Ο Κλάουντιο Ρανιέρι έκανε τον απολογισμό του για το 2016. Η ατάκα για τα λάθη των παικτών του και η παρότρυνση των αντιπάλων του για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Το βραβείο του καλύτερου προπονητή της χρονιάς θα απονεμηθεί στις 9 Ιανουαρίου στη Ζυρίχη. Το διεκδικούν Φερνάντο Σάντος, Ζινεντίν Ζιντάν και Κλάουντιο Ρανιέρι.
Ο τελευταίος κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα της καριέρας του πραγματοποιώντας ένα ποδοσφαιρικό θαύμα με την Λέστερ.
«Δεν είχα κατακτήσει ποτέ πριν πρωτάθλημα. Γι' αυτό είναι η καλύτερη χρονιά μου. Δεν ξεχνώ από που ξεκίνησα, όπως και ο Τζέιμι Βάρντι.
Σιγά-σιγά ανέβαινα κατηγορίες και έπειτα από 30 χρόνια κατέκτησα τον τίτλο. Αυτό σημαίνει πως δούλεψα πολύ σκληρά και για αυτό είμαι ευχαριστημένος», τόνισε ο Κλάουντιο Ρανιέρι επιχειρώντας να δώσει μία εξήγηση για το δέσιμο τους με τις «αλεπούδες».
«Είμαι ευχαριστημένος με πολλούς ανθρώπους από την ομάδα και τον πρόεδρο επειδή ήθελα να επιστρέψω στην Αγγλία. Μου αρέσει η ατμόσφαιρα, το κλίμα. Τα πάντα γύρω από το ποδόσφαιρο εδώ».
Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας, εξήγησε πως ποτέ δεν κατηγορεί τους παίκτες του για τα λάθη που κάνουν.
«Δεν είμαι φίλος με τους παίκτες, αλλά βρίσκομαι πολύ κοντά τους. Μπορεί να έχεις κακές στιγμές, αλλά είναι είσαι δυνατός και ενωμένος με τους υπόλοιπους μπορείς να τις ξεπεράσεις.
Γι' αυτό δεν θέλω να μιλάω για τους παίκτες ή να τους κατηγορώ για λάθη. Τους λέω: 'Κάνω λάθη, όλοι κάνουν λάθη'. Το πιο σημαντικό είναι να κατανοήσεις πως έκανες λάθος, να δεις τα στιγμιότυπα και όταν ξαναμπείς στον αγωνιστικό χώρο να προσπαθήσεις να βελτιωθείς. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου».
Ο Ρανιέρι δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις ευχές ακόμη και των αντιπάλων του στην Premier League προκειμένου η Λέστερ να στεφθεί πρωταθλήτρια Αγγλίας.
«Εδώ, όταν δίναμε τα εφτά-οχτώ τελευταία παιχνίδια της περυσινής σεζόν, ερχόντουσαν οι αντίπαλοι μας μετά τη λήξη των αγώνων και μου έλεγαν: ΄Μπράβο, προσπαθήστε να πάρετε το πρωτάθλημα'. Ήταν υπέροχο».