Ο Πίτι μοίραζε, οι άλλοι τα έβαζαν! (φώτος)

Με τον Πίτι να μοιράζει τρεις ασίστ και τους Σάσι, Λαφράνς και Ντόσα να σκοράρουν, η ΑΕΛ κέρδισε τον Άρη με 3-0 το βράδυ της Δευτέρας και "έπιασε" την ΑΕΚ στους 47 βαθμούς. Με δέκα παίκτες η "Ελαφρά Ταξιαρχία" απ' το 58ο λεπτό και έπειτα...

Καλύτερη και ουσιαστική

Καλύτερη η ΑΕΛ στο πρώτο μέρος, κατάφερε να προηγηθεί απέναντι στον μαχητικό Άρη που είχε και αυτός δυο καλές στιγμές... Η ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου μπήκε πιο δυνατά και στο ξεκίνημα απείλησε δυο φορές. Πρώτα στο 6' σε γύρισμα του Πίτι και απομάκρυνση του Ευσταθίου και έπειτα στο 11' όταν ο Φορτούνα από κοντά σούταρε ψηλά. Στο 17' ήρθε άλλη μια καλή προσπάθεια, με τον Μπλάνκο να γυρίζει και τον Σγιόστεντ να κόβει την υστάτη προ του Σοάρες. Από την άλλη ο Άρης στο 20' είχε την πρώτη του ευκαιρία με μακρινό σουτ του Μάρτινς που κόντραρε και πήγε μόλις έξω. Πέντε λεπτά αργότερα η ΑΕΛ έχασε άλλη μια σημαντική ευκαιρία με σουτ του Μπλάνκο που πήγε έξω ενώ η επόμενη - στο 26' - ήταν... φαρμακερή, αφού ο Σάσι με σουτ εντός περιοχής έκανε το 1-0, μετά από ασίστ του Πίτι!

Μετά το γκολ "αραίωσαν" οι φάσεις. Η ΑΕΛ είχε την κατοχή και χωρίς να κινδυνεύει, ψαχνόταν για ακόμα ένα γκολ. Πάντως στο 43' ο Άρης έχασε κλασική ευκαιρία όταν ο Μάρτινς βγήκε τετ-α-τετ με τον Ρόμο, πλάσαρε και ο Λαφράνς έκοψε πριν η μπάλα πάει στο κενό τέρμα.

"Καθάρισε" με δημιουργό Πίτι

Η "επανάληψη" ξεκίνησε με γκολ αφού στο 47' ο Πίτι έδωσε την δεύτερη του ασίστ, αυτή την φορά με φάουλ. Ο Ισπανός γέμισα και ο Λαφράνς με κεφαλιά έκανε το 2-0 ενώ στο 50' ο Φορτούνα αστόχησε για λίγο με μακρινό σουτ. Το ματς "τέλειωσε" ουσιαστικά στο 52' όταν ο Πίτι (ξανά!) γέμισε από δεξιά και ο Ντόσα με κεφαλιά έγραψε το 3-0.

Το εφιαλτικό βράδυ για τον Άρη είχε συνέχεια στο 58' όταν ο Μάρτινς έκανε επικίνδυνο φάουλ στον Φορτούνα και ο Τράττος τον απέβαλε με απευθείας κόκκινη. Πάντως στο 63' η ομάδα του Μαρτίδη άγγιξε την μείωση με πλασέ του Σκούρτη που πήγε στο δοκάρι... Ο ίδιος παίκτης στο 66' "δοκίμασε" ξανά το πόδι του όμως ο Ρόμο ήταν έτοιμος αυτή την φορά.

Απ' εκεί και πέρα κατέβηκε ο διακόπτης. Οι δυο προπονητές σταδιακά ολοκλήρωσαν τις αλλαγές τους και χρειάστηκε να περιμένουμε μέχρι το 86' για να δούμε καλή στιγμή, όταν ο Ρόμο είπε δύσκολα "όχι" σε κεφαλιά του Γιούσεφ. Στο 90' είχε τελική και η ΑΕΛ με σουτ του Μαύρου που βρήκε έτοιμο τον Γιαννακόπουλο ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ο Μέσκα αστόχησε για λίγο, στην τελευταία φάση του αγώνα.

ΑΕΛ: Ρόμο, Αϊρόσα, Ντόσα, Λαφράνς, Φορτούνα, Σοάρες (74' Σαβανέ), Νικολάου, Μέσκα, Μπλάνκο, Πίτι (82' Μαύρου), Σάσι (80' Ηλία)

Άρης: Γιαννακόπουλος, Θεοφίλου, Αουρέλιο, Ευσταθίου, Μάρτινς, Σγιόστεντ, Ράντου (46' Γιούσεφ), Mενέντεζ, Παύλου (58' Αντωνίου), Μαραγκουδάκης (72' Γκερέρο), Σκούρτης

Κίτρινες: Ντόσα, Σοάρες (4η) / Ράντου

Κόκκινες: - / Μάρτινς

Ενδιαφέρουν

- Κόπηκαν 1495 εισιτήρια.

- Δεν παίζει με ΑΕΖ ο Σοάρες που έφτασε στις 4 κίτρινες.

- Τρίτο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Ντόσα Τζούνιορ.

- Στα 4 γκολ ο Κέβιν Λαφράνς.

- Πρώτο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Σάσι με τη φανέλα της ΑΕΛ. Έχει άλλα πέντε με τη φανέλα της ΑΕΖ.

- Διαιτητής ήταν ο Λεόντιος Τράττος, με βοηθούς τους Αριστείδη Χρίστου - Όμηρο Τζιωρτζή, 4ο τον Γιάννη Αναστασίου και παρατηρητή τον Ανδρέα Γεωργίου.

Το ρεπορτάζ του ΑΕΛ - Άρης είναι μια προσφορά της Bet on Alfa