Τριάρα... χωρίς πολλά-πολλά (φώτος)

Η ΑΕΛ ήταν καλύτερη σε όλη την διάρκεια του αγώνα κόντρα στην ΑΕΖ, χωρις... πολλά-πολλά κέρδισε με 0-3 και πλέον με 50 βαθμούς περιμένει να δει τι θα γίνει στο ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ. Νικολάου, Μέσκα και Αρουαμπαρένα (πέναλτι) πέτυχαν τα γκολ...

Αρκετές φάσεις και γκολ στο τέλος

Η ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου έφτιαξε αρκετές τελικές στο πρώτο μέρος και τελικά κατάφερε να ανοίξει το σκορ πριν την εκπνοή... Η ΑΕΛ μπήκε πολύ δυνατά και στο 1' έχασε κλασική ευκαιρία όταν ο Πίτι έκανε το γέμισμα και εξ επαφής με κεφαλιά ο Ντόσα "σημάδεψε" το δοκάρι ενώ στο ριμπάουντ ο Νικολάου αστόχησε. Στο 6' ένα σουτ του Μέσκα πήγε λίγο ψηλά ενώ στο 14' χάθηκε και η τρίτη καλή στιγμή με άστοχο κοντινό πλασέ του Λαφράνς μετά από κόρνερ. Με την πίεση της ΑΕΛ να συνεχίζεται, στο 21' ήρθε άλλη μια τελική με τον Πίτι να αστοχεί με κεφαλιά. Από την άλλη η ΑΕΖ στο 25' είχε την πρώτη της τελική, με τον Ποσίνκοβιτς να μπαίνει στην περιοχή και να σουτάρει αλλά να βρίσκει έτοιμο τον Ρομό.

Απ' εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι ανέβηκαν κάπως και πλέον δυσκόλευαν αρκετά την Λεμεσιανή ομάδα να μπαίνει στην περιοχή. Οι χώροι έκλεισαν και οι φάσεις λιγόστευσαν, με τον Πίτι στο 41' να κάνει άστοχο σουτ στην κίνηση και τον Ντόσα στο 44' να ζητά πέναλτι σε κράτημα του Παρασκευά. Τελικά οι αρκετές τελικές της ΑΕΛ έφεραν το γκολ στο 45' με γυριστή κεφαλιά του Νικολάου μετά από κόρνερ.

Kαθάρισε χωρίς πολλά-πολλά

Χωρίς πολλές φάσεις το δεύτερο μέρος... Η ΑΕΛ στο 51' είχε καλή στιγμή με σουτ του Μέσκα που πήγε λίγο έξω ενώ η επόμενη ήρθε στο 64' και έφερε και το γκολ, όταν ο Μπλάνκο έκανε σέντρα και ο Μέσκα με κεφαλιά έκανε το 0-2. Στο 76' με κεφαλιά του Γεωργιάδη χάθηκε η ευκαιρία για το 0-3, το οποίο ήρθε τρία λεπτά αργότερα με πέναλτι του Αρουαμπαρένα, στο οποίο υπέπεσε ο Μαμμίδης (χέρι) μετά από σέντρα του Γεωργιάδη.

ΑΕΖ: Σωφρονίου, Χρίστου (46' Παπαχριστοφόρου), Σκόπγιακ, Στρελκόβς, Μαμμίδης, Κατσής, Ποσίνκοβιτς, Ανδρέου, Σεμέδο, Παρασκευά (84' Παναγιώτου), Στογιάνοφ

ΑΕΛ: Ρομό, Αϊρόσα, Τζούνιορ, Λαφράνς, Κυριάκου, Νικολάου, Σαβανέ (83' Μιτρέα), Μπλάνκο (72' Γεωργιάδης), Μέσκα, Πίτι, Αρουαμπαρένα (80' Μαύρου)

Κίτρινες: Στογιάνοφ, Ανδρέου (6η) / Κυριάκου

Ενδιαφέρουν

- Ντεμπούτο πραγματοποίησε ο Μπόγκνταν Μιτρέα.

- Στα 8 γκολ ο Μικέλ Αρουαμπαρένα.

- Τέταρτο γκολ για τον Μέσκα.

- Πρώτο γκολ στο πρωτάθλημα για το Μάριο Νικολάου.

- Διαιτητής ήταν ο Νεόφυτος Νεοφύτου, με βοηθούς τους Χριστάκη Σπανό - Αθηνόδωρο Ιωάννου, 4ο τον Νικόλα Αθανασίου και παρατηρητή τον Χρίστο Σκαπούλλη.

Το ρεπορτάζ του ΑΕΖ - ΑΕΛ είναι μια προσφορά της Bet on Alfa