«Γλίστρησε» και τις έπεσαν δύο βαθμοί… (φώτος)

Στο δεύτερο χρονικά παιχνίδι της 20ης αγωνιστικής Άρης και ΑΕΚ έμειναν στο ισόπαλο 1-1.  Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Μάρτινς, ενώ οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τον Τρισκόφσκι (βρήκε δίκτυα για 7ο σερί παιχνίδι) στις καθυστερήσεις του α’ μέρους. 

Σε ό,τι αφορά αγωνιστικό μέρος κόντρα στη ροή του αγώνα ο Άρης άνοιξε το σκορ και  εμπόδισε την ΑΕΚ να γίνει απειλητική. Στο τελευταίο 10λεπτο η ομάδα της Λάρνακας τα έδωσε όλα για το νικητήριο γκολ όμως η «ελαφρά ταξιαρχία» κράτησε τον έναν παλληκαρήσιο βαθμό. 

-Αυτή είναι η 6η ισοπαλία για τον Άρη που έφτασε τους 15 βαθμούς.  Την ίδια στιγμή είναι η 4η φετινή για την ΑΕΚ που έφτασε τους 46.

Δυνατό ξεκίνημα παρά την έντονη βροχή…
Όπως ήταν αναμενόμενο η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και με πίεση ψηλά προσπάθησε να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Από την άλλη ο Άρης με κοντινές αποστάσεις στις αγωνιστικές του γραμμές  κλείστηκε στο δικό του μισό.  Η έντονη βροχή πάντως έκανε κάπως δύσκολο το έργο των δύο ομάδων. 

1-0 ο Άρης με Μάρτινς στο 11’ 
Κόντρα στη ροή του αγώνα ο Άρης εκμεταλλεύτηκε το λάθος στη μεσαία γραμμή της ΑΕΚ και άνοιξε το σκορ.  Συγκεκριμένα, ο Μάρτινς στο 11’ επωφελήθηκε την αδράνεια σε κακή μεταβίβαση, βγήκε σε θέση τετ-α-τετ απέναντι στον Μίνιο, και με ψύχραιμο πλασέ πέτυχε το 1-0.  

Προσπάθεια αντίδρασης…
Η συνέχεια βρήκε την ΑΕΚ να προσπαθεί ν’ αντιδράσει μετά το απρόσμενο γκολ που δέχθηκε.  Με επιθέσεις διαρκείας έκλεισε τον Άρη στο μισό γήπεδο ωστόσο δεν κατάφερε να γίνει ιδιαίτερα απειλητική. Όλα αυτά με την συμπλήρωση 25 λεπτών. 

Ευκαιρία με Σκούρτη…
Στο 27΄ πάλι από λάθος στη μεσαία γραμμή της ΑΕΚ, ο Άρης βγήκε στην κόντρα επίθεση. Λίγο έξω από την περιοχή ο Σκούρτης έπιασε το δυνατό σουτ και η μπάλα έφυγε λίγο έξω από δεξί κάθετο δοκάρι του Μίνιο. Τα πολλά ανασταλτικά τρεξίματα των γηπεδούχων βραχυκύκλωσαν την δημιουργικότητα των φιλοξενούμενων από τον άξονα.  

1-1 στο 45' από κόντρα Τρισκόφσκι
Στις καθυστερήσεις του α’ μέρους η ΑΕΚ πέτυχε την ισοφάριση. Μετά από δυνατό σουτ του Μαλόκου η μπάλα κόντραρε στον Τρισκόφσκι άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίκτυα.  Πάντως η φάση με το τρόπο που γύρισε το κορμί του ο Σκοπιανός ήταν αρκετά δύσκολη για τον Αβραάμ Τσούκκα και τους βοηθούς του. 

Αρκετό άγχος και νευρικότητα…
Το β’ μέρος επιφύλαξε αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα, άγχος και λιγοστές επιθετικές προσπάθειες μπροστά στις δύο εστίες.  Με αυτά και με εκείνα η ώρα πέρασε δίχως σημαντικές ευκαιρίες.

Γκολ αλλά… οφσάιντ
Στο 81’ η ΑΕΚ πέτυχε δεύτερο γκολ με τον Τρισκόσφκι όμως ο βοηθός το ακύρωσε ως οφσάιντ. Σωστά όπως αποδείχθηκε καθώς πριν στην πρώτη μεταβίβαση ο Ορτίθ που έκανε την μπαλιά ήταν εκτεθειμένος.

Στο τελευταίο 10λεπτο άσκησε έντονη πίεση για το λυτρωτικό γκολ. Καλή της στιγμή ήταν στο 83’ με τον Εγγλέζου να κάνει το εντός περιοχής όμως ο Γιαννακόπουλος να του λέει… όχι.  

Κραυγαλέα ευκαιρία στις καθυστερήσεις με Χαραλάμπους
Στις καθυστερήσεις η ΑΕΚ απώλεσε κραυγαλέα ευκαιρία για να πάρει τη νίκη. Μετά από πισινή κεφαλιά ο Χαραλάμπους κυνήγησε την φάση  και σχεδόν εξ επαφής δεν κατάφερε να βρει στόχο.  

Δραματικό το φινάλε με την ΑΕΚ να τα δίνει όλα στην επίθεση και τον Άρη να αμύνεται νύχια και με δόντια για να κρατήσει τον έναν βαθμό. Το 1-1 παρέμεινε όμως και έτσι η ΑΕΚ έ(χ)ασε δύο βαθμούς στο «Τσίρειο». 

ΑΡΗΣ: Γιαννακόπουλος, Παχίπης, Αλβάρεζ, Σκούρτης (65' Πούλπο), Αουρέλιο, Μάρτινς, Παύλου (65΄ Φράγκος), Αντωνίου (85'  Βέλνα), Ευσταθίου, Ράντου, Ράσμους.  

ΑΕΚ:  Μίνιο, Tρουγιόλς (60' Xαραλάμπους), Μόισοφ, Καταλά (46' Ακοράν), Λαρένα, Ορτίθ, Γκαρίδο, Λαμπάν (41' Μπόλιεβιτς), Εγγλέζου, Τρισκόφσκι, Μαλόκου. 

KITΡΙΝΕΣ: Ευσταθίου, Αουρέλιο, Παχίπης (6η)/ Εγγλέζου, Λαρένα

*Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Αβραάμ Τσούκας, με βοηθούς τους Χαράλαμπο Γεωργίου και Κυριάκο Κυριάκου. 

*Αναγκαστικές ήταν και οι τρεις αλλαγές από πλευράς ΑΕΚ. 

*Στο παιχνίδι του α’ γύρου η ΑΕΚ επικράτησε 4-0. Δύο γκολ ο Άλβες και από ένα οι Λαρένα και Τομάς. 

*Εκτός αποστολής έμεινε τελικά ο νεοαποκτηθέντας Όσκαρ από πλευράς Άρη. Δεν ήρθε έγκαιρα το δελτίο υγείας του Κολομβιανού.

*Εκτός αποστολής έμεινε ο Αντρέ Άλβες χωρίς ν’ αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού.

Τα ρεπορτάζ του αγώνα ανάμεσα σε Άρη και ΑΕΚ είναι προσφορά της Bet on Alfa