Τριάρα και... φουριόζα για 6άδα (φώτος)

Με τους Άλβες, Ολιβέιρα και Γιαννούλη να πραγματοποιούν ντεμπούτο, η Ανόρθωση επικράτησε 3-0 της Αναγέννησης και… για πρώτη φορά ακούμπησε επαφή με την πρώτη 6άδα.  Σκόρερς οι Γκάμπριελ (18’), Άλβες (75’) και Ράγιος (87’).

Αυτή ήταν η 7η φετινή νίκη (3η εντός) για την «Κυρία». 

Δυνατό ξεκίνημα…
Όπως αναμενόταν η Ανόρθωση μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και πίεσε την Αναγέννηση για ένα γρήγορο γκολ. Πήρε τον έλεγχο στον χώρο του κέντρου ενώ στο 15΄ απώλεσε μεγάλη ευκαιρία με τον Ράγιος να υποδέχεται την μπάλα στο ύψος του πέναλτι σε σέντρα του Καλό. Το σουτ που επιχείρησε ανάγκασε τον Μάστρου να διώξει με τα ακροδάχτυλα.

1-0 στο 19’  Γκάμπριελ….
Στο 19’ του αγώνα η Ανόρθωση μετουσίωσε την υπεροχή της σε γκολ.  Μετά από ωραία συνεργασία των Οικονομίδη και Ράγιος, ο δεύτερος έκανε την σέντρα από δεξιά και ο Γκάμπριελ με εντυπωσιακή κεφαλιά ψαράκι έγραψε το 1-0. 

Κατοχή και… διαχείριση Καμπρέρα
Πετυχαίνοντας το ζητούμενο στην συνέχεια οι γηπεδούχοι έριξαν στροφές θέλοντας να φέρουν το ρυθμό στα μέτρα τους. Έχοντας την κατοχή στο μεγαλύτερο διάστημα στα πόδια τους, με υπομονή προσπάθησαν να βρουν ανοιχτούς τους διαδρόμους για ένα δεύτερο γκολ. Καλύτερή τους στιγμή ήταν μια καλή εκτέλεση φάουλ του Ράγιος στο 25΄ που έδιωξε δύσκολα ο Μάστρου. Έτσι η έλευση του α' μέρους βρήκε την Ανόρθωση να προηγείται 1-0.

Επικίνδυνη μόνο με Ράγιος
Στο β’ μέρος ο Ράγιος πήρε προσωπικά την υπόθεση δεύτερο γκολ αφού ήταν με διαφορά ο πιο επικίνδυνος ποδοσφαιριστής της Ανόρθωσης. Ο Ισπανός μέσος που  έδειξε πως μια και καλή άφησε πίσω τον τραυματισμό του ήταν ο πρωταγωνιστής σε τρεις φάσεις (47’, 53’ και 58’).  Να σημειωθεί, ότι καλή ευκαιρία οι γηπεδούχοι είχαν και στο 49' με τον Άλβες όπως το πλασέ που επιχείρησε έδιωξε προ της γραμμής τέρματος ο αρχηγός της Αναγέννησης Γιώργος Γιαννακού.

Δοκάρι στο 71’ με  Καμπρέρα
Με την είσοδο του στο παιχνίδι ο Καμπρέρα έδωσε άλλη πνοή στην επιθετική γραμμή της Ανόρθωσης. Μάλιστα ο Ισπανός ευτύχησε στο 71’ να καταγράψει κλασική ευκαιρία σημαδεύοντας με κεφαλιά το οριζόντιο δοκάρι του Μάστρου. 

2-0 στο 75’ με τον Άλβες ν’ ανοίγει λογαριασμό 
Στο 75’ με μια κόντρα αντεπίθεση ο  Καμπρέρα έδωσε έτοιμο γκολ στον Άλβες ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε με πλασέ να διπλασιάσει τα τέρματα της Ανόρθωσης.  Ιδανικό ντεμπούτο με γκολ για τον Βραζιλιάνο. 

Τίτλοι τέλους… 3-0 στο 87’ με Ράγιος
Το οποιοδήποτε ενδιαφέρον στο παιχνίδι έλαβε τέλος στο 87’. Ο κορυφαίος της αναμέτρησης Ράγιος λυτρώθηκε αφού έψαχνε συνεχώς να πετύχει ένα γκολ. Με ωραία ενέργεια και πλασέ όμορφά και απλά πέτυχε το 3-0. 

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Κόπριβετς, Γκιγιέρμε, Γκάμπριελ, Ερέρο, Σιβού.Βίκτορ, Μίτροβιτς, Οικονομίδης (46' Ολιβέιρα) Καρλίτος (64' Καμπρέρα), Ράγιος, Άλβες (81' Γιαννούλης).

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ: Μάστρου, Ιωάννου (75' Κολάνης), Ευθυμίου (65' Ράτκοβιτς), Γιαννακού, Αναστασίου, Βλασόπουλος, Ντιαλό, Σωτηρίου, Θεράποντος, Χριστοδούλου (81' Γ. Χριστοδούλου), Ρίβας

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: - / Ιωάννου

*Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Χαράλαμπος Σκαπούλλη, με βοηθούς του Σωτήρη Βίκτωρος και Δώρο Τούρο. 

*Πρώτο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Γκάμπριελ. 

*Nτεμπούτο ως βασικός με τη φανέλα της Ανόρθωσης πραγματοποίησε ο Αντρέ Άλβες. Ως αλλαγή πρώτη συμμετοχή για Ολιβέιρα και Γιαννούλης 

*Στο παιχνίδι του α’ γύρου για την 9η αγωνιστική η Ανόρθωση επικράτησε 1-2.

Τo ρεπορτάζ του αγώνα είναι μια προσφορά της Bet on Alfa