Οι αλλαγές την έφεραν ξανά μόνη στην 6η θέση (φώτος)

Η  Ανόρθωση πέτυχε την τρίτη σερί νίκη και ανέβηκε ξανά στην πρώτη 6άδα με 32 βαθμούς επικρατώντας 0-2 της Δόξας. Σκόρερ των δύο γκολ που έκριναν την αναμέτρηση  οι Ολιβέρια στο 56’ και Καμπρέρα στις καθυστερήσεις. Στους 11 βαθμούς έμεινε η ομάδα της Κατωκοπιάς που με το πέρας και της 23ης αγωνιστικής παραμένει καθηλωμένη στην επικίνδυνη 12η θέση. 

Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά…
Με αργό ρυθμό και πρώτες αναγνωριστικές πάσες ξεκίνησε ο αγώνας. Οι δύο ομάδες επέλεξαν να εφαρμόσουν το πλάνο τους ελέγχοντας πρώτα το χώρο του κέντρου. Η πρώτη τελική προσπάθεια καταγράφηκε στο 5’ για του γηπεδούχους σε σουτ του Σάντσες που μπλόκαρε σταθερά ο Κόπριβετς. 

Η Ανόρθωση σταδιακά ανέβασε στροφές και στο 8' απάντησε στις ευκαιρίες με τον Μίτροβιτς να μην μπορεί να από πλεονεκτική θέση να στείλει τη μπάλα στα δίκτυα. 

Σπουδαία ευκαιρία με Ράγιος…
Παρότι η Ανόρθωση έδειχνε να τα βρίσκει σκούρα μπροστά στην καλά οργανωμένη άμυνα της Δόξας στο 17’ απώλεσε κλασική ευκαιρία για ν’ ανοίξει το σκορ με πρωταγωνιστή τον Ράγιος. Συγκεκριμένα, ο Ισπανός έπιασε ένα τεχνικό σουτ και ανάγκασε τον Νέγκρι σε δύσκολη απόκρουση.

Τεράστια διπλή ευκαιρία…
Όσο κυλούσε ο χρόνος η Ανόρθωση γινόταν πιο πιεστική. Μάλιστα στο 20’ έχασε διπλή κραυγαλέα ευκαιρία με τον Ράγιος αρχικά να κάνει το σουτ και να αναγκάζει τον Νέγκρι να διώξει ενστικτωδώς. Στην συνέχεια της φάσης με νέο σουτ από την μικρή περιοχή ο Άλβες πάλι δεν μπόρεσε να τον νικήσει.  

Ευκαιρία για Δόξα…
Στο 55’ η Δόξα κατέγραψε την πρώτη καλή ευκαιρία στο β’ μέρος με τον Σάντσες να δοκιμάζει το πόδι του έξω από την περιοχή όμως η μπάλα έφυγε λίγο έξω από το οριζόντιο δοκάρι.

1-0  στο 56’ με Ολιβέιρα μετά από λάθος του Νέγκρι
Στο αμέσως επόμενο λεπτό η Ανόρθωση κατάφερε ν’ ανοίξει το σκορ με κεφαλιά του Ολιβέιρα που λίγο νωρίτερα μπήκε ως αλλαγή. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μίτροβιτς μέσα από πολλά σώματα έκανε την κεφαλιά και ενώ έδειχνε ότι ο Νέγκρι ελέγχει την μπάλα αυτή πέρασε κάτω από τα πόδια του και κατέληξε στα δίκτυα. 

Απειλή με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σάντσες
Στο 78’ η Δόξα απείλησε άμεσα την Ανόρθωση με ισοφάριση. Κερδίζοντας φάουλ σε πλεονεκτική θέση, λίγο έξω από την περιοχή, ο Σάντσες εκτέλεσε απευθείας όμως η μπάλα πέρασε πάνω από το τοίχος και πέρασε ελάχιστα έξω.  

0-2 στις καθυστερήσεις με Καμπρέρα…
Στις καθυστερήσεις του αγώνα η Ανόρθωση κλείδωσε την υπόθεση νίκη. Ο Σιβού έδωσε ωραία στον Ολιβέιρα και αυτός με τη σειρά του στο κενό χώρο στον Καμπρέρα που με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 0-2 χαρίζοντας ουσιαστικά την τρίτη σερί νίκη για την ομάδα του. 

ΔΟΞΑ: Νέγκρι, Πουτζιουρής, Σεράν, Λεονάρντο, Κορομίνας, Μπραούλιο (75' Φοφανά), Κάστρο (57' Γουίλσον), Ρεδόνδο, Ρούντι, Σάντζες, Παουλίνιο

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Κόπριβετς, Γκιγιέρμε, Ερέρο, Σιβού, Γκάμπριελ, Βίκτορ, Μίτροβιτς, Οικονομίδης (46' Ολιβέιρα), Ράγιος,  Άλβες (80' Καμπρέρα), Καλό (83' Καλδερόν)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Παουλίνιο (6η) /Σιβού (4η)

*Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Λουκάς Σωτηρίου, με βοηθούς τους Μιχάλη Μαρίνου και Αντρέα Αντρέου.  

*Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου νίκησε η Ανόρθωση με 3-0.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (24η):  Νέα Σαλαμίνα-Δόξα/Ανόρθωση-Εθνικός 

Η κάλυψη της συνάντησης είναι προσφορά της BetOnAlfa