Με το αγαπημένο της σκορ και... ήρωα τον Ρομό! (Φώτος)

Αν και στο πρώτο μέρος αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες και δεν μπόρεσε να επιβληθεί, η ΑΕΛ πραγματοποιώντας ένα… μεστό δεύτερο ημίχρονο, επεκράτησε με το... αγαπημένο της 1-0 της Δόξας, παραμένοντας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Σκόρερ ο Αρουαμπαρένα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 76’ ενώ νωρίτερα η Λεμεσιανή ομάδα είχε δύο δοκάρια με Φορτούνα και Σόουζα ωστόσο ήρωας της βραδιάς ήταν ο Ρομό ο οποίος στο 90’ απέκρουσε πέναλτι του Παουλίνιο και κράτησε το 1-0 για την ομάδα του!

Οι επιλογές του Πάμπου

Κάτω απ΄τα γκολπόστ ήταν ο Ρομό, δεξί μπακ ο Αϊρόσα, αριστερό μπακ ο Μπαμπάνκο και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Ντόσα και Σιέλης. Αμυντικά χαφ οι Σοάρες και Σόουζα, σε πιο ελεύθερο ρόλο ο Μπουένο, έξω δεξιά ο Γεωργιάδης, έξω αριστερά ο Φορτούνα και στην κορυφή της επίθεσης ο Αρουαμπαρένα.

Οι επιλογές του Κορμπεράν

Κάτω απ΄τα γκολπόστ ήταν ο Νέγκρι, δεξί μπακ ο Παουλίνιο, αριστερό μπακ ο Εντμάρ και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Λεονάρντο και Σεράν. Αμυντικά χαφ οι Ρούντι και Πουτζιουρής, δεξί χαφ ο Φοφανά, αριστερό χαφ ο Δημητρίου και επιθετικό δίδυμο οι Ενινφούλ και Γουίλσον.

Ισορροπία στο πρώτο τέταρτο

Ισορροπημένο το πρώτο τέταρτο στο παιχνίδι. Η Δόξα δεν αμύνθηκε, προσπάθησε να παίξει και να βάλει πίεση ψηλά έχοντας κάποια άστοχα σουτ με τον Ρούντι και τον Πουτζιουρή. Η πρώτη φορά που έκανε αισθητή την παρουσία της η ΑΕΛ ήταν με ένα δύσκολο ανάποδο του Φορτούνα, το οποίο πέρασε λίγο έξω στο 16’.

Κλασική ευκαιρία με Ντόσα

Με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, η ΑΕΛ έδειχνε μπλοκαρισμένη, χωρίς να μπορεί να φτιάξει κάποια αξιόλογη φάση μπροστά από τα καρέ του Νέγκρι, κάτι που δεν άφηνε ικανοποιημένο τον Πάμπο Χριστοδούλου που όντας συνεχώς όρθιος, έδινε οδηγίες με στόχο να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του. Στο 30’ ακριβώς, οι γηπεδούχοι έφτιαξαν την πρώτη τους κλασική ευκαιρία όταν ο Μπουένο γέμισε από τον κεντρικό άξονα, ο προωθημένος Ντόσα Τζούνιορ κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας, από ευνοϊκή θέση έκανε το πλασέ αλλά έστειλε την μπάλα έξω.

Ανέβηκε αλλά...

Ανέβασε κάπως τον ρυθμό τη στο τελευταίο τέταρτο του ημιχρόνου η ΑΕΛ, προσπαθώντας να σκοράρει πριν το τέλος του ημιχρόνου χωρίς αποτέλεσμα αφού εξακολουθούσε να έχει δυσκολίες στην τελική πάσα που θα έφερνε παίκτη σε θέση βολής. Το τελευταίο σφύριγμα για το πρώτο μέρος, βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς σκορ.

