ΕΦΤΑΡΑ στην ΑΕΖ και +3! (φώτος)

Επιβλητική νίκη για το ΑΠΟΕΛ το οποίο επικράτησε της ΑΕΖ με 7-0 στο ΓΣΠ ξεφεύγοντας στο συν τρία από την δεύτερη ΑΕΚ στην βαθμολογία. Ντεμπούτο με δύο γκολ ο Νταβίντ Μπαράλ ο οποίος αποθεώθηκε από τους φίλους του ΑΠΟΕΛ όταν αντικαταστάθηκε. Δύο γκολ ο Ντε Καμάργκο, ένα οι Πιέρος, Αλωνεύτης και Μερκής. 

Η εξέλιξη του αγώνα: 

Το ΑΠΟΕΛ έφτασε στην πρώτη του τελική μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Χριστοφόρου από δεξιά σέντραρε στην καρδιά της περιοχής του Χρυσοστόμου εκεί όπου ο Σωτηρίου δεν έδωσε την απαιτούμενη δύναμη στην μπάλα με το κεφάλι με αποτέλεσμα να καταλήξει στα χέρια του τερματοφύλακα της ΑΕΖ. 

ΓΚΟΛΑΡΑ ο Στάθης!

Τρία λεπτά αργότερα το ΑΠΟΕΛ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Αλωνεύτη. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ ο εξτρέμ των πρωταθλητών με απευθείας βολέ πριν η μπάλα σκάσει στο έδαφος έκανε το 1-0 μόλις στο 5ο λεπτό. 

ΠΡΩΤΟ για Μπαράλ!

Ο Νταβίντ Μπαράλ κατάφερε στο ντεμπούτο το να σκοράρει. Ο Ισπανός επιθετικός του ΑΠΟΕΛ έπειτα από ωραίο κατέβασμα του Πιέρου εντός της περιοχής δεν δυσκολεύτηκε καθόλου με σουτ να νικήσει τον Χρυσοστόμου για το 2-0 στο 6΄. 

3-0 με Πιέρο! 

Στο 10ο λεπτό το ΑΠΟΕΛ κατάφερε να κάνει το 3-0 με τον Σωτηρίου. Ο Εφραίμ εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά με τον επιθετικό των γαλαζοκιτρίνων" να πετάγεται πριν τους αμυντικούς και με πλασέ διαμόρφωσε το 3-0.

4 στο... 15!

Τι κι΄αν παίχτηκαν μόλις 15 λεπτά στο ΓΣΠ. Το ΑΠΟΕΛ κατάφερε να πετύχει και τέταρτο γκολ με τον Μερκή. Ο κεντρικός αμυντικός του ΑΠΟΕΛ με κεφαλιά εντός περιοχής μετά από εκτέλεση κόρνερ διαμόρφωσε το 4-0.  

Στο 22ο λεπτό ο Χρυσοστόμου έκανε σπουδαία επέμβαση αποτρέποντας το 5-0. Ο Μπαράλ ήταν αυτός που με ωραία κίνηση, γύρισε την μπάλα στην περιοχή εκεί όπου ο Εφραίμ με προβολή είδε τον κίπερ της ΑΕΖ να διώχνει σε κόρνερ. 

Έπεσε ο ρυθμός και... Μπαράλ

Τα τέσσερα του ΑΠΟΕΛ μόλις σε ένα 15λεπτο όπως ήταν επόμενο καθάρισαν από νωρίς την υπόθεση νίκη. Από την ευκαιρία του Εφράιμ στο 22ο λεπτό κι΄έπειτα ο ρυθμός έπεσε αισθητά. Το ΑΠΟΕΛ είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, κρατώντας για μεγάλο χρονικό διάστημα την μπάλα και φτάνοντας με ευκολία στα καρέ του Χρυσοστόμου. Στο 45 λεπτό του ματς ο Νταβίντ Μπαράλ πέτυχε το δεύτερο του προσωπικό γκολ. Μετά από ωραία ενέργεια του Λάγο, η μπάλα έφτασε στον Ισπανό ο οποίος εντός της περιοχής έκανε το 5-0.

Δεύτερο μέρος

Στο 56ο λεπτό ο Σεμέδο έφτασε κοντά στο να μειώσει στο σκορ για την ΑΕΖ. Ο επιθετικός των φιλοξενουμένων μετά από την λάθος απομάκρυνση του Κύπρου Χριστοφόρου εντός της περιοχής, έκανε το πλασέ όμως ο Ολλανδός τερματοφύλακας απέκρουσε την μπάλα αποσοβώντας το 5-1.  

Το ΑΠΟΕΛ έχοντας τον έλεγχο του παιχνιδιού δημιούργησε πολύ καλή ευκαιρία στο 68ο λεπτό με τον Γιαννιώτα. Ο Ελλαδίτης κατέβασε ωραία την μπάλα στην μακρινή πάσα του Αλωνεύτη και με σουτ προσπάθησε να την στείλει στα δίκτυα όμως αυτή πέρασε λίγο πάνω από την συμβολή των δοκαριών του Χρυσοστόμου.

Εφτά για το ΑΠΟΕΛ, εφτά για τον Ιγκόρ

Στο 70΄ ήταν η σειρά του Ιγκόρ Ντε Καμάργκο να βρει δίκτυα. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός του ΑΠΟΕΛ μετά από κάθετη πάσα του Γιαννιώτα, μπήκε στην περιοχή και με ωραίο πλασέ νίκη για έκτη φορά τον τερματοφύλακα της ΑΕΖ πετυχαίνοντας παράλληλα το 6ο του τέρμα στην σεζόν.  

Οι γηπεδούχοι έφτασαν πολύ κοντά στο 7-0 με τον Ντε Καμάργκο δέκα λεπτά πριν την συμπλήρωση του 90λέπτου. Ο Γιαννιώτας ήταν αυτός που από δεξιά μοίρασε στον Βραζιλιάνο ο οποίος από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα της ΑΕΖ.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Ντε Καμάργκο κατάφερε να στείλει την μπάλα για έβδομη φορά στα δίκτυα της εστίας του Χρυσοστόμου. Ο έμπειρος επιθετικός αφού συνεργάστηκε πολύ όμορφα με τον Βινίσιους με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 7-0,  

ΑΠΟΕΛ:  Βάτερμαν, Χριστοφόρου, Μερκής, Ιωάννου, Λάγο, Μοράις (46΄ Αρτυματάς) Βινίσιους, Εφραίμ, Αλωνεύτης, Μπαράλ (65΄ Γιαννιώτας), Σωτηρίου (46΄ Ντε Καμάργκο)

ΑΕΖ: Χρυσοστόμου, Χρίστου, Παναγιώτου, Σεμέδο, Σκόπλιακ, Κυριάκου, Ελευθερίου, Κατσής, Φελισιέν, Ποσίνκβιτς 

Το ρεπορτάζ του αγώνα είναι μια προσφορά της Bet on Alfa