Έπαιξε με την φωτιά και στο φινάλε... κάηκε! (Φώτος)

Με γκολ του Γουίλσον στο 93', η Δόξα απέσπασε βαθμό από την ΑΕΚ, ισοφαρίζοντας την σε 1-1! Η ομάδα της Λάρνακας σκόραρε νωρίς, με τον Χαραλαμπίδη στο 6', δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα και έδειχνε να διαχειρίζεται το παιχνίδι. Στο φινάλε η Δόξα ρίσκαρε, έγινε πιο επιθετική και στις καθυστερήσεις... τιμώρησε την αδυναμία της ΑΕΚ να επιτεθεί και να... σκοτώσει το παιχνίδι. Πλέον ΑΕΚ και ΑΕΛ είναι ισόβαθμες στην κορυφή ενώ αν κερδίσει το ΑΠΟΕΛ την Ανόρθωση, θα έχουμε τριπλή ισοβαθμία.

Επιθετικά η Δόξα, γκολ η ΑΕΚ!

Στο πρώτο πεντάλεπτο, η Δόξα ήταν η πιο επιθετική ομάδα. Οι γηπεδούχοι ανέβαιναν στην επίθεση από δεξιά με τον Παουλίνιο ο οποίος είχε 1-2 σέντρες οι οποίες πέρασαν ανεκμετάλλευτές. Στο 6’, στην πρώτη της επίσκεψη στα… καρέ του Νέγκρι, η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει νωρίς προβάδισμα σε μια ανύποπτη φάση. Ο Χαραλαμπίδης έγινε κάτοχος της μπάλας εντός περιοχής και από δεξιά, η πρώτη του προσπάθεια ανακόπηκε και στην συνέχεια με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 0-1.

Διάθεση αντίδρασης

Η Δόξα έδειξε αμέσως διάθεση αντίδρασης. Συνέχισε επιθέσεις από δεξιά, φορτώνοντας την πτέρυγα με Φοφανά - Παουλίνιο, ωστόσο μέχρι το 20λεπτο είχε μόνο κάποιες προϋποθέσεις και όχι κάποια ουσιαστική απειλή για ισοφάριση. Αντίθετα η ΑΕΚ σε κάθε ευκαιρία... έτρεχε στην κόντρα, με κινητήριους μοχλούς τους Ακοράν και Χαραλαμπίδη.

Άτυχος ο Κάστρο!

Στο 30' η Δόξα έφτασε για πρώτη φορά στο  γκολ, ωστόσο ήταν άτυχη. Ο Μουρίγιο δεν μπόρεσε να διώξει σωστά, ο Κάστρο έγινε κάτοχος μπάλας λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή και έκανε το ξαφνικό σου, αιφνιδιάζοντας τον Μίνιο ωστόσο είδε την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι και η ευκαιρία να χάνεται. Η απάντηση της ΑΕΚ ήρθε τέσσερα λεπτά αργότερα, με τον Ακοράν να κάνει την κατά μέτωπό επίθεση και να μπαίνει στην περιοχή από δεξιά, ωστόσο το σουτ του πέρασε ψηλά. Χωρίς να αλλάξει κάτι, ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος...

Ξεκίνημα με ευκαιρία

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, η ΑΕΚ πλησίασε κοντά στο δεύτερο γκολ. Η ομάδα του Ιμανόλ Ιντιάκεθ προσπάθησε να αιφνιδιάσει όπως και στο πρώτο μέρος, με τον Λαμπάν να κάνει το σουτ από καλή θέση στο 50' και την μπάλα να φεύγει λίγο έξω.

Κακός ρυθμός και... "Τρίσκο"

Πολύ κακός ο ρυθμός στα επόμενα λεπτά. Μέχρι και το 70' δεν σημειώθηκε κάποια αξιόλογη φάση, με μοναδικά σημαντικά στοιχεία τον τραυματισμό του Μουρίγιο και την αναγκαστική αλλαγή με τον Καταλά στο 69' και την επιστροφή του Τρισκόφσκι, ο οποίος στο 71' αντικατέστησε τον Άλβες.

Επιθετικούς η Δόξα, κόφτη η ΑΕΚ

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, η Δόξα τα έπαιξε όλα για όλα με την είσοδο των Γουίλσον και Μπεμπέτο, θέλοντας να μπορέσει να στείλει την μπάλα στην περιοχή του Μίνιο, κάτι στο οποίο αντιμετώπιζε αρκετές δυσκολίες παρά την κατοχή μπάλας που είχε στα τελευταία λεπτά.  Αντίθετα η τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ προτίμησε να προστατεύσει το υπέρ της σκορ, με τον Μπόλιεβιτς να... γεμίζει τον άξονα αντί του Τέτε από το να κυνηγήσει το δεύτερο γκολ.

"Χτύπημα" στο 93'!

Το ρίσκο από πλευράς Δόξας σε συνδυασμό με την οπισθοχώρησή της ΑΕΚ, έφερε αποτέλεσμα στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Μετά από γέμισμα στην περιοχή, η πρώτη αλλαγή (Μπεμπέτο) κατέβασε και η δεύτερη αλλαγή (Γουίλσον) πρόλαβε τον Ορτίθ και πλάσαρε εύστοχα τον Μίνιο, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1. Δικαίωση για το ρίσκο της Δόξας, τιμωρία για την οπισθοχώρηση της ΑΕΚ...

ΔΟΞΑ: Νέγκρι, Παουλίνιο, Δημητρίου (79'Γουίλσον), Ρούντι, Κάστρο (85'Μπεμπέτο), Εντμάρ, Λεονάρντο, Φοφανά, Ενινφούλ, Σεράν, Πουτζιουρής. 

ΑΕΚ: Μίνιο, Μοϊσόφ, Λαρένα, Ακοράν, Τέτε (87'Μπόλιεβιτς), Άλβες (71'Τρισκόφσκι), Ιωάννου, Ορτίθ, Μουρίγιο (69'Καταλά), Λαμπάν, Χαραλαμπίδης.

ΚΙΤΡΙΝΗ: Φοφανά.

**Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Χρήστος Νικολαϊδης με βοηθούς τους Χριστάκη Σπανό και Χρίστο Χρίστου.

**Στο παιχνίδι του α' γύρου η ΑΕΚ επικράτησε με 2-0.

**Αναγκαστική ήταν η αλλαγή του Μουρίγιο με τον Καταλά λόγω τραυματισμού του πρώτου.

**Επιστροφή στην δράση για τον Ιβάν Τρισκόφσκι.

**Δεύτερο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Κωνσταντίνο Χαραλαμπίδη.

**Πρώτο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Γουίλσον Κένεντι.