Άνετα... στην μετά Εμάνουελ εποχή (Φώτος)

Χωρίς να επιτρέψει στον αντίπαλο του να αμφισβητήσει την κυριαρχία του, ο Απόλλωνας επικράτησε με το επιβλητικό 4-1 του Άρη στο παιχνίδι τη Παρασκευής (16/12) στο "Τσίρειο". Στο πρώτο παιχνίδι στην μετά Πέδρο Εμάνουελ εποχή, οι "γαλάζιοι" έχοντας την ουσία έφτασαν σε τέσσερα γκολ με τους Παπουλή, Άλεξ, Αγγελή και Πίεχ. Για τον Άρη μείωσε προσωρινά σε 3-1 ο Αντωνίου.

"Κλασικός" Παπουλής και 1-0!

Με επιθετική διάθεση ξεκίνησε το παιχνίδι ο Απόλλωνας, ο οποίος στο πρώτο δεκάλεπτο έφτιαξε δύο καλές φάσεις με τον Παπουλή. Η τρίτη ήταν και... φαρμακερή για τον Ελλαδίτη άσο, ο οποίος με μια κλασική του κίνηση πήρε μπάλα από αριστερά, συνέκλινε προς τα μέσα και με δεξί πλασέ έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία για το 1-0 στο 15'.

Απόλυτη κυριαρχία

Οι "γαλάζιοι" είχαν τον πλήρη έλεγχο στο παιχνίδι. Με την συμπλήρωση μισής ώρας, δεν κινδύνευσαν σε κανένα σημείο, είχαν την κατοχή, την κυκλοφορία μπάλας και την δημιουργία φάσεων με κινητήριους μοχλούς τους Μπεντόγια και Παπουλή ενώ πέραν του γκολ είχαν άλλες 2-3 καλές προϋποθέσεις με τον Πίεχ.

Τίποτα ιδιαίτερο...

Το δεύτερο μισό του πρώτου μέρους δεν είχε κάτι ιδιαίτερο. Χωρίς να είναι απειλητικός ο Απόλλωνας διαχειριζόταν σωστά το υπέρ του σκορ και χωρίς ρίσκο, έψαχνε το δεύτερο γκολ. Ο Άρης δοκίμασε να απειλήσει, είχε κάποιες προϋποθέσεις με Μαραγκουδάκη και Αντωνίου, χωρίς όμως να φτιάξει κάποια αξιόλογη φάση.

ΑΜΑΝ ξεκίνημα!

Καλύτερο ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο δεν θα μπορούσε να φανταστεί ο Σοφρώνης Αυγουστή! Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, οι "γαλάζιοι" έφτασαν σε δεύτερο γκολ και έθεσαν τις βάσεις για την επιστροφή στις νίκες. Ο Πίεχ... έσπασε την μπάλα προς τα έξω, στον Άλεξ ο οποίος χωρίς κοντρόλ και με βολέ στην κίνηση νίκησε τον Γιαννακόπουλο ο οποίος έπεσε σωστά αλλά δεν μπόρεσε να σταματήσει την πορεία της. Και δεν έμεινε εδώ, αλλά τρία λεπτά αργότερα, στο 49' μετά από εκτέλεση κόρνερ του Άλεξ και κεφαλιά του Βινίσιους που αποκρούστηκε από τον Γιαννακόπουλο, ο Αγγελής που πήρε το... ριμπάουντ πλάσαρε εύστοχα για το 3-0!

Από ένα γκολ σε έξι λεπτά!

Ήταν να μην γίνει η αρχή, τα γκολ δεν έλεγαν να σταματήσουν στην συνέχεια! Στο 53' ο Άρης έδειξε σημάδια αντίδρασης, με τον δραστήριο Μηνά Αντωνίου να παίρνει μπάλα έξω απ' την περιοχή και να κάνει ένα εξαιρετικό σουτ, νικώντας από μακρινή απόσταση τον Κίσσα και μειώνοντας σε 3-1. Για έξι μόνο λεπτά, αφού στο 59' ο Πίεχ έφυγε στην πλάτη της άμυνας και έκανε το δυνατό αριστερό σουτ, μη αφήνοντας περιθώρια στον Γιαννακόπουλο για το 4-1!

Ηρεμία και ξεκούραση

Μετά το τέταρτο γκολ, άρχισε να ηρεμεί το παιχνίδι. Ο Σοφρώνης Αυγουστή άρχισε σταδιακά να περνά εκτός αγώνα βασικούς ποδοσφαιριστές δίνοντας τους χρόνο για ξεκούραση. Άλεξ, Πίεχ και Παπουλής έγιναν αλλαγή με τους Χάμπο, Μάγκλιτσα και Πίττα να παίρνουν τις θέσεις τους. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι τέλους, με τον Απόλλωνα να φτάνει στην άνετη νίκη με 4-1.

ΑΡΗΣ: Γιαννακόπουλος, Μάρτινς, Φράγκος (81'Μαρτσάκης), Μαραγκουδάκης, Μενέντες, Ράντου, Θεοφίλου (83Όυέλνα), Αντωνίου, Κυριάκου, Ικάντε, Γκονζάλες (53'Παναγή).

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Κίσσας, Πέδρο, Αγγελή, Βινίσιους, Γκόμες, Σακέτι, Ντα Σίλβα (59'Χάμπος), Μπεντόγια, Παπουλής (80'Πίττας), Σαρδινέρο, Πίεχ (65'Μάγκλιτσα). 

**Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Νικόλας Νεοκλέους με βοηθούς την Αγγέλα Κυριάκου και τον Μάριο Καλογήρου.

**Στο παιχνίδι του α' γύρου οι δύο ομάδες έμειναν στο ισόπαλο 0-0.

**Ντεμπούτο για τον Τάσο Κίσσα με την φανέλα του Απόλλωνα.

**Κόπηκαν 682 εισιτήρια.

Όλες οι πληροφορίες του αγώνα Άρης - Απόλλωνας είναι σε προσφορά της Bet on Alfa