"Ζεστάθηκε" με πεντάρα! (Φώτος/Βίντεο)

Μετά από σχεδόν ένα μήνα και τρεις σερί απώλειες, η Ομόνοια επέστρεψε στις νίκες το βράδυ του Σαββάτου αφού κέρδισε την Αναγέννηση με 5-1. Αυτογκόλ τα πρώτα δυο, με τους Ντέρμπισαϊαρ (2) και Κλέιτον στην συνέχεια να "ζεσταίνουν" ακόμα περισσότερο τον κόσμο που αψήφησε το κρύο και βρέθηκε στο ΓΣΠ. Για τους φιλοξενούμενους ο Φουρτάδο λίγο πριν το τέλος απλά διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Πίεση από το ξεκίνημα

Η Ομόνοια μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και λίγο έλειψε να σκοράρει στο 3' όταν σε γύρισμα του Μαργκάσα μέσα στην περιοχή ο Σιέρινταν δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή με την μπάλα να φεύγει μόλις έξω.

Οι γηπεδούχοι έχασαν εκ νέου ευκαιρία στο 9' όταν ο Μαργκάσα βγήκε φάτσα με τον Βιέιρα και προσπάθησε να τον κρεμάσει, όμως η προσπάθεια του κατέληξε σε άουτ. Οι πράσινοι συνέχισαν τον καταιγισμό προς την εστία της Αναγέννησης και στο 14' ο Σέρινταν δεν μπόρεσε να σκοράρει από κοντά μετά από γύρισμα του Κωνσταντινίδη.

Στο 19' ήταν η σειρά του Ντάρμπισάϊαρ να κάνει το μακρινό σουτ με τον Βιέιρα να λέει όχι, ενώ στην επόμενη φάση η κεφαλιά του επιθετικού της Ομόνοιας προσέκρουσε στους αμυνόμενους που την έδιωξαν εκ νέου σε κόρνερ.

Δωδεκάλεπτο-φωτιά και 3-0!

Στο 22' η πίεση της Ομόνοιας απέφερε καρπούς όταν μετά από ωραία ενέργεια ο Κλέιτον απέφυγε τους αμυντικούς και έκανε σουτ από πλάγια-δύσκολη γωνία, όπου κόντραρε στον Ευθυμίου για να γίνει το 1-0.

Στο 24΄ ο Ντάρμπισάιαρ θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματα των πρασίνων όταν από καλή θέση έστειλε την μπάλα άουτ. Λίγο αργότερα πάντως οι γηπεδούχοι τα κατάφεραν και πάλι με αυτογκόλ! Μετά από γύρισμα του Κλέιτον στην περιοχή η μπάλα προσέκρουσε στον Ντιαλό για το 2-0 στο 27'.

Οι πράσινοι δεν άργησαν να φτάσουν και σε τρίτο γκολ, όταν στο 34' ο Ντάρμπισάιαρ εκμεταλλεύτηκε με ωραίο κοντρόλ την μακρινή μπαλιά του Τουρέ, και νίκησε τον Βιέιρα για το 3-0.

Η Αναγέννηση μετά από τα τρία γκολ που δέχθηκε προσπάθησε να αντιδράσει, όμως δεν έφτιαξε κάποια αξιόλογη φάση, ενώ από την πλευρά της η Ομόνοια, άφησε για λίγο το γκάζι, με το 3-0 να είναι το σκορ του πρώτου μέρους. 

Η "επανάληψη"

Με φάση για την Ομόνοια ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, με τον Ντάρμπισαϊαρ στο 53' να κάνει το σουτ και τον Βιέιρα να κάνει την απόκρουση. Απ' εκεί και πέρα το ματς άνοιξε και το τέταρτο γκολ δεν άργησε να έρθει αφού ο Άγγλος στο 62' μετά από σουτ του Φλορέσκου και απόκρουση του Βιέρα, πήρε το "ριμπάουντ" και ανέβασε τον δείκτη του σκορ.

Το φύλαγαν για το τέλος Κλέιτον και... Αναγέννηση

Ο Κλέιτον που ήθελε να εξαργυρώσει την καλή του εμφάνιση με γκολ στάθηκε άτυχος στο 68΄ όταν μετά από μπαλιά του Όρσουλιτς, μπήκε από πλάγια δεξιά στην περιοχή όμως το πλασέ του σταμάτησε στην γραμμή ο Φωτίου.

Ο Βραζιλιάνος εν τέλει επιβραβεύθηκε στο 82' όταν με... "μαγικές" ντριμπλες ξέφυγε από όλους τους αμυντικούς που τον καταδίωκαν, αλλά και τον τερματοφύλακα, πλασάροντας από κοντά για το 5-0.

Η Αναγέννηση που ήταν επιθετική καθόλη τη διάρκεια του ματς τελικά δεν έφυγε άσφαιρη από το ΓΣΠ. Μετά από φάουλ του Μπριτζίτο, ο Φουρτάδο με κεφαλιά-ψαράκι σκόραρε το γκολ της τιμής, μειώνοντας σε 5-1, που ήταν και το τελικό σκορ.

Ομόνοια: Παναγή, Κωνσταντινίδης (77' Παναγιώτου), Βύντρα, Όρσουλιτς (69' Νασιμέντο), Παντελιάδης, Φλορέσκου, Μαργκάσα, Τουρέ, Κλέιτον, Σέρινταν (63' Χριστοφή), Ντάρμπισαϊαρ

Αναγέννηση: Βιέρα, Φωτίου, Ευθυμίου, Ντιαλό, Θεράποντως, Χατζηγιαννακού (90' Μάλκομ), Μπριτζίτο, Φουρτάδο, Νατσιόπουλος (57' Βλασόπουλος), Χριστοδούλου (80' Ιωάννου), Γουέσλεμ

Κίτρινες: - / -

- Κόπηκαν 2509 εισιτήρια.