"Επαγγελματική" νίκη και συνεχίζει... (Φώτος)

Σε ένα μέτριο, έως και κακό παιχνίδι που θα ξεχαστεί σύντομα, η ΑΕΚ είχε την ουσία και έφτασε στην πολύτιμη νίκη με... επαγγελματική εμφάνιση, επικρατώντας με 2-0 της Νέας Σαλαμίνας στην «ΑΡΕΝΑ». Η ομάδα του Ιμανόλ Ιντιάκεθ πέτυχε από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο με Τρουγιόλς και Τρισκόφσκι, μειώνοντας εκ νέου στον ένα βαθμό απ’ την κορυφή. Με δέκα ολοκλήρωσε η Νέα Σαλαμίνα λόγω της αποβολής του Άντονιτς στο 69’.

Οι επιλογές του Ιντιάκεθ

Κάτω απ’ τα γκολπόστ ήταν ο Μίνιο, δεξί μπακ ο Τρουγιόλς, αριστερό μπακ ο Γκαρίδο και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Καταλά και Μοϊσόφ. Αμυντικά χαφ οι Μπόλιεβιτς και Λαμπάν, δημιουργικό χαφ ο Λαρένα, έξω δεξιά ο Ορτίθ, έξω αριστερά ο Ακοράν και στην κορυφή της επίθεσης ο Τρισκόφσκι.

Οι επιλογές του Βεργέτη

Κάτω απ’ τα γκολπόστ ήταν ο Βεσελόφσκι, δεξί μπακ ο Τσαμπούρης, αριστερό μπακ ο Τσίνα και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Γκράσι και Άντονιτς. Αμυντικό χαφ ο Σκοπελίτης, δημιουργικά χαφ οι Τσούρτσουριτς και Αμπελάιρας, έξω δεξιά ο Κωνσταντίνου, έξω αριστερά ο Μάτσι και στην κορυφή της επίθεσης ο Μακρίεφ.

Χωρίς φάσεις, χωρίς ρυθμό

Χωρίς καλό ρυθμό στο ξεκίνημα του αγώνα, οι δύο ομάδες είχαν περισσότερο στο μυαλό τον έλεγχο και την προστασία της μεσοαμυντικής τους γραμμής παρά να ασκήσουν πίεση και να ανεβάσουν παίκτες ψηλά. Το πρώτο τέταρτο κύλησε χωρίς φάσεις, πέραν δύο περιπτώσεων που απείλησαν από μία φορά με Καταλά και Μάτσι αλλά και τις δύο ήταν ως μη γενόμενες, αφού οι ποδοσφαιριστές υποδείχθηκαν (σωστά) οφσάιντ.

Προσπάθεια από δεξιά

Το επόμενο δεκάλεπτο κύλησε με την ΑΕΚ να δείχνει μεγαλύτερη… ζωντάνια και να είναι η ομάδα που ξεκίνησε πρώτη να ασκεί πίεση. Παίζοντας κυρίως από την δεξιά πτέρυγα, οι γηπεδούχοι δημιουργούσαν συχνά συνθήκες ένας εναντίον ενός με τον Ορτίθ στον Τσίνα, ωστόσο οι ενέργειες του Ισπανού άσου έμεναν ημιτελείς.

Πρώτη φάση στο μισάωρο

Στο μισάωρο είχαμε την πρώτη πολύ καλή ευκαιρία στο παιχνίδι. Ο Λαμπάν πήρε μπάλα λίγα μέτρα έξω από την αντίπαλη περιοχή, ξεκίνησε την κατά μέτωπό επίθεση και μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, έκανε το αριστερό σουτ όμως ο Βεσελόφσκι έδιωξε δύσκολα.

Φάση διαρκείας και... Τρουγιόλς!