Μαζεμένες ευκαιρίες

Με την έναρξη του β’ μέρους, η ΑΕΛ χρειάστηκε μόλις 20 δευτερόλεπτα για να δείξει τις προθέσεις της. Ο Γεωργιάδης έγινε κάτοχος μπάλας από αριστερά, συνέκλινε προς τα μέσα και έκανε το δεξί πλασέ με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω. Η πίεση άρχισε να μεγαλώνει, στο 49’ ο Μπουένο εκτέλεσε φάουλ και στο 50’ ο Σόουζα έκανε το αριστερό βολέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής όμως και στις δύο περιπτώσεις ο Νέγκρι ενήργησε σωτήρια και εντυπωσιακά.

Πίεση, πίεση και δοκάρι!

Όσο κυλούσαν τα λεπτά, η πίεση από πλευράς ΑΕΛ αυξανόταν και στο 58’ είχαμε την μεγαλύτερη φάση του αγώνα. Ο Φορτούνα έγινε κάτοχος μπάλας από δεξιά, την έφερε στο αριστερό και έκανε το συρτό σουτ, σημαδεύοντας την… ρίζα του αριστερού κάθετου δοκαριού του Νέγκρι. Συμπληρώνοντας τα 60 λεπτά, οι γηπεδούχοι γυρόφερναν και πλέον έμπαιναν στην αντίπαλη περιοχή, δείχνοντας αποφασισμένοι να πετύχουν το γκολ.

Και δεύτερο δοκάρι!

Στο 65' είχαμε νέα φάση και νέο δοκάρι για την ΑΕΛ. Ο Φορτούνα κέρδισε φάουλ από δεξιά, ο Σοάρες το εκτέλεσε πλασαριστά σημαδεύοντας τον Σόουζα ο οποίος έκανε την δύσκολη κεφαλιά, με την μπάλα να σταματά στο δεξί κάθετο δοκάρι και στην συνέχεια της, ο Φορτούνα έκανε το δυνατό σουτ με τον Νέγκρι να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια. Ένα λεπτό αργότερα η Δόξα έφυγε στην αντεπίθεση και ο Φοφανά έκανε το σουτ από καλή θέση, στέλνοντας την μπάλα έξω.

Πέναλτι ο Φορτούνα, γκολ ο Αρουαμπαρένα 

Στο 76’ η ΑΕΛ κέρδισε πέναλτι και έφτασε μια… ανάσα από το γκολ όταν ο Εντμάρ μάρκαρε άτσαλα τον Φορτούνα σε μια ακίνδυνη φάση, στην γωνία της μεγάλης περιοχής. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Αρουαμπαρένα που ήταν εύστοχος νικώντας τον Νέγκρι, παρά το ότι έπεσε σωστά  ο γκολκίπερ της Δόξας, για το 1-0.

Πέναλτι η Δόξα αλλά... Ρομό!

Στο 90’ η Δόξα κέρδισε με την σειρά της πέναλτι σε μαρκάρισμα του Αϊρόσα στον Μπεμπέτο. Ο Παουλίνιο είχε… χρυσή ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι στα ίσα ωστόσο ο Ρομό έπεσε σωστά στην δεξιά του γωνία και απέκρουσε την εκτέλεση, κρατώντας το 1-0 μέχρι τέλους!

ΑΕΛ: Ρομό, Σιέλης, Αιρόσα, Γεωργιάδης 79'Σαβανέ), Φορτούνα, Μπουένο (68' Γουέλιγκτον), Σοάρες, Αρουαμπαρένα (85'Νικολάου), Σόουζα, Μπαμπάνγκο, Ντόσα.

ΔΟΞΑ: Νέγκρι, Παουλίνιο, Δημητρίου (80'Μπεμπέτο), Ρούντι, Γουίλσον, Εντμάρ, Λεονάρντο, Φοφανά (68'Κάστρο), Ενινφούλ, Σεράν Πόλο, Πουτζιουρής.

ΚΙΤΡΙΝΗ: Αρουαμπαρένα (4η).

**Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Τιμόθεος Χριστοφή με βοηθούς τους Χαράλαμπο Γεωργίου και Ανδρέα Ανδρέου.

**Στο παιχνίδι του α' γύρου, η ΑΕΛ επικράτησε με 3-1 της Δόξας.