Ρουλέτα... και η μπίλια στο "Χ" (φώτος)

ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ τα έδωσαν όλα για 90 λεπτά και στο τέλος συμβιβάστηκαν στο 1-1, στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Φλοριάν (35') και οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με την Σωτηρίου (76'). Το www.kerkida.net ήταν στο ΓΣΠ...

Η ΑΕΚ την ουσία

O ρυθμός του ντέρμπι ήταν εξαιρετικός απ' το ξεκίνημα και οι δυο ομάδες έβγαλαν πάθος. Πρώτα η ΑΕΚ απείλησε στο 3' με διαγώνιο σουτ του Ορτίθ από κοντά που βρήκε έτοιμο τον Βάτερμαν ενώ στο 5' ο Εφραίμ έκανε ένα σουτ που κόντραρε και πήγε έξω. Απ' εκεί και πέρα το ΑΠΟΕΛ κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και έψαξε το γκολ χωρίς αποτέλεσμα ενώ οι φιλοξενούμενοι στο 22' έχασαν τεράστια ευκαιρία μετά από λάθος έξοδο του Βάτερμαν και σουτ του Ακοράν που αστόχησε προ κενής εστίας.

Λίγες φάσεις στην συνέχεια, με την ΑΕΚ να χάνει και τον Τέτε με τραυματισμό στο 34' αλλά να καταφέρνει στο επόμενο λεπτό να ανοίξει το σκορ: Ο Ορτίθ έκανε το γέμισμα από δεξιά, ο Φλοριάν πρόλαβε Μερκή και Αρτυματά, έκανε την προβολή και με δόση τύχης είδε την μπάλα να πηγαίνει στα δίκτυα για το 0-1. Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους η ομάδα του Κρίστιανσεν είχε την κατοχή και έψαξε την ισοφάριση, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία στο 45+4' με κεφαλιά του Σωτηρίου εξ επαφής, που πήγε μόλις έξω.

Πίεση και ισοφάριση

Η "επανάληψη" ξεκίνησε με πολύ καλή ευκαιρία για την ΑΕΚ αφού στο 49' ο Τρισκόφσκι έκανε το σουτ, ο Βάτερμαν απέκρουσε ασταθώς και ο Ορτίθ στην συνέχεια έκανε το γύρισμα αλλά ο Φλοριάν δεν πρόλαβε να κάνει από κοντά το σουτ. Το ΑΠΟΕΛ "ισοφάρισε" τις μεγάλες χαμένες ευκαιρίες στο 52' όταν στο τετ-α-τετ ο Ντε Καμάργκο δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γιωργαλλίδη που βγήκε έγκαιρα.

Με την πάροδο του χρόνου οι γαλαζοκίτρινοι πίεζαν περισσότερο και στο 59' είχαν νέα πολύ καλή στιγμή, με μακρινό σουτ του Μοράις και πολύ δύσκολη απόκρουση του Γιωργαλλίδη. Ακολούθησε ένα διάστημα χωρίς φάσεις, πάντα με το ΑΠΟΕΛ να πιέζει για το γκολ... Μια πίεση που έφερε αποτέλεσμα στο 76' όταν ο Σωτηρίου μετά από μπαλιά του Μερκή, κατέβασε στην περιοχή, κέρδισε τους Ορτίθ και Καταλά και σούταρε από κοντά για το 1-1.

Μετά το γκολ έγινε ισοζυγισμένο παιχνίδι. Οι δυο ομάδες προσπάθησαν αλλά έλειψαν οι μεγάλες φάσεις, με αποτέλεσμα το τελικό σφύργιμα να δώσει από έναν βαθμό στο ΑΠΟΕΛ και την ΑΕΚ.

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Αρτυματάς (57' Μπερτόλιο), Μερκής, Αστίθ, Ιωάννου, Μοράις, Βινίσιους, Εφραίμ, Αλωνεύτης (81' Γιαννιώτας), Ντε Καμάργκο (72' Μπαράλ), Σωτηρίου

ΑΕΚ: Μίνιο (21' Γιωργαλλίδης), Μοϊσόφ, Καταλά, Μουρίγιο, Ορτίθ, Λαμπάν, Λαρένα, Τέτε (34' Γκαρίδο), Ακοράν, Τρισκόφσκι, Φλοριάν (85' Μυτίδης)

Κίτρινες: Σωτηρίου / Φλοριάν, Ορτίθ (6η)

Ενδιαφέρουν

- Στα 15 γκολ στο πρωτάθλημα ο Πιέρος Σωτηρίου.

- Πρώτο γκολ με τη φανέλα της ΑΕΚ για τον Φλοριάν Τολμές.

- Αναγκαστική η αντικατάσταση του Τέτε απ' τον Γκαρίδο.

- Αναγκαστική η αντικατάσταση του Μίνιο απ' τον Γιωργαλλίδη.

- Διαιτητής ήταν ο Λούκας Σωτηρίου, με βοηθούς τους Χαράλαμπο Γεωργίου - Μάριο Καλογήρου, τέταρτο τον Λεόντιο Τράττο και παρατηρητή τον Ανδρέα Δημητρίου.

Τα ρεπορτάζ του ντέρμπι είναι μια προσφορά της Bet on Alfa