Μεγάλο ντέρμπι και η μπίλια... στο κίτρινο (φώτος)

Μεγάλο ντέρμπι στο ΓΣΠ με αρκετές ευκαιρίες και για τις δυο ομάδες, όμως το ΑΠΟΕΛ ήταν πιο ουσιαστικό απ' την Ανόρθωση και έφτασε στη νίκη με 2-1. Ντε Καμάργκο - Αστίθ και Ίσμα τα γκολ, με τα δυο τελευταία να έρχονται απ' το 90' και μετά!

Δοκάρι και γκολ οι γηπεδούχοι

Αρκετά καλό το πρώτο μέρος, με ευκαιρίες, δοκάρι και γκολ. Το ΑΠΟΕΛ ήταν πιο επιθετικό και το εξαργύρωσε πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το 1-0. Η πρώτη φάση ήταν για την "Κυρία" όταν ο Ράγιος με εκτέλεση φάουλ στο 5' ήταν μόλις άστοχος ενώ απ' εκεί και πέρα το πρώτο δεκάλεπτο δεν "έδωσε" κάτι άλλο. Σταδιακά το ΑΠΟΕΛ έγινε κάπως πιο επιθετικό ανεβάζοντας πιο ψηλά τις γραμμές του και έχοντας ελαφρώς την κατοχή.

Ακολούθησαν δυο άστοχα μακρινά σουτ από Βάντερ (18') και Ίσμα (19'), πριν ο Σωτηρίου στο 20' με κοντινή προβολή στείλει τη μπάλα στο δοκάρι και ο Ντε Καμάργκο στο "ριμπάουντ" από καλή θέση σουτάρει έξω. Δυο λεπτά αργότερα ο Βινίσιους βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή αλλά δεν έκανε καλό κοντρόλ και ο Κόπριβετς τον πρόλαβε. Στο 29' μετά από πολλή ώρα απείλησε ξανά και η "Κυρία", με τον Καμπρέρα να κάνει πλασέ στην κίνηση και να αστοχεί ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ο Κόπριβετς ήταν έτοιμος στην κεφαλιά του Σωτηρίου. Από την άλλη στο 31' ο Βάτερμαν βγήκε και έκλεισε τον Ίσμα πριν γίνει επικίνδυνος ενώ το πλασέ του Σεχού στην κίνηση, στο 32', πήγε έξω. Στο 35' ο Βάντερ δοκίμασε κάτι ιδιαίτερα εντυπωσιακό με ψαλιδάκι από το ύψος της περιοχής αλλά η προσπάθειά του ήταν άστοχη ενώ δευτερόλεπτα αργότερα και πάλι ο Βραζιλιάνος έκανε συρτό σουτ και ο Κόπριβετς έκανε την επέμβαση.

Τελικά οι αρκετές φάσεις μπροστά στις δυο εστίες έφεραν και το γκολ: Στο 41' ο Γιαννιώτας γέμισε με φάουλ από αριστερά και ο Ντε Καμάργκο μέσα σε ένα σύνολο παικτών, κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα για το 1-0. Μάλιστα στο 45+2' ο Σωτηρίου έχασε απίστευτη ευκαιρία όταν ο Κόπριβετες απέκρουσε σουτ από τον Γιαννιώτα και ο διεθνής στράικερ ουσιαστικά μπροστά σε κενή εστία δεν έπιασε καλά το πλασέ. Πάντως ο Σωτηρίου ήταν σε θέση οφσάιντ και η φάση έπρεπε να σταματήσει.