Έστω και χωρίς να γίνει ιδιαίτερα πιεστική, η ΑΕΚ κατέφερε να φτάσει στο γκολ εξαργυρώνοντας την υπεροχή της. Στο 40’ σε μια φάση διαρκείας, ο Λαρένα έκανε το παράλληλο γύρισμα η μπάλα έφτασε στον Καταλά που με πλάτη στο τέρμα έστρωσε στον Λαμπάν, αυτός έκανε το συρτό σουτ το οποίο κόντραρε και στρώθηκε στον Τρουγιόλς ο οποίος κοντρόλαρε και με ψυχραιμία από το ύψος της μικρής περιοχής πλάσαρε εύστοχα για το 1-0!

Κοντά στην ισοφάριση

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με την Νέα Σαλαμίνα να... αγγίζει το γκολ. Μετά από εκτέλεση φάουλ από δεξιά, ο Αμπελάιρας κέρδισε τον Καταλά στον αέρα, ο Μίνιο έκανε λανθασμένη έξοδο ωστόσο για καλή του τύχη είδε την μπάλα να περνά ελάχιστα έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του στο 44'.

Τίποτα μέχρι το 60'...

Μέτριο το ξεκίνημα της επανάληψης. Η ΑΕΚ είχε το υπέρ της σκορ, δεν πίεζε για δεύτερο γκολ και περισσότερο περίμενε την Νέα Σαλαμίνα να ανέβει, για να μπορεί να την… χτυπήσει στην κόντρα. Μέχρι και το 60’ δεν σημειώθηκε κάποια αξιόλογη φάση, με τον Στάικο Βεργέτη να προσπαθεί να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του με τις αλλαγές των Νεάγκου (αναγκαστική) και Μπεμπέ.

Με δέκα η Νέα Σαλαμίνα, γκολ η ΑΕΚ!

Στο 69’ ο Άντονιτς αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα (μέσα σε δύο λεπτά) και άφησε την Νέα Σαλαμίνα με δέκα ποδοσφαιριστές και τέσσερα λεπτά αργότερα, η ΑΕΚ έφτασε και σε δεύτερο γκολ… κλειδώνοντας την νίκη. Ο Λαρένα ελίχθηκε από δεξιά και πέρασε την εξαιρετική κάθετη πάσα στον Τρισκόφσκι ο οποίος με το δεξί πλάσαρε εύστοχα για το 2-0 στο 73’.

Τυπικής διαδικασίας

Τυπικής διαδικασίας τα τελευταία λεπτά, με την ΑΕΚ να κρατά εύκολα το υπέρ της σκορ και χωρίς να απειληθεί σε καμία στιγμή, να φτάνει στην νίκη με 2-0.

ΑΕΚ: Μίνιο, Τρουγιόλς, Γκαρίδο Μοϊσόφ, Καταλά, Λαμπάν, Μπόλιεβιτς, Λαρένα (88'Μαλόκου), Ακοράν (79'Εγγλέζου), Ορτίθ (90'Χαραλαμπίδης), Τρισκόφσκι.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Βεσελόφσκι, Τσαμπούρης, Τσίνα, Γκράσι, Άντονιτς, Σκοπελίτης, Τσούρτσουριτς (44'Νεάγκου), Αμπελάιρας, Μάτσι (56'Μπεμπέ), Κωνσταντίνου (70'Κούσουλος), Μακρίεφ.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σκοπελίτης, Μπεμπέ.

ΚΟΚΚΙΝΗ: Άντονιτς (2η κίτρινη)

**Διαιτητής της αναμέτρησης ο Γιώργος Νικολάου με βοηθούς τους Μιχάλη Σωτηρίου και Στέλιο Νικήτα.

**Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου η ΑΕΚ επικράτησε εκτός έδρας της Νέας Σαλαμίνα με 1-0 χάρις σε γκολ του Ακοράν.

**Στην προηγούμενη αγωνιστική, η ΑΕΚ επικράτησε με 1-0 της Ανόρθωσης εκτός και η Νέα Σαλαμίνα με 2-0 την ΑΕΖ.

**Πρώτο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Τρουγιόλς.

**Αναγκαστική ήταν η αλλαγή του Τσούρτσουριτς με τον Νεάγκου λόγω του τραυματισμού του πρώτου.

Τα ρεπορτάζ του αγώνα ανάμεσα σε ΑΕΚ και Νέα Σαλαμίνα είναι προσφορά της Bet on Alfa