Μεγάλη υπόθεση για την Κύπρο! (η ανάλυση της κατάταξης)

Πολύ σημαντικό για το Κυπριακό ποδόσφαιρο το γεγονός ότι συνεχίζουμε να έχουμε εκπροσώπηση τόσο "βαθιά" στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μια ματιά στον πίνακα της κατάταξης των χωρών στην UEFA αυτή την στιγμή, δίνει την εικόνα...

Η Κύπρος είναι στην 26η (από τις 54) θέσεις. Στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις συνεχίζουν συνολικά 48 ομάδες (16 στο Champions και 32 στο Europa League). Αυτές οι 48 ομάδες προέρχονται μόλις από 19 χώρες, ανάμεσά τους φυσικά και το νησί μας μέσω του ΑΠΟΕΛ.

Μάλιστα η Κύπρος είναι η δεύτερη πιο αδύνατη (με βάση την κατάταξη) χώρα που συνεχίζει στην Ευρώπη, με την Βουλγαρία που είναι μόλις μια θέση πιο κάτω στην 27η, να είναι η πιο αδύνατη. Οι 27 χώρες από την 28η μέχρι και την 54η θέση δεν έχουν καμία ομάδα να συνεχίζει!

Η σημασία αυτή της πραγματικότητας θα γίνει ακόμα πιο αντιληπτή με την εξής σημείωση: Οχτώ από τις 25 ομάδες που είναι πάνω από την Κύπρο στην κατάταξη, επίσης έχουν δει όλες τους τις ομάδες να αποκλείονται! (η 12η Ελβετία, η 15η Κροατία, η 16η Αυστρία, η 19η Λευκορωσία, η 20η Σουηδία, η 22η Σκωτία, η 24η Νορβηγία και το 25ο Αζερμπαϊτζάν).