Άφησαν ανοι(Χ)τούς λογαριασμούς (φώτος)

Στο άγονο 0-0 έμειναν στο ΓΣΠ Ομόνοια και Εθνικός Άχνας   και άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς για τον επαναληπτικό που θα γίνει την Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου (17:00).

Οι γηπεδούχοι που ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα είχαν δοκάρι μόλις στο 1ο λεπτό με τον Κλέιτον και στη συνέχεια δεν εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες που βρήκαν. Στην αντίπερα οι φιλοξενούμενοι που νιώθουν ικανοποιημένοι που κράτησαν το μηδέν στην άμυνα μετάφεραν την υπόθεση πρόκριση στην έδρα τους. Να σημειωθεί ότι στο 84’ έμειναν με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Πιντσέλι.    

Δοκάρι στο 35ο δευτερόλεπτο με Κλέιτον
Πριν καλά-καλά συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό του αγώνα η Ομόνοια άγγιξε το γκολ με τον Σίλβα Κλέιτον. Ο Βραζιλιάνος αφού συνδυάστηκε πολύ όμορφα με τον Ντάρμπισαϊρ έξω από την περιοχή του Μπογκαντίνοφ, έπιασε ωραίο φαλτσαριστό σουτ το οποίο κατέληξε στο δοκάρι. Αυτή η φάση έδωσε ένα γρήγορο ρυθμό στον αγώνα και τους γηπεδούχους να έχουν την υπεροχή.  

Από μια καλή φάση…
Η συνέχεια επιφύλαξε από μια καλή φάση.  Σταδιακά ο Εθνικό ισορρόπησε το παιχνίδι και στο 14’ δημιούργησε καλή ευκαιρία με κεφαλιά του Κατσιαράβα που πέρασε λίγο έξω.   Στο  17’ η Ομόνοια αντέδρασε με καλό σουτ του Κωνσταντινίδη.   

Ευκαιρία με Κιπιάνι
Όσο περνούσε η ώρα ο Εθνικός Άχνας κέρδιζε όλο και περισσότερο μέτρα και γινόταν πιο διεκδικητικός επιθετικά.  Μάλιστα, στο 29’ άγγιξε το γκολ όταν μετά από ωραία ενέργεια του Κιπιάνι στην περιοχή, έκανε το σουτ, η μπάλα πέρασε μόλις έξω. 

Μεγάλη φάση με Ντάρμπισαϊαρ... 
Η Ομόνοια απόλεσε μεγάλη ευκαιρία στο 39ο λεπτό με τον Ντάρμπσαϊρ. Ο πρώτος σκόρερ των "πρασίνων" κατέβασε με το στήθος την μπάλα εντός της περιοχής του Μπογκαντίνοφ έπειτα από την πάσα του Μαργκάσα και με γυριστό σουτ είδε τον κίπερ του Εθνικού να διώχνει σωτήρια σε κόρνερ το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του α’ μέρους με την Ομόνοια να είναι καλύτερη, να έχει την κατοχή ωστόσο να μην μπορεί να βρει το δρόμο προς τα δίκτυα. Με την σειρά του ο Εθνικός είχε τις δικές του καλές απειλητικές προσπάθειες. 

Καλο ξεκίνημα και ευκαιρία με Μαργκάσα
Η Ομόνοια με τον αρχηγό της έφτασε κοντά στο γκολ, 11 λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Μαργκάσα πήρε την μπάλα από την πάσα του Κωνσταντινίδη έξω από την περιοχή, έπιασε το σουτ όμως ο τερματοφύλακας του Εθνικού μάζεψε με δεύτερη προσπάθεια.

Τρία λεπτά αργότερα ο Κλέιτον επιχείρησε να παραβιάσει την αντίπαλη εστία με τον ίδιο τρόπο όμως το σουτ του δεν είχε τύχη αφού πέρασε αρκετά έξω από την εστία του Μπογκαντίνοφ.

Αποβολή Πιντσέλι και… αλλαγή αριθμητικών δεδομένων  
Η ώρα περνούσε δίχως κάτι το αξιόλογο όμως στο 84’ όλα άλλαξαν αφού ο Εντουάρντο Πιντσέλι άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες. Ο αρχηγός της ομάδας της Άχνας δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα σε χτύπημα στον Ρενάτο Μαργκάσα και έτσι τα αριθμητικά δεδομένα διαφοροποιήθηκαν για τα υπόλοιπα έξι λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης.  

Τίποτα δεν άλλαξε και… 0-0
Στα εναπομείναντα λεπτά  η Ομόνοια πίεσε για το λυτρωτικό γκολ, όμως ο Εθνικός κράτησε το πολύτιμο γι’ αυτόν 0-0. Έτσι, στην υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση όλα θα κριθούν στο Δασάκι σε μια βδομάδα. 

ΟΜΟΝΟΙΑ: Κρέσιτς, Στόιτσεφ, Κωνσταντινίδης, Σοϊλέδης (86' Κύπρου), Βύντρα, Όρσουλιτς, Κατελάρης, Μαργκάσα, Φλορέσκου (67' Αγκάγιεφ), Κλέιτον, Ντάρμπισαϊαρ, Σέρινταν (77' Ρουσιάς)

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ: Μπογκαντίνοφ,  Πιντσέλι, Κιπιάνι (75' Ενέσκου), Κατσιαράβα (91' Αράμπαλ), Χατζιβασίλης, Κυπριανού, Φιλίποφ, Κρατσιούνοφ, Ντόβμπνια, Ζελάγια (60' Ιλουρίτζε)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Βύντρα  / Αράμπαλ,Στόιτσεφ
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 84' Πιντσέλι (δεύτερη κίτρινη) 

*Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Βασίλης Δημητρίου, με βοηθούς τους Χαράλαμπο Γεωργίου
 και Χαράλαμπο Χαραλάμπους

*Κόπηκαν 2870 εισιτήρια

*Ο επαναληπτικός αγώνας θα γίνει την Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου στις 17:00.

*Ως φιναλίστ στον περυσινό τελικό η Ομόνοια πήρε χωρίς αγώνα το εισιτήριο για την β’ φάση.  Μετά από κλήρωση στην επόμενη φάση προκρίθηκε χωρίς αγώνα και ο Εθνικός Άχνας. 

Τα ρεπορτάζ του αγώνα ανάμεσα σε Ομόνοια και Εθνικό Άχνας είναι προσφορά της Bet on Alfa