Ευκαιρίες και δυο γκολ στο τέλος

Με προϋπόθεση για το ΑΠΟΕΛ ξεκίνησε το δεύτερο μέρος αφού στο 51' ο Σωτηρίου βρέθηκε σε καλή θέση όμως ο Σεχού τον πρόβλαβε πριν να σουτάρει ενώ στο 59' ένα σουτ του Βάντερ ήταν άστοχο. Δευτερόλεπτα νωρίτερα ο Βινίσιους σε μια επικίνδυνη απομάκρυνση κόντεψε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα της ομάδας του. Στην συνέχεια ο ρυθμός έπεσε για λίγο... Οι γηπεδούχοι πλέον δεν πίεζαν τόσο για νέο γκολ ενώ οι φιλοξενούμενοι αδυνατούσαν να πλησιάσουν την περιοχή του Βάτερμαν και να απειλήσουν.

Όλα αυτά μέχρι το 70' αφού στην συνέχεια η "Κυρία" ανέβηκε και θα μπορούσε να ισοφαρίσει... Στο 72' μετά από αρκετά λεπτά είχαμε τελική προσπάθεια, με μακρινό σουτ του Γιαννιώτα που πήγε λίγο ψηλά. Δυο λεπτά αργότερα η Ανόρθωση είχε πολύ καλή στιγμή, με τον Ράγιος από μακριά να δοκιμάζει το πόδι του και τον Βάτερμαν να στέλνει δύσκολα σε κόρνερ ενώ στο 78' ο Ίσμα έχασε κλασική ευκαιρία αφού βρέθηκε ελεύθερος στην περιοχή όμως πλάσαρε έξω στο τετ-α-τετ με τον κίπερ του ΑΠΟΕΛ. Στο 84' ήταν η σειρά του Αλωνεύτη να βρεθεί σε θέση βολής και να κάνει το πλασέ, όμως ο Κόπριβετς ήταν έτοιμος σε μια πολύ καλή στιγμή για τους γηπεδούχους. Στο 85' ο Καμπρέρα βρέθηκε σε θέση βολής αλλά ο Βάτερμαν του είπε "όχι", σε μια φάση που ούτως ή άλλως "ακυρώθηκε" ως οφσάιντ (ήταν όντως ελάχιστα μπροστά την στιγμή της κεφαλιάς-πάσας απ' τον Ίσμα).

Τελικά το γκολ ήρθε στο 90' όταν ο Εφραίμ εκτέλεσε το φάουλ και ο Αστίθ αμαρκάριστος εξ επαφής με κεφαλιά έκανε το 2-0. Πάντως η Ανόρθωση απάντησε άμεσα και στο επόμενο λεπτό μείωσε με πλασέ του Ίσμα, όμως το γκολ ήρθε πολύ αργά και στα εναπομείναντα δυο λεπτά η ομάδα του Λέβι δεν "πρόλαβε" να διεκδικήσει τον βαθμό.

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Μερκής, Αστίθ, Αλεξάνδρου, Μοράις, Βινίσιους, Γιαννιώτας (86' Εφραίμ), Βάντερ (77' Αλωνεύτης), Ντε Καμάργκο (65' Μπερτόλιο), Σωτηρίου

Ανόρθωση: Κόπριβετς, Ερέρο, Καλδερόν, Γκάμπριελ, Βίκτορ, Σεχού (76' Κολούνγκα), Ράγιος, Ρέινα, Γκονσάλβες, Καλό (43' Οικονομίδης), Καμπρέρα

Κίτρινες: - / Καλό (4η), Βίκτορ

Ενδιαφέρουν

- Τέταρτο γκολ για τον Ίσμα.

- Πρώτο γκολ για τον Αστίθ.

- Τρίτο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Ιγκόρ Ντε Καμάργκο.

- Διαιτητής ήταν ο Λούκας Σωτηρίου, βοηθοί οι Σωτήρης Βίκτωρος - Μιχάλης Μαρίνου. Τέταρτος ο Χαράλαμπος Σκαπούλλης και παρατηρητής ο Μιχάλης Ιωάννου.

Όλες οι ειδήσεις για τον αγώνα ΑΠΟΕΛ - Ανόρθωση είναι προσφορά της Bet on Alfa