Νίκη ναι, "καθαρό" σκορ όχι (Φώτος)

Την  νίκη αλλά όχι με το… καθαρό σκορ ήθελε σημείωσε το απόγευμα της Τετάρτης η ΑΕΚ. Η ομάδα της Λάρνακας υποδέχθηκε την Καρμιώτισσα στην «ΑΡΕΝΑ» σε παιχνίδι για τον θεσμό του Κυπέλλου και επικράτησε με 2-1, διατηρώντας ακέραιο το ενδιαφέρον για πρόκριση ενόψει της ρεβάνς. Η ΑΕΚ προηγήθηκε με 2-0 στο πρώτο μέρος με τα γκολ των Χαραλαμπίδη και Εγγλέζου και η Καρμιώτισσα μείωσε στο τελικό 2-1 στην επανάληψη με τον Πόλιανετς.

Πρώτη φάση με Μπόλιεβιτς

Ανοικτό παιχνίδι στο ξεκίνημα, με την ΑΕΚ να έχει την κατοχή και να προσπαθεί να επιβληθεί έχοντας το πρώτο καλό σουτ στο παιχνίδι στο 11’ με το δυνατό σουτ του Μπόλιεβιτς με το αριστερό να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ ο Καϊρίνος. 

Δεν είχε αποτέλεσμα

Η αρχική πίεση της ΑΕΚ δεν είχε αποτέλεσμα και σταδιακά ο ρυθμός άρχισε να μειώνεται. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να κρατούν την μπάλα και να ψάχνουν τους διαδρόμους για να απειλήσουν, έχοντας ένα αδύναμο σουτ του Εγγλέζου από καλή θέση στο 25’ ως την δεύτερη της φάση στο παιχνίδι. 

Πρώτη απειλή με Όρντος

Στο 30’ ήταν η σειρά της Καρμιώτισσας να γίνει για πρώτη φορά απειλητική. Ο Σταύρου ελίχθηκε από αριστερά και έκανε την σέντρα με το δεξί σημαδεύοντας στο δεύτερο δοκάρι τον Όρντος, ο οποίος έκανε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Γιωργαλλίδη.

Δύο γκολ σε τέσσερα λεπτά!

Μέχρι το 36’, το παιχνίδι ήταν… κολλημένο στο 0-0 και η ΑΕΚ έδειχνε ανίκανη να σκοράρει στο πρώτο μέρος ωστόσο μέσα σε ένα τετράλεπτο το έπραξε δις, θέτοντας βάσεις πρόκρισης. Στο 36’ ο Άλβες έκανε κοντρόλ και γυριστό σουτ με το αριστερό, η μπάλα χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι και ο Χαραλαμπίδης πλάσαρε εύστοχα για το 1-0 και στο 40’ ο Καϊρίνος με τραγικό λάθος πάσαρε στον Άλβες, ο οποίος από πλάγια θέση έδωσε ασίστ πάρε – βάλε στον Εγγλέζου που σε κενή εστία διαμόρφωσε το 2-0.

Αντί 3-0, έγινε 2-1!

Η ΑΕΚ ξεκίνησε το δεύτερο μέρος έχοντας κλασική ευκαιρία για τρίτο γκολ, όμως ο Χαραλαμπίδης πλάσαρε άστοχα από πλεονεκτική θέση και στο 55’ η Καρμιώτισσα μείωσε στο σκορ και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Ο Πόλιανετς πήρε μπάλα από δεξιά και εκτός περιοχής, συνέκλινε προς τα μέσα, πέρασε από τον προσωπικό του αντίπαλο και μα αριστερό πλασαριστό σουτ την έστειλε στο δεξί… παραθυράκι της εστίας του Γιωργαλλίδη.

Πάνω στην γραμμή ο Ταραλίδης

Απ’ εκεί και πέρα, ήταν δεδομένο πως η ΑΕΚ θα ασκούσε μεγαλύτερη πίεση αφού το 2-1 δεν ήταν σκορ που της έδινε ξεκάθαρο προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού. ¨Εφτιαξε 2-3 καλές φάσεις και στο 70’ έφτασε πιο κοντά από ποτέ στο γκολ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Εγγλέζου από αριστερά, ο Μοϊσόφ έκανε την κεφαλιά πάσα, ο Καταλά το πλασέ όμως ο Ταραλίδης έδιωξε πάνω στην γραμμή με τον ώμο!

Ευκαιρία με Βαττή!

Η ΑΕΚ επιτέθηκε, ωστόσο υπήρχαν και χώροι στα μετόπισθεν τους οποίους η Καρμιώτισσα έδειξε αποφασισμένη να εκμεταλλευτεί. Οι φιλοξενούμενοι δεν ταμπουρώθηκαν πίσω, αλλά βγήκαν μπροστά με γρήγορες επιθέσεις και στο 80’ έχασαν σπουδαία ευκαιρία με τον Βαττή να κάνει το διαγώνιο σουτ από δεξιά και την μπάλα να φεύγει λίγο έξω. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση του αγώνα.

ΑΕΚ: Γιωργαλλίδης, Μιντίκκης (79'Ορτίθ), Χαραλάμπους, Μοϊσόφ, Καταλά, Λαμπάν (46'Λαρένα), Μπόλιεβιτς, Ακοράν (59'Τρισκόφσκι), Χαραλαμπίδης, Εγγλέζου, Άλβες.

ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ: Καϊρίνος, Σάλιακας, Γουίλερ, Λοκόμπε, Αρότσα, Ταραλίδης, Αντάμοβιτς (89'Χριστοφή), Χριστοφή (46'Βαττής), Σταύρου  (46'Πάντος), Πόλιανετς, Όρντος.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Καταλά - Σταύρου, Πόλιανετς.

**Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Αβραάμ Τσούκκας με βοηθούς τους Χαράλαμπο Γεωργίου και Χαράλαμπο Χαραλάμπους.

Τα ρεπορτάζ του αγώνα ανάμεσα σε ΑΕΚ και Καρμιώτισσα είναι προσφορά της Bet on Alfa