Vive... ΛαΦράνς! (βίντεο/φώτος)

Mε γκολ του Κέβιν Λαφράνς στο 81ο λεπτό, η ΑΕΛ κέρδισε την Ομόνοια με 1-0 και ανέβηκε στην 2η θέση. Aρκετές ευκαιρίες ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, με τους γηπεδούχους να έχουν την ουσία και να φτάνουν σε άλλη μια μεγάλη νίκη.

Πρώτο μέρος χωρίς πολλά - πολλά

Παιχνίδι χωρίς ρίσκο και χωρίς ιδιαίτερο θέαμα στο πρώτο μέρος. Το αρχικό πεντάλεπτο "ανήκε" στην Ομόνοια που γυρόφερνε την περιοχή του Ρομό, ωστόσο χωρίς να απειλήσει. Γρήγορα η ΑΕΛ ισορρόπησε και κάπως έτσι τα πρώτα 15 λεπτά έφυγαν χωρίς φάσεις. Σταδιακά οι γαλαζοκίτρινοι έγιναν πιο επιθετικοί όμως η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 17' για το "τριφύλλι" όταν ο Ντέρμπισαϊαρ έκανε ένα δυνατό σουτ από διαγώνια αριστερά, που πήγε μόλις ψηλά. Ο Άγγλος είχε και στο 22' πολύ καλό σουτ εκτός περιοχής, το οποίο ο Ρομό έστειλε σε κόρνερ. Στο 24' ήταν η σειρά του Χριστοδούλου να κάνει την πρώτη του απόκρουση σε επικίνδυνο, συρτό σουτ του Μπουένο.

Κάπου εκεί μπήκε τέλος σε αυτό το καλό διάστημα με τις τρεις διαδοχικές τελικές προσπάθειες. Είναι χαρακτηριστικό της εικόνας του αγώνα πως η επόμενη... υποψία φάσης ήρθε στο 38', με ένα συρτό γέμισμα του Σοϊλέδη που απέκρουσε ασταθώς ο Ρόμο πριν η μπάλα απομακρυνθεί. Ήταν και η τελευταία σε ένα ισοζυγισμένο πρώτο 45λεπτο.

Ευκαιρίες και "χτύπημα" λίγο πριν το τέλος

Πιο "δυνατά" μπήκαν στην επανάληψη οι δυο ομάδες, η μπάλα ανεβοκατέβαινε και οι δυο ομάδες έψαχναν το γκολ. Στο 55' ο Φορτούνα ζήτησε πέναλτι (δύσκολη φάση, ο Όρσουλιτς του ανακόβει την πορεία αλλά τα ριπλέι που προβλήθηκαν δεν ξεκαθαρίζουν) ενώ στο 63' η σέντρα του Μέσκα από αριστερά πήγε στο δοκάρι. Δυο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά της Ομόνοιας να απειλήσει, όμως ο Κλέιτον αμαρκάριστος από το σημείο του πέναλτι δεν έπιασε καλό σουτ. Επόμενη καλή φάση στο 73' με τον Σοάρες να γεμίζει από φάουλ και τον Σόουζα στην κίνηση να κάνει κοντινό σουτ αλλά να αστοχεί για λίγο. Το πάρε-δώσε στις μεγάλες χαμένες ευκαιρίες συνεχίστηκε στο 78' όταν ο Ντέρμπισαϊαρ στο τετ-α-τετ με τον Ρομό τον προσπέρασε αλλά στην κίνηση δεν μπόρεσε να πιάσει καλά το πλασέ ώστε να σκοράρει σε κενή εστία.

Τελικά ο κύκλος των χαμένων ευκαιριών έκλεισε στο 81' όταν ο Λαφράνς από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0, μετά από σουτ του Σόουζα και ασταθή απόκρουση του Χριστοδούλου. Πάντως την ώρα του σουτ απ' τον Σόουζα, ο Λαφράνς φαίνεται να είναι ελάχιστα εκατοστά πιο μπροστά από τον τελευταίο αμυντικό. 

Δυο λεπτά μετά το γκολ η ΑΕΛ είχε ευκαιρία να τελειώσει το ματς όμως το σουτ του Μέσκα ήταν άστοχο ενώ στο 84' η Ομόνοια είχε μια καλή φάση, όμως η επιλογή του Χριστοφή να την "τελειώσει" με μακρινό σουτ, δεν είχε αποτέλεσμα.

ΑΕΛ: Ρομό, Αϊρόσα, Σιέλης, Λαφράνς, Φορτούνα, Σοάρες, Σόουζα, Μπουένο (85' Νικολάου), Γεωργιάδης (72' Σάρκι), Μέσκα, Αρουαμπαρένα

Ομόνοια: Χριστοδούλου, Κωνσταντινίδης (85' Φυλακτού), Όρσουλιτς, Καρλίτος, Σοϊλέδης, Τουρέ, Μαργκάσα, Φλορέσκου (60' Κατελάρης), Κλέιτον (76' Σέρινταν), Χριστοφή, Ντέρμπισαϊαρ

Κίτρινες: Γεωργιάδης, Φορτούνα, Ρομό / Κλέιτον, Σοϊλέδης

 

ΟΛΑ τα ρεπορτάζ ΠΡΟΣΦΟΡΑ της Bet On Alfa