O Λαφράνς το έκανε ξανά! (φώτος)

Το έκανε την περασμένη βδομάδα, το έκανε και σήμερα! Ο Κέβιν Λαφράνς προς το τέλος του ντέρμπι με την Ομόνοια έδωσε τη νίκη στην ΑΕΛ, ακριβώς όπως και κόντρα στον Ερμή στο "Παπαδόπουλος" αφού σκόραρε στο 88ο λεπτό.

Τι έγινε στο πρώτο μέρος

Δεν ήταν άσχημο αλλά όυτε κάτι... φοβερό το πρώτο ημίχρονο. Η πρώτη φάση ήρθε στο 4' με ένα φάουλ του Μπουένο που απέκρουσε ο Νουρεντινόσκι ενώ στο 10' ο τερματοφύλακας του Ερμή είπε και πάλι "όχι" σε σουτ του Γεωργιάδη από καλή θέση. Η υπεροχή της ΑΕΛ συνεχίστηκε και μέχρι το 20ο λεπτό μπήκε άλλες 2-3 φορές στην αντίπαλη περιοχή, χωρίς ωστόσο να απειλήσει άμεσα. Από την άλλη οι γηπεδούχοι στο 23' είχαν την πρώτη τους ευκαιρία, με κεφαλιά του Ντα Σίλβα που έδιωξε δύσκολα ο Ρομό ενώ στο 27' ένα σουτ απ' τον Μέσκα κόντραρε και πήγε κόρνερ.

Κάπου εκεί... έκλεισε το καλό πρώτο μέρος του πρώτου ημιχρόνου. Η συνέχεια δεν επεφύλαξε άλλη ευκαιρία, παρόλο που οι δυο ομάδες έδειξαν διάθεση να κυνηγήσουν το γκολ, με την ΑΕΛ να έχει την κατοχή και να γυροφέρνει την περιοχή του Ερμή.

"Χτύπημα" στο τέλος

Με καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους επανάρχισε το ματς αφού στο 46' ο Γεωργιάδης έκανε το σουτ και ο Νουρεντινόσκι απέκρουσε δύσκολα. Η επόμενη φάση ανήκε στους "φτεροπόδαρους" και ήρθε στο 57', όταν ο Ντα Σίλβα έκανε σουτ από το ύψος στης περιοχής το οποίο απέκρουσε ο Ρομό, όπως έκανε και στο νέο σουτ του Άλμπα από κοντά, στο "ριμπάουντ". Στο 63' ξανά ο Άλμπα απείλησε τον τερματοφύλακα της ΑΕΛ που έκανε άλλη μια επέμβαση ενώ δυο λεπτά αργότερα η ΑΕΛ είχε μεγάλη ευκαιρία αφού ο Σοάρες έπιασε μια βολίδα από πολύ μακριά και η μπάλα πήγε στο δοκάρι!

Στην συνέχεια οι γαλαζοκίτρινοι είχαν την κατοχή αλλά δυσκολεύονταν να βρούνε τους χώρους απέναντι στον Ερμή που "μαζεύτηκε" για να προστατέψει τον βαθμό. Μάλιστα οι φτεροπόδαροι στο 85' είχαν καλή στιγμή στην αντεπίθεση, με μακρινό σουτ του Ντε Μέλο που πήγε έξω.

Τελικά η λύση για την ΑΕΛ ήρθε στο 88' όταν ο Μπουένο εκτέλεσε φάουλ, ο Νουρεντινόσκι απέκρουσε, η μπάλα πήγε στο δοκάρι και ο Λαφράνς ήταν στο σωστό σημείο για να πλασάρει από κοντά για το 0-1 που χάρισε την ομάδα του ένα σημαντικό τρίποντο.

Ερμής: Νουρεντινόσκι, Χριστόφ, Ντε Μέλο, Αρτάμπε, Χριστοφή, Άλμπα (70' Μασίνουα), Αλεξίου (19' Ντα Σίλβα), Ντε Βρίσε, Μπενγκά, Μπάουμαν (90' Λίλλης), Μαρτίνιουκ

ΑΕΛ: Ρομό, Αϊρόσα, Σιέλης, Λαφράνς, Φορτούνα, Σοάρες (68' Νικολάου), Σόουζα, Μπουένο, Μέσκα (85' Ηλία), Γεωργιάδης, Αρουαμπαρένα (65' Ουέλινγκτον)

Κίτρινες: Ντα Σίλβα (4η) / Φορτούνα (4η), Ηλία

- Τρίτο γκολ για τον Λαφράνς

- Πρώτη συμμετοχή στο πρωτάθλημα για τον Μάριο Ηλία

- Χάνει το ματς με την Αναγέννηση ο Φορτούνα που συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες

- Δεν παίζει με Ομόνοια ο Ντα Σίλβα που έφτασε στις 4 κίτρινες

- Αναγκαστική η αντικατάσταση του Αλεξίου απ' τον Ντα Σίλβα

Τις ειδήσεις για το Ερμής - ΑΕΛ προσφέρει η Bet on Alfa