Έκανε το καθήκον της και μπήκε 6άδα… (φώτος)

Δίχως να θέλξει με την απόδοση της η Νέα Σαλαμίνα πήρε την ουσία επικρατώντας 2-0 της ΑΕΖ.  Με την 7η τους νίκη οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν τους 26 βαθμούς και εισήλθαν για πρώτη φορά φέτος στην πρώτη 6άδα της κατάταξης.  

Ο Μακρίεφ στο 35’ άνοιξε το σκορ με πλασέ, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Μάατσι στο 84’ προ κενής εστίας εκμεταλλευόμενος το λάθος του Σκόπλιακ.  Να σημειωθεί ότι ο Βούλγαρος επιθετικός είχε το 64’ δοκάρι. 

Προσπάθεια επιβολής…
Όπως αναμενόταν οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση σε μια προσπάθεια να επιβάλουν το ρυθμό τους.  Έχοντας το μεγαλύτερο διάστημα την μπάλα στην κατοχή τους θέλησαν να βρουν τους διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία.  Ό,τι καλύτερο στον αγώνα ήταν τρεις καλές προσπάθειες των Μακρίεφ, Κολοκούδια και Τζούρτζουριτς. 

Ευκαιρία με Γκράτσι και…απάντηση ένα λεπτό αργότερα
Στο 17’ η Νέα Σαλαμίνα απείλησε για πρώτη φορά σημαντικά την εστία της ΑΕΖ.  Μετά από εκτέλεση φάουλ του Αμπελάιρας ο Γκάτσι έπιασε την κεφαλιά όμως ο Σωφρονίου έδιωξε. Στην επαναφορά ο Μάατσι προσπάθησε να σπρώξει την μπάλα στα δίκτυα ωστόσο υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. 
Στο επόμενο λεπτό η ΑΕΖ απάντησε στις ευκαιρίες με σουτ του Ντο Σάντος από καλή θέση όμως απέκρουσε ο Βεσελόφσκι.

Τα βρήκε σκούρα…
Η συνέχεια δεν επιφύλαξε κάτι το ιδιαίτερο αφού οι γηπεδούχοι συνέχισαν να τα βρίσκουν σκούρα μπροστά στην καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενούμενων. Γυρόφερναν την αντίπαλη περιοχή ωστόσο πέρα από ένα καλό σουτ του Τσαμπούρη που πέρασε έξω δεν κατάφεραν να γίνουν απειλητικοί. 

1-0 με Μακρίεφ στο 35’ 
Βλέποντας την ομάδα του να έχει πρόβλημα, ο Στάικος Βεργέτης μετέτρεψε το σχήμα σε 4-4-2 με ρόμβο και δικαιώθηκε. Στο 35’  ο Τσαμπούρης ζύγισε καλή σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και ο Μακρίεφ από πίσω έστειλε την μπάλα στα δίκτυα γράφοντας το 1-0.  

Απείλησε για ισοφάριση…
Παρά το γκολ που δέχθηκε η ΑΕΖ δεν τα έβαλε κάτω και προσπάθησε για την ισοφάριση. Μάλιστα, στο 40’ λίγο έλειψε να τα καταφέρει με τον Σεμέδο που έπιασε το σουτ από πλεονεκτική θέση και ανάγκασε τον Βεσελόφσκι να διώξει με υπερένταση.  Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του α’ μέρους.  

Αρχή σε αργό τέμπο…
Τα πολλά λάθη εκατέρωθεν λάθη ήταν το σκηνικό στο α’ ημίχρονο.  Ο ρυθμό του αγώνα έπεσε αισθητά και έτσι η ώρα περνούσε με τους γηπεδούχους να προηγούνται και τους φιλοξενούμενους να μην δείχνουν ότι μπορούν να αντιδράσουν. 

