Πίεχ, Παπουλής και... φωτιά στην κορυφή! (φώτος)

Ο Πίεχ άνοιξε το σκορ, ο Παπουλής έκανε το 2-0 στο 97' και ο Απόλλωνας κέρδισε την ΑΕΛ βάζοντας... φωτιά στην κορυφή αφού πλέον οι γαλάζιοι έφτασαν στους 37 βαθμούς, με τους γαλαζοκίτρινους να παραμένουν στους 40. Με δέκα παίκτες έπαιξε η ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου από το 79', μετά την αποβολή του Αϊρόσα.

Με ρυθμό και ένα γκολ

O αγώνας είχε από το ξεκίνημα όλα τα στοιχεία ενός πραγματικού ντέρμπι: Πάθος, δύναμη, ένταση και φυσικά αρκετές μονομαχίες, στην προσπάθεια κάθε ομάδας να ελέγξει τον ρυθμό. Απόλλωνας και ΑΕΛ πήγαν σε σίγουρες μεταβάσεις χωρίς ρίσκα, έχοντας κύριο μέλημα να είναι σε κοντινή απόσταση οι γραμμές τους. Στο 6ο λεπτό ήρθε η πρώτη φάση με μακρινό σουτ του Ντα Σίλβα που έδιωξε σε κόρνερ ο Ρόμο ενώ η πρώτη ευκαιρία για την ΑΕΛ ήρθε στο 18' με σουτ του Μπλάνκο που βρήκε έτοιμο τον Βάλε. Στο επόμενο λεπτό ήταν η σειρά του Ρόμο να κάνει δύσκολη απόκρουση, στην προσπάθεια του Πίεχ από κοντά. Στο 25' ένα σουτ του Γεωργιάδη πήγε εκτός ενώ στο 26' ο Ρόμο ήταν έτοιμος στην κεφαλιά του Σακέτι.

Ο πολύ καλός ρυθμός δεν άργησε να φέρει και το γκολ αφού στο 28' ο Απόλλωνας άνοιξε το σκορ με γυριστό σουτ του Πίεχ, από μπαλιά του Σακέτι. Μετά το 1-0 δεν υπήρχαν ιδιαίτερες φάσεις, μέχρι το ημίχρονο. Η μοναδική καταγράφηκε στο 35' με ένα μακρινό σουτ του Ντα Σίλβα στο οποίο ο Ρόμο με δυσκολία είχε την "απάντηση".

Υπεροχή Απόλλωνα, αποβολή και 2-0

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Απόλλωνας είχε τον έλεγχο του αγώνα. Το γκολ τον βοήθησε να φέρει τον ρυθμό στα μέτρα του και να βρίσκει αρκετούς κενούς χώρους, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι η ΑΕΛ βγήκε μαζικά στην επίθεση για να πετύχει την ισοφάριση. Πάντως φάσεις δεν υπήρχαν, πέραν ενός μακρινού σουτ του Ντα Σίλβα στο 52' που βρήκε έτοιμο τον Ρόμο. Τόσο ο Σοφρώνης Αυγουστή όσο και ο Πάμπος Χριστοδούλου προχώρησαν σε αλλαγές σε μια προσπάθεια να κρατήσουν την φρεσκάδα στις ομάδες τους. Παρόλα αυτά οι δυνατές μονομαχίες ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της αναμέτρησης. 

Όλα αυτά μέχρι το 78’ οπότε και η ΑΕΛ έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές, λόγω της αποβολής του Αϊρόσα για φάουλ στον Σαρδινέρο. Αμέσως μετά οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν τρεις καλές στιγμές, στο 81' και 86' με Παπουλή και στο 84' με Πίεχ, που δεν έφεραν αποτέλεσμα.

Απ' εκεί και πέρα η ΑΕΛ ρίσκαρε και στο 92' μια κεφαλιά του Σιέλη πήγε στην αγκαλιά του Βάλε. Στην τελευταία φάση του αγώνα απλώς... άλλαξε το τελικό σκορ αφού ο Πίεχ στο 96' κέρδισε πέναλτι απ' τον Ρόμο, ο Παπουλής έκανε το 2-0 και ο Λεόντιος Τράττος σφύριξε για τελευταία φορά στο ντέρμπι που βρήκε τον Απόλλωνα να πανηγυρίζει μια τεράστια νίκη.

Απόλλων: Βάλε, Πέδρο (74' Σέρτζιο), Βινίσιους, Ρομπέρζ, Γκόμες, Κυριάκου, Σακέτι, Μπεντόγια (59' Σαρδινέρο), Ντα Σίλβα (72' Σεμέδο), Παπουλής, Πίεχ

ΑΕΛ: Ρόμο, Αϊρόσα, Τζούνιορ, Σιέλης, Φορτούνα, Σοάρες, Σόουζα, Μπουένο (69' Ουέλινγκτον), Γεωργιάδης (87' Σαβανέ), Μπλάνκο (57' Πίτι), Αρουαμπαρένα

Κίτρινες: Κυριάκου, Πέδρο, Ρομπέρζ, Βάλε / Μπλάνκο, Σόουζα

Κόκκινες: - / Αϊρόσα

Ενδιαφέρουν

- Κόπηκαν 7303 εισιτήρια

- Στα 12 γκολ ο Φώτης Παπουλής.

- Στα 4 γκολ ο Αρκάντιους Πίεχ, που δεν πανηγύρισε το γκολ κόντρα στην πρώην ομάδα του.

- Διαιτητής ήταν ο Λεόντιος Τράττος, με βοηθούς τους Χαράλαμπο Χαραλάμπους - Αθηνόδωρο Ιωάννου. Τέταρτος ο Χαράλαμπος Σκαπούλλης και παρατηρητής ο Ανδρέας Ξάνθου.

Τα ρεπορτάζ του ντέρμπι Απόλλων - ΑΕΛ είναι προσφορά της Bet on Alfa