Αγχωτική μεν αλλά… 7η σερί (φώτος)

Παρότι στο β’ μέρος έδειχνε αυτοκτονικές τάσεις ο Απόλλωνας με το ισχνό 0-1 κατάφερε να λυγίσει την αντίσταση της μαχητικής Αναγέννησης και έτσι πέτυχε την 7η του σερί νίκη με το πέρας 21 αγώνων πρωταθλήματος. 

Σκόρερ του χρυσού όπως αποδείχθηκε γκολ για την ομάδα της Λεμεσού ο Μάγκλιτσα στο 16’. 

Στους 46 βαθμούς έφτασαν οι φιλοξενούμενοι, ενώ χωρίς νίκη και με 6 έμειναν οι γηπεδούχοι. 

Δυνατό ξεκίνημα και…  0-1 στο 16’ με Μάγκλιτσα
Όπως αναμενόταν ο Απόλλωνας μπήκε πολύ δυνατά και επιδίωξε ένα γρήγορο γκολ για να θέσει τις βάσεις νίκης.  Μόλις στο 2’  δημιούργησε την πρώτη καλή ευκαιρία με τον Μάγκλιτσα να κάνει το πλασέ από πλεονεκτική θέση και τον Μάστρου να διώχνει εντυπωσιακά. Στο 9’ η Αναγέννηση απάντησε στις ευκαιρίες με τον Γκόμες να βγαίνει στην κόντρα και με δυνατό διαγώνιο σουτ ανάγκασε τον Βάλε να αποκρούσει σωτήρια.

Όλα αυτά μέχρι το 16’ οπότε και με ατομική ενέργεια ο Ντα Σίλβα επιχείρησε το σουτ, ο Μάστρου απέκρουσε ασταθώς και ο Μαγκλίτσα που κυνήγησε τη φάση με κοντινή προβολή άνοιξε το σκορ.

Κατοχή και έλεγχος του ρυθμού…
Η συνέχεια βρήκε τους «γαλάζιους» της Λεμεσού να ελέγχουν το ρυθμό έχοντας στο μεγαλύτερο διάστημα την μπάλα στην κατοχή τους.  Καλύτερή του στιγμή ήταν στο 28'  με τον  Μαγκλίτσα να μπαίνει στην περιοχή από αριστερά, να κάνει το σουτ,  αλλά η κτύπησε στον Αναστασίου και βγήκε σε κόρνερ.  

Στο 32’  μετά από σέντρα του Γκόμες και μελέ στην περιοχή ο Σαρδινέρο από την μικρή περιοχή δεν κατάφερε να νικήσει τον Μάστρου. Τρία λεπτά αργότερα νέα χαμένη ευκαιρία για τον Απόλλωνα για να πετύχει δεύτερο γκολ με τον Μάγκλιτσα να αστοχεί από καλή θέση. 

Άνοδος Αναγέννηση και… πρόβλημα στη δημιουργία
Το β’ μέρος βρήκε την Αναγέννηση σαφώς πιο βελτιωμένη σε σχέση με τον Απόλλωνα που άφησε τον καλό του εαυτό στα αποδυτήρια.  Κέρδισε αρκετά μέτρα στα πρώτα λεπτά και απώλεσε καλή ευκαιρία για την μείωση μετά από εκτέλεση φάουλ του Σωτηρίου λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή.

Ρευστό σκορ και μεγάλο ενδιαφέρον… 
Πανομοιότυπο το σκηνικό στην συνέχεια με την Αναγέννηση να παρουσιάζεται απαιτητική και τον Απόλλωνα να μην μπορεί να πετύχει το δεύτερο γκολ ώστε να ξεγνοιάσει.  Με αυτά και με εκείνα η ώρα περνούσε δίχως κάτι σημαντικό όμως υπήρχε ενδιαφέρον λόγω του ρευστού σκορ. 

Παρ’ ολίγον ισοφάριση
Στο 85’ μετά από λάθος έξοδο του Βάλε ο Ρίβας πέρασε πάνω από το σώμα του την μπάλα, όμως ο Ρομπέρζ ενήργησε σωτήρια διώχνοντας τη μπάλα πριν γίνει ξανά αποδέχτης της και προ κενής εστίας να πετύχει την ισοφάριση.   

Με τον Απόλλωνα να συνεχίζει να δείχνει αυτοχειρικές τάσεις στα τελευταία λεπτά, η Αναγέννηση στο 90’ έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία με τον Ρίβας από πλεονεκτική θέση να μην μπορεί να νικήσει το Βάλε. 

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ: Μάστρου, Ευθυμίου, Φωτίου, Αναστασίου (89' Ιωάννου), Ντιαλό, Χριστοδούλου (81' Νατσιόπουλος), Βλασόπουλος, Γουέσλεμ, Σωτηρίου (86' Θεράποντος), Μπριζίτο, Ρίβας

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Βάλε, Σακέτι, Πέδρο, Ρομπέρζ, Κυριάκου (56' Σεμέδο), Παπουλής (84' Πίεχ), Γκόμες (73' Βασιλείου), Βινίσιους, Σαρδινέρο, Μάγκλιτσα, Ντα Σίλβα.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ρομπέρζ (6η)

*Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Νικόλας Νεοκλέους, με βοηθούς τους Μιχάλη Μαρίνου και Κυριάκο Κυριάκου.

*Στο 73'  σφίξιμο ένιωσε ο Γκόμες με αποτέλεσμα να γίνει αναγκαστική αλλαγή.   

*Τα έξι γκολ στο πρωτάθλημα έφτασε ο Μάγκλιτσα.

 *Η Αναγέννηση Δερύνειας είχε για πρώτη φορά στο πάγκο της τον Ζουβάνη Ζουβάνη.

*Στον αγώνα του α’ γύρου ο Απόλλωνας επικράτησε 4-0 με γκολ των Γκίε, Μάγκλιτσα, Παπουλή και Βινίσιους.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Ανόρθωση-Αναγέννηση/Απόλλωνας-Δόξα

Τα ρεπορτάζ του αγώνα είναι προσφορά της Bet on Alfa