρώτη της τελική φάση στο 23ο λεπτό. Ο Ρούμπεν Ράγιος πήρε την μπάλα από δεξιά και έκανε το σουτ εκτός περιοχής όμως η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του τερματοφύλακα του Εθνικου Άχνας. Δύο λεπτά αργότερα, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Σιβού έπιασε την κεφαλιά εντός της μικρής περιοχής όμως η μπάλα πέρασε λίγο έξω από αριστερό κάθετο δοκάρι του Πρότσεκ.

Μεγάλη φάση με τον Κυριάκου!

Στο 32ο λεπτό η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στον Φύτο Κυριάκου! Ο νεαρός με πολύ ενέργεια έξω από την περιοχή, έπιασε ένα φαλτσαριστό σουτ όμως η μπάλα χτύπησε αρχικά στο οριζόντιο δοκάρι και ακολούθως στο κάθετο για να καταλήξει στους αμυντικούς.

ΓΚΟΛ κόντρα στην ροή του αγώνα

Τέσσερα λεπτά πρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο Εθνικός στην πρώτη του ουσιαστική φάση άνοιξε το σκορ με τον Ζελάγια. Ο Φιλίποφ έδωσε τρομερή πάσα στην πλάτη της άμυνας της "Κυρίας" εκεί όπου ο Ζελάγια δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα για το 1-0.

Δεύυερο ημίχρονο

Ο Ρόνι Λέβι προέβη στην πρώτη διορθωτική κίνηση με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Καλντερόν αντικατέστησε τον Οικονομίδη. Από κει και πέρα η "Κυρία" προσπάθησε να απειλήσει την εστία του Εθνικού για την ισοφάριση όμως οι γηπεδούχοι με σωστή αμυντική λειτουργία δεν επέτρεψε στους παίκτες του Ισραηλινού να γίνουν επικίνδυνοι. 

Πρώτη καλή φάση για τον Εθνικό

Στο 64ο λεπτό έπειτα από λάθος στην άμυνα της Ανόρθωσης ο Κιπιάνι βρέθηκε απέναντι από τον Κόπριβετς όμως το πλασέ του πέρασε άουτ.

Πέναλτι και 2-0

Στο 71ο λεπτό ο διαιτητής της αναμέτρησης έδειξε την άσπρη βούλα έπειτα από ανατροπή του Κόπριβετς στον Ζελάγια, Ο Πιντσέλι ανέλαβε την εκτέλεση στέλλοντας στην μπάλα στα δίκτυα για το 2-0 του Εθνικού. 

Μείωσε με τον ίδιο τρόπο η Ανόρθωση

Στο 76ο λεπτό ο Καρλίτος με το που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο έκανε αισθητή την παρουσία του αφού κέρδισε πέναλτι. Ο Ράγιςο ανέλαβε την εκτέλεση στέλλοντας την μπάλα στα δίκτυα Πρότσεκ. 

Ο διαιτητής διέκοψε προσωρινά τον αγώνα στο 80΄ έπειτα από ρίψη αντικειμένων των φίλων της Ανόρθωσης. Στο 85΄ οι διαιτητές μπήκαν εκ νέου τον αγωνιστικό χώρο για την επανέναρξη του ματς.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης υπέδειξε έξι λεπτά έξτρα χρόνο ωστόσο δεν ήταν αρκετός για την Ανόρθωση για να πάρει έστω τον βαθμό.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ: Πρότσεκ, Κριστόφ, Πιντσέλι, Αράμπαλ, Κιπιάνι, Κυπριανού, Φιλίποφ, Γκριγκαλάβα,  Χατζηβασίλης, Κατσάράβα, Ζελάγια,  

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Kόπριβετς, Γκιγέρμε, Σιβού, Ερέρο, Γκάμπριελ, Βίκτορ, Πελέ, Οικονομίδης (46΄ Καλντερόν), Ράγιος, Κυριάκου, Γκονζάλβες. 

**Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Κώστας Ψευδιώτης, με βοηθούς τους Μιχάλη Σωτηρίου και Γιώργο Σάββα. 

Η κάλυψη του αγώνα είναι προσφορά της BET on ALFA!