Ο Τέτε σέρβιρε, οι γνωστοί καθάρισαν... (φώτος)

Με τον Τέτε να δίνει δυο ασίστ και τους... γνωστούς Τρισκόφσκι, Άλβες και Ακοράν να σκοράουν, η ΑΕΚ κέρδισε με 0-3 την Καρμιώτισσα στο ΓΣΖ και έκλεισε το 2016 με τον καλύτερο τρόπο, ανεβαίνοντας στους 39 βαθμούς.

Καλύτερη χωρίς να φορτσάρει

Η ΑΕΚ είχε από το ξεκίνημα τον έλεγχο και και γυρόφερνε την περιοχή της Καρμιώτισσας ωστόσο τα πρώτα δέκα λεπτά δεν έφεραν κάτι, πέρα από δυο πτώσεις του Τρισκόφσκι στην περιοχή (ο διαιτητής ήταν κοντά και αξιολόγησε πως δεν υπήρξε παράβαση). Τελικά δεν άργησε να πάρει το ζητούμενο αφού στο 16' ο Σκοπιανός μπήκε στην περιοχή από μπαλιά του Τέτε και με ωραία προσποίηση και πλασέ έκανε το 0-1.

Απ' εκεί και πέρα οι τυπικά φιλοξενούμενοι διατήρησαν τον έλεγχο και στο 29' ένα διαγώνιο σουτ του Μπόλιεβιτς πήγε έξω, την ώρα που η Καρμιώτισσα δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και όσες φορές πλησίαζε την περιοχή του Μίνιο, δεν μπορούσε να συνδυαστεί. Το πρώτο μέρος δεν πρόσφερε στην συνέχεια κάποια μεγάλη φάση, έτσι το 0-1 διατηρήθηκε μέχρι το "διάλειμμα".

Άλλα δυο γκολ στον... επίλογο του 2016

Πιο ισοζυγισμένο ήταν το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Η Καρμιώτισσα κράτησε καλύτερα την μπάλα και στο 50' είχε καλή στιγμή, με τον Πόλιανετς εξ επαφής να μην μπορεί να κάνει την προβολή. Από την άλλη η ΑΕΚ στο 55' είχε ένα σουτ με τον Τρισκόφσκι να πάει ψηλά, όπως και το σουτ του Τρουγιόλς στο 59'.

Μέτριο απ' εκεί και πέρα το ματς για ένα διάστημα, χωρίς ρυθμό και φάσεις μέχρι και το 81' όταν ο Άλβες "καθάρισε": Ο Τέτε με την δεύτερη του ασίστ στο ματς, έκανε συρτή μπαλιά από αριστερά και ο Βραζιλιάνος με κοντινό πλασέ έκανε το 0-2.

Μάλιστα στο 84' η ΑΕΚ θα μπορούσε να φτάσει σε άλλο ένα γκολ όμως ο Τρισκόφσκι από κοντά δεν μπόρεσε να σκοράρει. Στο 87' ήταν σειρά του Εγγλέζου, όμως ο Ντραγκόγιεβιτς ήταν έτοιμος στο μακρινό σουτ. Τελικά το τρίτο γκολ ήρθε στο 92' με τον Ακοράν από κοντά μετά από φάση διαρκείας να πετυχαίνει το τελευταιο γκολ της ΑΕΚ για το 2016.

Καρμιώτισσα: Ντραγκόγιεβιτς, Σάλιακας, Κονέ, Λοκόμπε, Γουίλερ, Ταραλίδης, Αντάμοβιτς, Βαττής, Χριστοφή (58' Κυριάκου), Όρντος (78' Κύπρου), Πόλιανετς

ΑΕΚ: Μίνιο, Ορτίθ (89' Μιντίκκης), Καταλά, Μόισοφ, Χαραλάμπους, Μπόλιεβιτς (58' Άλβες), Λαρένα, Τρουγιόλς, Τέτε (85' Εγγλέζου), Ακοράν, Τρισκόφσκι

Κίτρινες: Σάλιακας / -

Ενδιαφέρουν

- Έκτο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Ιβάν Τρισκόφσκι.

- Έκτο γκολ στο πρωτάθλημα και για τον Αντρέ Άλβες.

- Στα πέντε γκολ ο Ακοράν.

- Διαιτητής ήταν ο Γιώργος Νικολάου, βοηθοί οι Μάριος Καλογήρου - Δώρος Τούρος, τέταρτος ο Νικόλας Νεοκλέους και παρατηρητής ο Μιχάλης Παπαβαρνάβα.