Απολαυστικό "Χ" με κερδισμένη την Ανόρθωση! (Φώτος)

Εξαιρετικό παιχνίδι στο "Αντ. Παπαδόπουλος", με Ανόρθωση και Ομόνοια να συμβιβάζονται στο ισόπαλο 2-2. Η Ομόνοια προηγήθηκε νωρίς με τον Μαργκάσα, πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Χριστοφή στα μέσα του β' μέρους, όντας μπροστά στο σκορ με 2-0 μέχρι το 70'. Απ' εκείνο το σημείο και έπειτα η Ανόρθωση πίεσε, μείωσε και ισοφάρισε με Βίκτορ και Καλντερόν και το ισόπαλο αποτέλεσμα την αφήνει ικανοποιημένη...

Ξεκίνημα με γκολ!

Πριν καν συμπληρωθούν δύο λεπτά αγώνα, είχαμε σκορ στον αγώνα! Ο Χριστοφή πήρε μπάλα στον κεντρικό άξονα, ξεκίνησε κούρσα περνώντας τρεις αντιπάλους και δίνοντας την ασίστ στον Μαργκάσα που... πάτησε περιοχή και με ψύχραιμο αριστερό πλασέ νίκησε τον Κόπριβετς για το 0-1 υπέρ της Ομόνοιας!

Προσπάθεια για αντίδραση

Η Ανόρθωση προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα και άρχισε να φτιάχνει τις προϋποθέσεις. Στο 12' διεκδίκησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Παναγιώτου στον Καρλίτος αλλά ο διαιτητής Χρίστος Νικολαίδης υπέδειξε κόρνερ. Από την εκτέλεση του και από... μελέ στην περιοχή της Ομόνοιας, ο Βίκτορ από κοντά δεν μπόρεσε να πλασάρει εύστοχα.

Κοντά και σε δεύτερο

Μέχρι και το 23', η Ανόρθωση ήταν στην επίθεση όμως στην δεύτερη της προσπάθεια, λίγο έλειψε η Ομόνοια να φτάσει και σε δεύτερο γκολ. Ξανά ο Χριστοφή επιχείρησε κούρσα και έκανε την παράλληλη πάσα, ο Ντάρμπισαϊρ δεν βρήκε καλά την μπάλα η οποία κόντραρε στον Ερέρο, άλλαξε πορεία και έφυγε ελάχιστα έξω.

Τελευταία φάση με Ίσμα

Η τελευταία φάση στο πρώτο μέρος ανήκε στην Ανόρθωση με τον Ίσμα να κάνει το σουτ από καλή θέση εντός περιοχής και τον Παναγή να πέφτει σωστά στην δεξιά του γωνία, αποσοβώντας την ισοφάριση. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την Ομόνοια μπροστά στο σκορ, με 1-0.

Ευκαιρία η Ανόρθωση, δοκάρι η Ομόνοια

Με την Ανόρθωση να πλησιάζει στο γκολ ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, όμως το πλασέ του Καλντερόν από το ύψος της μικρής περιοχής πέρασε έξω στο 47'. Η απάντηση της Ομόνοιας ήρθε εφτά λεπτά αργότερα, όταν ξανά ο Χριστοφή... χόρεψε την άμυνα της "Κυρίας" και έκανε την ωραία σέντρα, ο Όρσουλιτς έκανε την κεφαλιά με την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι και να φεύγει έξω.

Από δημιουργός σκόρερ!

Η επόμενη καλή φάση, ανήκε στην Ομόνοια στο 65' και έφερε το δεύτερο γκολ! Ο Ντάρμπισαϊρ  έφυγε από αριστερά στην πλάτη της άμυνας, κοντρόλαρε και είδε την κίνηση του Χριστοφή. Την κατάλληλη στιγμή έκανε την σέντρα και ο "Τζίμης" με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα και αφού πρώτα χτύπησε και στο οριζόντιο δοκάρι για το 2-1!

Άμεση απάντηση!

Άμεση απάντηση της Ανόρθωσης που μπήκε εκ νέου στο παιχνίδι. Στο 70' ο Κολούνγκα κέρδισε φάουλ από τον Κατελάρη, από πλάγια δεξιά. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος, σημαδεύοντας το κεφάλι του Ζοάο Βίκτορ με τον Βραζιλιάνο μέσο να νικά με κεφαλιά τον Παναγή, μειώνοντας σε 2-1!

Ισοφάριση ξανά απ' τον... αέρα!

Στο 70' μείωσε, στο 78' ισοφάρισε η Ανόρθωση! Νέο φάουλ από δεξιά, νέα εκτέλεση του Κολούνγκα αυτή την φορά με προορισμό τον Καλντερόν. Ο Ισπανός αμυντικός έπιασε μια εξαιρετική φαλτσαριστή κεφαλιά, σημαδεύοντας το αριστερό κάθετο δοκάρι και τα δίκτυα του Παναγή για το 2-2!

Πίεση για τρίτο, ευκαιρία με Δημήτρη!

Απ' την ισοφάριση και έπειτα, η Ανόρθωση ήταν η ομάδα που πίεζε και ήταν πιο επιθετική. Οι γηπεδούχοι έφτιαξαν κάποιες καλές φάσεις με καλύτερη αυτή του Σάντος στο 83' ωστόσο δεν μπόρεσαν να φτάσουν στην ολική ανατροπή. Παρ' όλα αυτά, η καλύτερη ευκαιρία ήρθε από πλευράς Ομόνοιας στο 93' με την κεφαλιά του Χριστοφή να διώχνει εντυπωσιακά ο Κόπριβτες. Το τέλος του αγώνα βρήκε Ανόρθωση και Ομόνοια στο ισόπαλο 2-2, με την "Κυρία" να είναι η κερδισμένη αφού στο 70' βρέθηκε να χάνει με 2-0.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Κόπριβετς, Καλντερόν, Σάντος, Αγκιλάρ, Ερέρο, Βίκτορ, Οικονομίδης (61'Κολούνγκα), Σεχού, Γκάμπριελ, Καρλίτος, Γκονζάλβες.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Παναγή, Παναγιώτου, Καρλίτος, Βύντρα, Όρσουλιτς,Κατελάρης, Μαργκάσα, Φλορέσκου (83'Κλέιτον), Χριστοφή, Σιέρινταν (89'Κύπρου), Ντάρμπισαϊρ.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Οικονομίδης, Καλντερόν, Καρλίτος - Μαργκάσα, Κατελάρης, Όρσουλιτς.

**Διαιτητής της αναμέτρησης ο Χρίστος Νικολαΐδης με βοηθούς τους Χαράλαμπο Χαραλάμπους και Νίκο Εγγλέζου.

**Στο παιχνίδι του α' γύρου η Ομόνοια επικράτησε με 2-0

**Πριν από το σημερινό παιχνίδι, η Ανόρθωση ήταν χωρίς νίκη σε ντέρμπι και η Ομόνοια χωρίς εκτός έδρας νίκη σε ντέρμπι.

Τα ρεπορτάζ του αγώνα ανάμεσα σε Ανόρθωση και Ομόνοια είναι προσφορά της Bet on Alfa