Στο «Δασάκι» ξέρει τον τρόπο… (φώτος)

Στο λασπωμένο «Δασάκι Άχνας» ο Εθνικός πέτυχε την 6η φετινή του φετινή νίκη (όλες εντός) επικρατώντας 3-1 του Ερμή.  

Οι γηπεδούχοι στο 49’ άνοιξαν το σκορ με σέντρα του Φίλιποφ που κατέληξε απευθείας στα δίκτυα, ενώ στο 70'  με σουτ του Ζελάγια έξω από την περιοχή διπλασίασαν τα τέρματά τους. Πέντε λεπτά αργότερα ο Κρατσιούνοφ  με προβολή μετά από φάουλ του Πιντσέλι σημείωσε το 3-0.  Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν στο 86' με κεφαλιά του Σίρκι.  Να σημειωθεί επίσης ότι οι «φτεροπόδαροι» είχαν δοκάρι στο 73’ .

Με την επιτυχία του αυτή ο Εθνικός Άχνας έφτασε τους 21 βαθμούς.  Στους 25 έμεινε ο Ερμής. 

Προσπάθεια επιβολής σ’ ένα κακό αγωνιστικό χώρο…
Σ’ ένα κακό και βαρύ αγωνιστικό χώρο λόγω του βροχερού καιρού στην Άχνα, οι δύο ομάδες προσπάθησαν να επιβάλουν το ρυθμό τους.  Ο Ερμής είχε την κατοχή ωστόσο δεν κατάφερε να δημιουργήσει καμία ουσιαστική ευκαιρία. Από την άλλη, ο Εθνικός με καλή μεσοαμυντική οργάνωση θέλησε να κτυπήσει στην κόντρα. 

Από μια ευκαιρία…
Την πρώτη ευκαιρία του αγώνα δημιούργησαν οι φιλοξενούμενοι στο 8’ με σουτ του Χριστόφ, ενώ ένα λεπτό αργότερα οι γηπεδούχοι απάντησαν στις ευκαιρίες επίσης με σουτ του Κατσιαράβα. Και στις δυο περιπτώσεις οι τερματοφύλακες ήταν σε ετοιμότητα. 

Μεγάλη ευκαιρία με Κατσιαράβα…
Μετά από μια βαθιά μπαλιά στον κενό χώρο ο Κατσιαράβα έφυγε μόνος στο 13’, πέρασε  Νουρεντινόφσκι όμως το πλάσε που επιχείρησε δεν ήταν καλό με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στην πλευρά των δικτύων.  

Καλύτερος ο Εθνικός και… νέα μεγάλη ευκαιρία
Ο Εθνικός Άχνας  με την πάροδο του χρόνου γινόταν όλο και  πιο επικίνδυνος επιθετικά.  Μάλιστα στο 20’ απώλεσε νέα ευκαιρία με τον Ζελάγια μετά από μακρινή εκτελεί αράουτ  να μην μπορεί να νικήσει τον Νουρεντινόφσκι που με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε την μπάλα.  

Ισορρόπησε πάλι ο Ερμής…
Οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν ξανά το παιχνίδι και επιχείρησαν να γίνουν απειλητικοί με μακρινά σουτ.  Καλύτερες στιγμές ήταν δυο καλά σουτ των Φροξυλιά και Αρτάμπε.  Όλα αυτά με την έλευση 35λεπτών αγώνα. 

Διάστημα υπεροχής με δύο σπουδαίες ευκαιρίες 
Ακολούθως ήταν ο Ερμής που επέβαλε το ρυθμό του και στο καλό του διάστημα απώλεσε δύο κλασικές ευκαιρίες για να ανοίξει αυτός το σκορ.  Αρχικά στο 36’  με τον Ντα Σίλβα που πρόλαβε τον Νουρεντινόφσκι στην έξοδο όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι αφού κόλλησε στη λάσπη προ της γραμμής.   Ένα λεπτό αργότερα, μετά από εκτέλεση φάουλ του Φροξυλιά, ο Αρτάμπε έπιασε την κεφαλιά και ο Σίργκι με κοντινή προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα έξω.  

