(Χ)αρούμενη η «Κυρία» (Δηλώσεις/Φώτος)

Έμειναν στα τέσσερα γκολ του α’ ημιχρόνου Καρμιώτισσα και Εθνικός Άχνας. Στην αυλαία της 22ης αγωνιστικής εξήλθαν ισόπαλοι 2-2 και μοίρασαν από έναν βαθμό. Το ισόπαλο αποτέλεσμα εν πολλοίς βολεύει την Ανόρθωση που με τα αποτελέσματα της αγωνιστικής παρέμεινε στην 6η θέση.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του αγώνα οι δύο ομάδες είχαν από ένα καλό ημίχρονο. Στο 8’ ο Ζελάγια άνοιξε το σκορ, ενώ με τους Βαττή (25’) και Μπάρπαρο (34’) η Καρμιώτισσα έκανε την ολική ανατροπή. Ο Εθνικός όμως δεν είπε την τελευταία του λέξη αφού ισοφάρισε με τον Ζελάγια πάλι σκόρερ στο 37’ σε 2-2.  

Στους 24 βαθμούς (10η θέση) έφτασαν οι γηπεδούχοι, ενώ οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν στους 28 που ισοδυναμεί με 8η θέση.

Γρήγορο  τέμπο και από ένα καλό σουτ
Με διάθεση να παίξουν γρήγορο ποδόσφαιρο μπήκαν οι δύο ομάδες μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Το καλό ξεκίνημα μεταφράστηκε έχοντας από μία καλή τελική προσπάθεια σε σουτ των Πιντσέλι και Μπάρμπαρο. 

1-0 με Ζελάγια στο 8’ 
Μετά από ένα βαθύ γέμισμα πίσω από την άμυνα της Καρμιώτισσας ο Ζελάγια βγήκε μόνος απέναντι στον Ντραγκόγεβιτς και με ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ για τον Εθνικό. 

Αντίδραση με δύο κλασικές ευκαιρίες…
Λίγο μετά το γρήγορο γκολ που δέχτηκε η Καρμιώτισσα προσπάθησε ν’ αντιδράσει.  Στο 11’ δημιούργησε καλή ευκαιρία με σουτ του Πόγιανετς που έδιωξε με γροθιές ο Μπογκαντίνοφ, ενώ ένα λεπτό αργότερα κερδίζοντας φάουλ σε πλεονεκτική θέση ο Σταύρου με αριστοτεχνική εκτέλεση ανάγκασε πάλι τον Σκοπιανό κήπερ να διώξει με υπερένταση.  

1-1 στο 24’ με Βαττή
Το αγωνιστικό της ανέβασμα η Καρμιώτισσα (κέρδισε 3 συνεχόμενα κόρνερ) το μετουσίωσε σε ισοφάριση. Στο 24’ ο Σταύρου ζύγισε τη σέντρα από αριστερά και ο Βαττής με πισινή κεφαλιά σημείωσε το 1-1.  

Ανατροπή στο 34’ με Μπάρμπαρο
Στο 34’ οι γηπεδούχοι πέτυχαν την ολική ανατροπή με τον Μπαρμπαρο να πετυχαίνει το 2-1 με διαγώνιο σουτ. 

2-2 με Ζελάγια και πάλι 
Πριν καλά – καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, τρία λεπτά αργότερα, ο Ζελάγια μετά από φάουλ του Πιντσέλι πέτυχε την ισοφάριση. Αυτό ήταν το 11ο γκολ του Αργεντινού στο πρωτάθλημα και έπιασε τον στην πρώτη θέση των σκόρερ του Εθνικού Άχνας, Νίκα Κατσιαράβα.

Ακυρωθέν γκολ Ενέσκου στο 43’ 
Στο 43’ ο Ενέσκου με μακρινό σουτ πέτυχε γκολ όμως ο βοηθός το ακύρωσε θεορώντας ότι ο Χατζηβασίλης που ήταν σε θέση οφσάιντ επηρέαζε το οπτικό πεδίο του Ντραγκόγιεβιτς. 

Διαμαρτυρίες για χέρι στο 51’
Πανομοιότυπο το σκηνικό και στην επανάληψη με τις δύο ομάδες να μπαίνουν επιθετικά.  Όλα αυτά μέχρι και το 51’ οπότε και ο Εθνικός Άχνας διαμαρτυρήθηκε για χέρι του Σταύρου στην περιοχή έπειτα από μια μονομαχία με τον Κυπριανού. Ο διαιτητής της αναμέτρησης έδειξε όπως το παιχνίδι συνεχιστεί… 

Μεγάλη ευκαιρία στο 70’ με Χατζηβασίλη
Στο 70’ ο Εθνικός Άχνας απώλεσε την μεγαλύτερη ευκαιρία στο β’ μέρος με τον Κυπριανού να προωθεί με το στήθος την μπάλα στον Χατζηβασίλη όμως ο Ντραγκόγιεβιτς βγήκε σωτήρια και τον ανέκοψε πριν κάνει το τέλειωμα. 

