Ο Πίτι το γύρισε, ο Μέσκα το σφράγισε! (φώτος)

Η Νέα Σαλαμίνα προηγήθηκε με εξαιρετικό γκολ του Κολοκούδια, όμως η ΑΕΛ γύρισε το ματς με δυο γκολ του Πίτι και "σφράγισε" το τρίποντο με τον Μέσκα. Με το 1-3 η Λεμεσιανή ομάδα επέστρεψε στις νίκες και παραμένει... φουλ στην κούρσα για την κορυφή. 

Εξαιρετικό το πρώτο ημίχρονο

Πολύ καλό το θέαμα στα πρώτα 45 λεπτά, με δυο όμορφα γκολ και αρκετές φάσεις... Η Λεμεσιανή ομάδα μπήκε πολύ δυνατά και στα πρώτα λεπτά άγγιξε δυο φορές το γκολ: Στο 3' ο Βεσελόφσκι έδιωξε δύσκολα ένα φάουλ του Πίτι και στο επόμενο λεπτό ο Λαφράνς με έξυπνο σουτ εκτός περιοχής "σημάδεψε" το δοκάρι ενώ στην συνέχεια της φάσης ο Ντόσα με κεφαλιά αστόχησε.

Αφού έβγαλε... αναίμακτα τα πρώτα λεπτά, σταδιακά η Σαλαμίνα ισορρόπησε και στο 9' είχε καλή στιγμή με τον Φορτούνα να πιέζει τον Μακρίεφ στο σουτ και τον Ρόμο να διώχνει σε κόρνερ. Στην εκτέλεση ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ ενστικτωδώς απέκρουσε την κοντινή κεφαλιά του Γκράσι αλλά δεν μπόρεσε να κάνει κάτι στο 11' όταν ο Κολοκούδιας με εξαιρετικό σουτ από το ύψος της περιοχής έκανε το 1-0.

Μετά το γκολ οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν και στο 15' ο Βεσελόφσκι έπιασε μια κεφαλιά του Φορτούνα. Στο 16' ο Αρουαμπαρένα προσπάθησε με πλασέ αλλά τον έκοψε ο Κούσουλος και στο 25' ο Ντόσα από κοντά δεν μπόρεσε με κεφαλιά να νικήσει τον τερματοφύλακα της Σαλαμίνας. Το ανέβασμα της ομάδας του Πάμπου Χριστοδούλου και οι πολλές ευκαιρίες τελικά έφεραν αποτέλεσμα στο 39', όταν ο Πίτι με βολίδα μέσα απ' την περιοχή έκανε το 1-1.

Δυο ευκαιρίες, δυο γκολ

Το δεύτερο ημίχρονο δεν άρχισε ιδιαίτερα καλά και χρειάστηκε να περιμένουμε μέχρι το 57' για την πρώτη καλή στιγμή, η οποία έμμελε να φέρει και το γκολ. Ο Πίτι με ωραία ατομική προσπάθεια πλησιάσει την περιοχή και με ένα δυνατό σουτ, έκανε προσωπική υπόθεση την ανατροπή, με το 1-2. Εκεί το ματς πήγε στα μέτρα της ΑΕΛ και ένα δεκάλεπτο αργότερα οι γαλαζοκίτρινοι μεγάλωσαν το προβάδισμά τους, όταν ο Αϊρόσα έκανε ωραία κίνηση από δεξιά και γύρισε στον Μέσκα που από κοντά έσπρωξε την μπάλα στο τέρμα για το 1-3.

Ουσιαστικά αυτές ο δυο φάσεις υπήρχαν στο δεύτερο μέρος... Λίγα πράγματα έγιναν αν εξαιρέσει κανείς τα δυο γκολ. Μετά το 1-3 ο ρυθμός έπεσε κατακόρυφα αφού η ΑΕΛ χωρίς προβλήματα διατήρησε το προβάδισμα και έφτασε σε μια πολύτιμη νίκη.

Νέα Σαλαμίνα: Βεσελόφσκι, Τσαμπούρης, Γκράσι, Κούσουλος, Τσίνα, Σκοπελίτης, Νεάγκου (64' Κωνσταντίνου), Μπεμπέ (87' Ντουντού), Κολοκούδιας, Φούσκο, Μακρίεφ (77' Μάατσι)

ΑΕΛ: Ρόμο, Αϊρόσα, Ντόσα, Λαφράνς, Φορτούνα, Σοάρες, Νικολάου, Μέσκα, Γεωργιάδης (57' Σάσι), Πίτι (84' Σαβανέ), Αρουαμπαρένα (73' Ουέλινγκτον)

Κίτρινες: - / Αρουαμπαρένα (6η)

- Ντεμπούτο για τον Ντουντού με τη φανέλα της Νέας Σαλαμίνας.

- Τρίτο γκολ για τον Μέσκα.

- Ντεμπούτο για τον Σάσι με τη φανέλα της ΑΕΛ.

- Πρώτα δυο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Πίτι.

- Τρίτο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Γιώργο Κολοκούδια.

- Διαιτητής ήταν ο Λούκας Σωτηρίου, με βοηθούς τους Μιχάλη Μαρίνου - Παύλο Γεωργίου, τέταρτο τον Ανδρέα Ορθοδόξου και παρατηρητή τον Κώστα Καπιτανή.

Τα ρεπορτάζ του αγώνα ανάμεσα σε Σαλαμίνα και ΑΕΛ είναι προσφορά της Bet on Alfa