1-0 στην αρχή του β’ μέρους με Φιλίποφ
Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το β’ μέρος ο Εθνικός Άχνας καθώς ευτύχησε στην πρώτη του ευκαιρία στο 49’ ν’ ανοίξει το σκορ με τον Φιλίποφ.  Στην πορεία την μπάλας μπήκε και ο Ζελάγια αλλά δεν έχει ξεκαθαρίσει στο κατά πόσο χρεώνεται σε αυτόν το γκολ. 

2-0 στο 70’ με Ζελάγια
Εκεί που ο Ερμής πίεζε και πάλευε για την ισοφάριση ο Εθνικός Άχνας πέτυχε το 2-0.  Στο 70’ ο Ζελάγια ελευθερώθηκε από τα προσωπικά του μαρκαρίσματα και με δυνατό σουτ νίκησε τον Νουρεντινόφσκι δίνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα για την ομάδα του.  

Δοκάρι με Μασίνουα…
Η αντίδραση του Ερμή ήταν άμεση και στο 73’ με  κοντινή κεφαλιά του Μασίνουα η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι.  Άλλη μια χαμένη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους που παρότι έχαναν ευκαιρίες ο Εθνικός Άχνας είχε την ουσία. 

3-0 με Κρατσούνοφ!
Ο Εθνικός τα γκολ, τις ευκαιρίες ο Ερμής… Στο 75’ μετά από μια περιπετειώδη φάση ο Εθνικός Άχνας πέτυχε το 3-0. Ο Πιντσέλι έκανε το γέμισμα από εκτέλεση φάουλ, η μπάλα έμεινε στην λάσπη και μετά από πολλές μονομαχίες ο Κρατσούνοφ την έσπρωξε στα δίκτυα. 

Μείωση σε 3-1 με Σίργκι
Με το χρόνο να περνά και το παιχνίδι να παίρνει το δρόμο του ο Ερμής κατάφερε μετά από εκτέλεση κόρνερ στο 85’ να μειώσει σε 3-1. Ο Σίργκι πήδηξε πιο ψηλά απ’ όλους στο ύψος του πέναλτι και με κεφαλιά νίκησε τον Μπογκαντίνοφ. 

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ: Μπογκαντίνοφ, Κυπριανού, Φιλίπποφ, Στόϊτσεφ, Κρατσιούνοφ, Πιντσέλι, Ντόβμπνια, Χατζηβασίλης (85' Καβρίλια), Κιπιάνι (69' Ιλουρίτζε), Κατσαράβα, Ζελάγια (78' Ενέσκου). 

ΕΡΜΗΣ: Νουρεντινόφσκι, Χριστόφ, Ντε Βρίσε, Μπενγκά, Σίρκι, Μαϊσουράτζε (62' Μασίνουα), Αρτάρμπε, Μαρτίνιουκ, Ντε Μέλο, Φροξυλιάς (62' Πάγιες), Ντομινίκ (74' Αλεξίου).   

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κατσιαράβα (4η)

*Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Δημήτρης Μασιά, με βοηθούς τουςΑ Αντρέα Μιχαηλίδη  και  Παύλο Γεωργίου.

*Ο επιθετικός του Εθνικού Άχνας Νίκα Κατσιαράβα συμπλήρωσε 4 κίτρινες και χάνει τον επόμενο αγώνα με την Αναγέννηση. 

*Ντεμπούτο με τη φανέλα του Ερμή πραγματοποίησε ο Δημήτρης Φροξυλιάς. Στη θέση του μπήκε ο Κότο Πάγιες που επίσης πραγματοποίησε ντεμπούτο. 

*Στο παιχνίδι του α’ γύρου ο Ερμής επικράτησε 2-1

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (19η): Αναγέννηση-Εθνικός /  Ερμής-Καρμιώτισσα

Τα ρεπορτάζ του αγώνα Εθνικός Άχνας-Ερμής είναι προσφορά της Bet on Alfa