Τεράστια ευκαιρία με Χατζηβασίλη στο 85’
Πέντε λεπτά πριν από το τέλος ο Παπαγεωργίου βρήκε έξοχα στον κενό χώρο τον Χατζηβασίλη αλλά πάλι ο τερματοφύλακας της Καρμιώτισσας στην μεταξύ τους μονομαχία βγήκε κερδισμένος. Αυτή ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για τον Εθνικό να πάρει αυτός τη νίκη.

Ένα λεπτό αργότερα στο 89’ ο Ζελάγια με κεφαλιά (μετά από σέντρα του Κυπριανού) έχασε νέα ευκαιρία αφού η μπάλα πέρασε λίγο έξω.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ: Μπογκατίνοφ, Στόιτεσφ, Πιντσέλι, Χατζηβασίλης, Κιπιάνι (67' Παπαγεωργίου), Ενέσκου, Κυπριανού (90' Μπογκτάν), Σικάρσκι, Φιλίποφ, Ντόβνια, Ζελάγια

ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ: Ντραγκόγεβιτς, Βοσκονιάν, Όστοϊτς (46' Χριστοφή), Βαττής, Μπάρμπαρο (61’ Πάσεκ), Αντάμοιτς, Αρότσα, Σταύρου (68' Μάνογιαν), Λοκόμπε, Πόλιανετς, Σάλιακας

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Βοσκανιάν / Κιπιάνι (6η), Πιντσέλι (4η)

*Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Γιώργος Νικολάου με βοηθούς τους Μιχάλη Σωτηρίου και Πέτρο Πέτρου. 

*Tα 6 γκολ στο πρωτάθλημα έφτασε για λογαριασμό της Καρμιώτισσας ο Βαττής. Πρώτο για Μπάρμπαρο. 

*Τα 11 γκολ στο πρωτάθλημα έφτασε ο επιθετικός του Εθνικού, Ζελάγια. 

*Από την εξέδρα παρακολούθησε τον αγώνα ο  προπονητής του Εθνικού Άχνας Βάλντας Ιβανάουσκας λόγω τιμωρίας. 

Τι δήλωσαν οι δύο προπονητές:

Γιώτης Εγκωμίτης – Εθνικός Άχνας: «Ήρθαμε για να παίξουμε με μια αρκετά καλή ομάδα, που έδειξε τα δείγματά της. Θέλαμε να κερδίσουμε για να μείνουμε στους στόχους. Είχαμε αρκετές δυσκολίες. Προηγηθήκαμε με την πρώτη μας ευκαιρία αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Οπισθοχωρήσαμε και επιτρέψαμε στον αντίπαλο να το γυρίσει. Μετά από μια στατική φάση ισοφαρίσαμε. Το αποτέλεσμα του ημιχρόνου ήταν δίκαιο. Στο δεύτερο προσπαθήσαμε να κερδίσουμε, είχαμε ευκαιρίες αλλά δεν το καταφέραμε. Δεν ήταν στόχος μας η ισοπαλία αλλά δεν ήταν άσχημο αποτέλεσμα. Βλέπουμε τα επόμενα παιχνίδια, καλή συνέχεια στην Καρμιώτισσα».

Λιάσος Λουκά - Καρμιώτισσα: «Ευχαριστώ το Γιώτη για τα καλά του λόγια. Ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου, από τους καλύτερους παίκτες του που βγάλαμε ποτέ σαν ποδόσφαιρο. Στο πρώτο μέρος ήμασταν καλύτεροι, πιέσαμε, αλλά δεχθήκαμε γελοία γκολ. Καταφέραμε να το γυρίσουμε μετά το γκολ του Εθνικού, πιέζαμε και για τρίτο αλλά δεχθήκαμε την ισοφάριση από ένα στημένο. Στο δεύτερο ο Εθνικός είχε πιο κλασσικές ευκαιρίες και ήμασταν τυχεροί που δεν δεχθήκαμε γκολ. Βοήθησε ο τερματοφύλακάς μας. Είχαμε πρόβλημα στην τελική προσπάθεια και σε γενικές γραμμές ο Εθνικός ήταν καλύτερος. Έχουμε μπροστά μας παιχνίδια με τις κορυφαίες ομάδες και θα παλέψουμε για το καλύτερο».

Το ρεπορτάζ του αγώνα είναι μια προσφορά της Bet on Alfa