Σαρ(ΔΥΟ)νέρο! Και η μπίλια στο μπλε! (φώτος)

Σ΄ένα πολύ όμορφο παιχνίδι που οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο ο Απόλλωνας κατάφερε με δύο γκολ του Αντριάν Σαρδινέρο να επικρατήσει της Ομόνοιας με 2-1 στο ΓΣΠ. Η Ομόνοιας κατάφερε να ισοφαρίσει προσωρινά με τον Καρλίτος...

Η εξέλιξη του αγώνα...

Ο Απόλλωνας δημιούργησε την πρώτη του ευκαιρία μόλις στα 30 δευτερόλεπτα του ματς. Ο Μάγκλιτσα πήρε την μπάλα από αριστερά, κέρδισε την κόντρα από τον Βύντρα ωστόσο το σουτ του πέρασε μόλις έξω από την εστία του Παναγή.

Δοκάρι στο 10΄

Η Ομόνοια κατάφερε στα επόμενα λεπτά να κρατήσει για περισσότερη ώρα την μπάλα ωστόσο ο Απόλλωνας ήταν αυτός που έφτασε μια ανάσα από το γκολ. Ο Σαρδινέρο συνδυάστηκε με τον Γκόμες, γύρισε την μπάλα στην περιοχή εκεί όπου με τον Παναγή εκτός θέσης ο Παπουλής σημάδεψε με το πλασέ του το δοκάρι της Ομόνοιας. 

Βρήκε δίκτυα ο Σαρδινέρο...

Ο Απόλλωνας κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Σαρδινέρο στο 14ο λεπτό. Ο μεσοεπιθετικός των φιλοξενουμένων πήρε τη μπάλα από τον Μάγκλιτσα, στάθηκε στα πόδια του παρά το μαρκάρισμα του Καρλίτος και απέναντι από τον Παναγή έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Παναγή. 

Ο Απόλλωνας υπερίσχυσε των "πρασίνων" από το χρονικό διάστημα που πέτυχε το γκολ. Οι φιλοξενούμενοι πιέζοντας ψηλά την άμυνα της Ομόνοιας έφταναν με σχετική ευκολία στα καρέ του Παναγή δημιουργώντας ανά τακτά διαστήματα προϋποθέσεις για δεύτερο τέρμα. .

Η Ομόνοια κατάφερε να κάνει και πάλι αισθητή την παρουσία της στο 37ο λεπτό με στημένη φάση. Έπειτα από εκτέλεση φάουλ στην καρδιά της περιοχής του Βάλε ο Φλορέσκου με κεφαλιά είδε την μπάλα να περνά μόλις άουτ. 

Δεύτερο ημίχρονο...

Το πρώτο δεκάλεπτο στο δεύτερο μέρος κύλησε χωρίς ιδιαίτερες φάσεις. Η Ομόνοια είχε μεν την πρωτοβουλία των κινήσεων δεν μπόρεσε δε να απειλήσει σοβαρά την εστία του Βάλε παραμόνο με την χλιαρή κεφαλιά του Σιέρινταν στο 54ο λεπτό έπειτα από την εκτέλεση κόρνερ του Κλέιτον.

Οι "πράσινοι" έφτασαν μια ανάσα από το 1-1 με τον Σιέρινταν στο 60ο λεπτό. Μετά από την σέντρα από αριστερά, ο Φλορέσκου εντός περιοχής με το κεφάλι έδωσε στον Σιέρινταν ο οποίος αιφνιδιάστηκε και δεν μπόρεσε να δώσει στην μπάλα την τροχιά που ήθελε με αποτέλεσμα να περάσει άουτ. 

Τα κατάφερε ο Καρλίτος και 1-1 

Ότι δεν έκανε ο Σιέρινταν στο 60΄ το έκανε ο Καρλίτος δύο λεπτά αργότερα. Ο αμυντικός ων γηπεδούχων μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κλέιτον, σηκώθηκε πιο ψηλά απ΄όλους και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Βάλε για το 1-1.   

Η Ομόνοια πήρε τα πάνω της μετά το τέρμα της ισοφάρισης του Καρλίτος ενώ έφτασε κυριολεκτικά μια ανάσα από την ολική ανατροπή στο 65΄. Ο Σιέρινταν εντός της περιοχής και πλάγια έκανε παράλληλο γύρισμα εκεί όπου ο Φλορέσκου εντελώς μόνος απέναντι από τον Βάλε έστειλε την μπάλα με το πλασέ άουτ.

Το "τριφύλλι" κατάφερε να ελέγξει απόλυτα το παιχνίδι φτάνοντας με ευκολία στα καρέ του Βάλε. Ο Κάρβερ απέσυρε τον Ντάρμπισαϊαρ τοποθετώντας στην θέση του τον Χριστοφή. Στο 79ο λεπτό από σέντρα που έγινε από αριστερά από τον Σοϊλέδη, ο Σιέρινταν στο δεύτερο δοκάρι είδε τον Βάλε να μπλοκάρει την μπάλα.

Ξανά με Σαρδινέρο και 2-1

Κόντρα στην ροή του ματς ο Απόλλωνας κατάφερε να πάρει και πάλι προβάδισμα στο ντέρμπι με τον Σαρδινέρο στο 82ο λεπτό. Ο Ισπανός συνδυάστηκε πολύ όμορφα με τον Πέδρο, μπήκε στην περιοχή, πήρε την μπάλα και με πλασέ νίκησε τον Παναγή για το 2-1.   

Από κει και πέρα ο Τζον Κάρβερ βάζοντας και τον Ρουσιά στο παιχνίδι προσπάθησε να ρισκάρει και να βρει το γκολ της ισοφάρισης, κάτι που δεν έγινε τελικά με αποτέλεσμα ο Απόλλως να αποδράσει μ΄ένα σπουδαίο διπλό από την Λευκωσία. 

Ομόνοια: Παναγή, Σοϊλέδης, Καρλίτος, Βύντρα, Κωνσταντινίδης (88' Ρουσιάς), Φλορέσκου, Μαργκάσα, Φυλακτού (59' Κατελάρης), Κλέιτον, Σέρινταν, Ντάρμπισαϊρ (74' Χριστοφή).

Απόλλωνας: Βάλε, Γκόμες, Βινίσιους, Ρομπέρζ, Πέδρο, Σακέτι, Χάμπος, Ντα Σίλβα (89' Ρέινολντς), Παπουλής (64' Σέρτζιο), Σαρδινέρο, Μάγκλιτσα (80' Πίεχ).

*Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Δημήτρης Μασιά, με βοηθούς τους Ιωάννη Λαζάρου και Μάριο Καλογήρου.

* Στο παιχνίδι του α’ γύρου ο Απόλλωνας επικράτησε 2-1.  

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (20η):  Ανόρθωση-Ομονοια/Απόλλωνας-Ερμής 

 Όλα τα ρεπορτάζ του αγώνα Ομόνοια-Απόλλωνας είναι προσφορά της Bet on Alfa