Δοκάρι στο 64’ με Μακρίεφ 
Μια ανάσα από το να πετύχει δεύτερο γκολ και να κλειδώσει τη νίκη έφτασε στο 64’ η Νέα Σαλαμίνα.  Μετά από βαθιά μπαλιά του Τζούρτζουριτς, ο Μακρίεφ έπιασε το γυριστό σουτ στη κίνηση όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι αφού σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Σοφρωνίου. Ένα λεπτό νωρίτερα, οι ερυθρόλευκοι είχαν επίσης καλή ευκαιρία με τον Κολοκούδια να αστοχεί από πλεονεκτική θέση. 

Ευκαιρία μετά από αρκετή ώρα…
Μετά από αρκετή ώρα και συγκεκριμένα στο 83’  δημιουργήθηκε η επόμενη ευκαιρία του αγώνα.  Ο Τσίνα έκλεψε τη μπάλα στην μεσαία γραμμή πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και επιχείρησε το σουτ όμως η μπάλα έφυγε ψηλά πάνω από τα δοκάρια. 

Τραγικό λάθος και… 2-0 με Μάατσι
Ένα λεπτό αργότερα η Νέα Σαλαμίνα μετά από δώρο της άμυνας της ΑΕΖ κατάφερε να πετύχει δεύτερο γκολ και να «κλειδώσει» την υπόθεση νίκη. Ο Τζούρτζουριτς έβγαλε την μπαλιά στον Μάατσι και ο Σκόπλιακ δεν είδε τον Σωφρονίου που έκανε έξοδο.  Αφού αλληλοεξουδετερώθηκαν, η μπάλα πήγε στον Ολλανδό που απλά   την έσπρωξε στα δίκτυα. Αυτό ήταν το 7ο του γκολ στο πρωτάθλημα και 5 απέναντι στην ομάδα του Ζακακίου. 

Διαδικαστικού χαρακτήρα η συνέχεια…
Με το ματς να έχει πάρει το δρόμο του η Νέα Σαλαμίνα βρήκε ανοιχτούς χώρους για να διευρύνει το υπέρ της προβάδισμα.  Ο Μακρίεφ απώλεσε 2-3 καλές ευκαιρίες, έτσι το 2-0 έμελε να είναι το τελικό σκορ.  

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ:  Βεσελόφσκι, Κούσουλος, Γκράτσι, Τσαμπούρης, Τσίνα, Σκοπελίτης, Αμπελάιρας (75' Κωνσταντίνου), Τζούρτζουριτς,  Κολοκούδιας (65' Νεάγκου), Μάατσι (88' Φούσκο), Μακρίεφ 

ΑΕΖ: Σοφρωνίου, Σάσι, Σεμέδο, Οζίας, Στυλιανού (80' Παναγιώτου), Κυριάκου, Μαμμίδης (75' Κατσής), Φελισιέν, Ντο Σάντος, Αντρέου, Σκόπλιακ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: - / Μαμμίδης (6η), Ντο Σάντος

*Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Τιμόθεος Χριστοφή, με βοηθούς του Όμηρο Τζιωρτζή και Νίκο Σαμάρα. 

*Ντεμπούτο με τη φανέλα της ΑΕΖ πραγματοποίησε ο Αιμήλιος Παναγιώτου. 

*Τα εφτά γκολ στο πρωτάθλημα έφτασε ο Νασίρ ΄Μάατσι. Τα πέντε εξ αυτών τα πέτυχε κόντρα στην ΑΕΖ.

*Τα πέντε γκολ στο πρωτάθλημα έφτασε ο επιθετικός της Νέας Σαλαμίνας Ντίμιταρ Μακρίεφ. 

*Στο παιχνίδι του α' γύρου η Νέα Σαλαμίνα επικράτησε 1-5

EΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (19η): ΑΕΚ-Νέα Σαλαμίνα/ ΑΕΖ-Άρης 

Τα ρεπορτάζ του αγώνα Νέα Σαλαμίνα-ΑΕΖ είναι προσφορά της Bet on Alfa