Ήττα και αποκλεισμός απ΄την Μπάρτσα για την Μπιλμπάο (βίντεο)

Η Μπαρτσελόνα με την τρομερή εκτέλεση φάουλ του Μέσι στο 78΄ πήρε τη νίκη με 3-1 επί της Μπιλμπάο, ανέτρεψε το σκορ του πρώτου αγώνα και βρέθηκε στους «8» του Copa del Rey.

Η Μπιλμπάο με το 2-1 του «Σαν Μαμές» έβαζε φωτιά στην υπόθεση πρόκριση για τους «8» του Copa del Rey και όπως φάνηκε η Μπαρτσελόνα είχε πολύ δύσκολο έργο στη ρεβάνς.

Ψάχνοντας το γκολ από νωρίς η Μπάρτσα βρήκε δίχτυα το 26΄ με τον Σουάρες, όμως το τέρμα του Ουρουγουανού δεν μέτρησε ποτέ καθώς ο βοηθός σήκωσε λανθασμένα τη σημαία για οφσάιντ. 

Δέκα λεπτά αργότερα όμως το υπέροχο γκολ με εναέριο βολέ του Σουάρες μέτρησε και η Μπαρτσελόνα άνοιξε το σκορ με το 100ο γκολ του 29χρονου επιθετικού.

Η Μπαρτσελόνα πήγε στα αποδυτήρια με σκορ πρόκρισης και με το ξεκίνημα του 2ου ημιχρόνου πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων, όταν ο Νεϊμάρ κέρδισε πέναλτι και ευστόχησε στο 48΄ για το 2-0.

Το ματς δεν είχε τελειώσει. Η ομάδα του Βαλβέρδε βρήκε δίχτυα με την κεφαλιά του Σαμπορίτ στο 51΄ και με αυτό το σκορ θα πηγαίναμε παράταση.

Έτσι, την λύση θα έδινε ο Μέσι... Δώδεκα λεπτά πριν το φινάλε ο Αργεντινός με φοβερή εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, λυτρώνοντας τους «μπλαουγκράνα». Μάλιστα στο 81΄ ο Νεϊμάρ έχασε τρομερή ευκαιρία να κλειδώσει την πρόκριση, όμως το πλασέ του βρήκε στο δοκάρι. Μέχρι και το φινάλε οι Καταλανοί κράτησαν το πολύτιμο 3-1 και βρέθηκαν στους «8» του Κυπέλλου Ισπανίας περιμένοντας τον αντίπαλό τους.

Barcelona: Cillessen, Roberto, Alba, Umtiti, Pique, Busquets, Iniesta (89' Turan), Rafinha (80' Rakitic), Neymar (87' Denis Suarez), Messi, Suarez.

Athletic: Moreno, Boveda, Balenziaga, Laporte, Etxeita (30' Elustondo), Etxebarria, San Jose, Williams, Saborit (79' Susaeta), Eraso, Merino (46' Aduriz)