ΛΥΤΡΩΣΗ στο 94΄! (φώτος/βίντεο)

Η Νέα Σαλαμίνα ήταν πολύ καλύτερη από τον Εθνικό, κυρίως στο δεύτερο μέρος και κατάφερε να πάρει μια πολύ μεγάλη νίκη με 1-0 έπειτα από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μακρίεφ στο 94ο λεπτό.

Με δέκα από το 71ο λεπτό ο Εθνικός ο οποίος είχε δοκάρι ενώ δημιούργησε πιο ξεκάθαρες φάσεις στο πρώτο ημίχρονο.

Στο 94ο λεπτό του αγώνα ο Τσίνα ανατράπηκε από τον Ζελάγια με τον Βασίλη Δημητρίου να υποδικνύει την άσπρη βούλα. Ο Ντίμιταρ Μακρίεφ ανέλαβε την εκτέλεση και δεν λάθεψε σκοράροντας το πρώτο του γκολ φέτος. 

Το Kerkida.net ήταν στο "Αμμόχωστος"...

Η εξέλιξη του αγώνα:

Η Νέα Σαλαμίνα ήταν η ομάδα που μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο. Οι ερυθρόλευκοι έφτασαν στην πρώτη τους τελική στο 5ο λεπτό έπειτα από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τσαμπούρη όπως ο Πρότσελ μπλόκαρε σταθερά την μπάλα. 

ΩΡΑΙΟ σουτ από Τζούρτζουριτς

Στο 24ο λεπτό ο Τζούρτζουριτς προσπάθησε με συρτό σουτ να απειλήσει την εστία του Πρότσεκ όμως η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του κίπερ των φιλοξενουμένων.

ΔΟΚΑΡΙ ο Εθνικός

Πρώτη πολύ μεγάλη φάση για τον Εθνικό Άχνας στο 31ο λεπτό. Ο Χατζηβασίλης από αριστερά εκτός περιοχής με φαλτσαριστό σουτ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Βεσελόφσκι.  

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό Άχνας να ανεβάζει στροφές. Έπειτα από το δοκάρι του Γιάννη Χατζηβασίλη ήταν σειρά του Ζελάγια να απειλήσει την εστία του Βεσελόφσκι. Ο επιθετικός των φιλοξενουμένων με ωραίο σουτ εκτός περιοχής είδε την μπάλα να περνά πάνω από τα δοκάρια της ερυθρόλευκης εστίας.

Πρώτη φάση με Εθνικό

Στο 48ο λεπτό του αγώνα ο Ζελάγια βρέθηκε ε ευνοϊκή θέση εκτός περιοχής του Βεσελόφσκι όμως το πλασέ το πέρασε λίγο έξω από την εστία των γηπεδούχων. 

Στο 62ο λεπτό οι ποδοσφαιριστές της Νέας Σαλαμίνας άλλαξαν ωραία την μπάλα, από αριστερά ο Πεδρίτο μοίρασε στον Μακρίεφ ο οποίος άφησε την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του για να κάνει άστοχο σουτ ο Σκοπελίτης. 

Κεφαλιά του Πεδρίτο και... άουτ!

Στο 67ο λεπτό ο Τσίνα επιχείρησε σέντρα από αριστερά στην περιοχή του Πρότεκ εκεί όπου ο Πεδρίτο πήδηξε πιο ψηλά απ΄όλους για να πάρει την κεφαλιά η οποία όμως ήταν άστοχη.  

Μεγάλη επέμβαση από τον Πρότσεκ

Στο 68ο λεπτό έπειτα από εκτέλεση κόρνερ ο Τζούρτζουριτς με κεφαλιά εξ επαφής είδε τον τερματοφύλακα του Εθνικού να διώχνει σωτήρια σε κόρνερ.

Με δέκα ο Εθνικός...

Στο 71ο λεπτό του αγώνα ο Βασίλης Δημητρίου απέβαλε τον Στόιτσιεφ με δεύτερη κίτρινη. Ο κεντρικός αμυντικός του Εθνικού έκανε σκληρό φάουλ χτυπώντας με  αγκωνιά τον Κολοκούδια στο πρόσωπο. 

Πέναλτι και λύτρωση στο 94΄ 

Κυριολεκτικά στην τελευταια φάση του αγώνα ο Ζελάγια ανέτρεψε τον Τσίνα στην περιοχή με τον διαιτητή να δίνει το πέναλτι. Ο Μακρίεφ ανέλαβε την εκτέλεση στέλλοντας την μπάλα στα δίκτυα του Πρότσεκ.

Νέα Σαλαμίνα: Βεσελόφκσι, Τσαμπούρης, Άντονιτς, Κωνσταντίνου (46' Πεδρίτο), Γκράσι, Τσίνα, Τσούρτσουριτς (74΄ Μπεμπέ), Σκοπελίτης, Αμπελάϊρας, Μάτσι (60' Μακρίεφ), Κολοκούδιας

Εθνικός Άχνας: Πρότσεκ, Στόιτσεφ, Πιντσέλι, Αράμπαλ, Κιπιάνι, Κατσιαράβα (66΄ Ιλουρίτζε), Χατζηβασίλης, Κυπριανού, Φιλίποφ, Ζελάγια.

Διαιτητής: Δημητρίου Βασίλης
Α' Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέου Π. Ανδρέας
Β' Βοηθός Διαιτητής: Χρίστου Ε. Χρίστος
4ος Διαιτητής: Χριστοφή Τιμόθεος
Παρατηρητής Διαιτησίας: Παπαβαρνάβα Μιχάλης