Υπόθεση εννέα λεπτών... (φώτος)

Μετά από ένα ονειρικό ξεκίνημα όπου κατάφερε να μέσα σε εννέα λεπτά να πετύχει τρία γκολ ο Εθνικός Άχνας πέτυχε την 5η του φετινή νίκη (όλες εντός) επικρατώντας 3-1 της ΑΕΖ.  Με την επιτυχία του αυτή έφτασε τους  17 βαθμούς. 

Η ομάδα του Ζακακιού προσπάθησε στην επανάληψη να μπει ξανά στο παιχνίδι ωστόσο ήταν πλέον αργά. Έτσι, αγνοεί τη χαρά της νίκης από την πρεμιέρα. 

Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό μέρος μόλις στο 4’ μετά από λάθος του Χρυσοστόμου ο Κατσιαράβα άνοιξε το σκορ. Ο ίδιος ποδοσφαιριστής στο 6’ διπλασίασε τα γκολ των γηπεδούχων, ενώ στο 9’ ο Χατζηβασίλης με σουτ μέσα από την περιοχή πέτυχε το 3-0.  Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν σε 3-1 στο 67’ με τον Βιγιαφάνιες. 

Πρώτη τελική προσπάθεια στο 4’ και 1-0 με Κατσιαράβα
Στην πρώτη του τελική προσπάθεια στο 4’ ο Εθνικός Άχνας ευτύχησε ν’ ανοίξει το σκορ. Μετά από κλέψιμο στο κέντρο, ο Κατσιαράβα βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και αφού πρώτα με προσποίηση άδειασε όλη την άμυνα της ΑΕΖ με σκαφτό σουτ σημείωσε το 1-0.   

Ξανά Κατσιαράβα και… 2-0
Πριν καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ο Εθνικός Άχνας βρήκε στην επόμενη φάση ξανά το δρόμο προς τα δίκτυα. Ο Ζελάγια βρήκε έξοχα τον Κατσιαράβα και κάνοντας με τη μία το σουτ νίκησε για δεύτερη φορά τον Χρυσοστόμου. 

Τα είχε χαμένα η ΑΕΖ…  3-0 στο 9’  Χατζηβασίλη
Με την ΑΕΖ να δείχνει πως τα είχε χαμένα μετά τα απανωτά γκολ που δέχθηκε στο 9’ ήρθε το 3-0.  Η άμυνα έδιωξε επιπόλαια λανθασμένα  την μπάλα προς τον Χατζηβασίλη που από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να σημειώσει πριν συμπλήρωση του πρώτου 10λεπτου τρίτο γκολ για τον Εθνικό Άχνας. 

Δοκάρι στο 20’ με Αουρέλιο
Μετά τις διορθωτικές εσωτερικές αλλαγές από τον Αλέξη Γαρμπόζη, η ΑΕΖ  ισορρόπησε το  παιχνίδι και στο 20’ έφτασε κοντά για την μείωση του σκορ. Κερδίζοντας φάουλ σε καλή θέση ο Αουρέλιο με απευθείας εκτέλεση σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. 

Διαχείριση από την μια, προσπάθεια μείωσης από την άλλη
Έχοντας τον αέρα των τριών γκολ ο Εθνικός Άχνας έριξε στροφές και επιχείρησε να διαχειριστεί το υπέρ του προβάδισμα. Από την άλλη η ΑΕΖ κέρδισε μέτρα και με βαθιά γεμίσματα προσπάθησε να πετύχει την μείωση ώστε να μπει ξανά στην διεκδίκηση του αγώνα.  Όλα αυτά με την έλευση του α' μέρους. 

Επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις…
Αν και δεν είχε το φρενήρη ρυθμός και την αποτελεσματικότητα του α’ μέρους, στην επανάληψη ο Εθνικός Άχνας συνέχισε να έχει τον έλεγχο και να είναι πολύ επικινδύνους στις αντεπιθέσεις.  Η ΑΕΖ μη έχοντας άλλη επιλογή βγήκε ψηλά με αποτέλεσμα να αφήσει ανοιχτούς τους χώρους στα μετόπισθεν. 

Μείωση 3-1 με Βιγιαφάνιες
Η οπισθοχώρηση του Εθνικού στο β’ μέρος έφερε την ΑΕΖ να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων.  Έτσι, η πίεση που άσκησε μετουσιώθηκε σε μείωση στο 67’ με σουτ του Βιγιαφάνιες. 

Ψυχολογία μετά το γκολ αλλά…
Η μείωση έδωσε μεγαλύτερη ώθηση στην ΑΕΖ. Συνεχίζοντας την πίεση προσπάθησε για να πετύχει δεύτερο γκολ.  Μάλιστα, στο 76’ ζήτησε έντονα παράβαση   όταν ο Πρότζεκ ακούμπησε την μπάλα με το χέρι εκτός περιοχή.  Παρόλα αυτά, ο Εθνικός κράτησε και έτσι πήρε την 5η του νίκη στο πρωτάθλημα (όλες εντός) και έφτασε τους 17 βαθμούς.  

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ: Πρότζεκ, Γκριγκαλάβα, Γκρατσιούνοφ, Φιλίποφ, Τσικάρσκι, Αρέστη (46' Ιλουριντζε), Ενέσκου, Κιπιάνι (69’ Κυπριανού), Χατζηβασίλης, Ζελάγια, Κατσιαράβα.

ΑΕΖ: Χρυσοστόμου, Σακελλαρίου (75' Στυλιανού), Κυριάκου, Οζίας, Μαμμίδης, Φελισιέν, Αουρέλιο, Βιγιαφάνιες, Φράνκο, Ανδρέου (60’ Σεμέδο), Πιτταράς.

KITΡΙΝΕΣ: Γκρατσιούνοφ, Αρέστη (4η)

*Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Νεόφυτος Νεοφύτου, με βοηθούς την Αγγέλα Κυριάκου και Νίκο Σαμάρα. 

*Στο παιχνίδι του α’ γύρου η ΑΕΖ επικράτησε  3-1. Αυτή ήταν και η μοναδική της νίκη στο πρωτάθλημα. 

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (15η): ΑΕΖ-Καρμιώτισσα / ΑΕΚ-Εθνικός Άχνας